Отговори
# 330
  • Вестерос
Разбирам те и аз един ден имах Т миналия месец със стомашния вирус и плаках цял ден, че може да повредя бебето. НО спокойно, нищо му няма Simple Smile Направи си и разтвора с лимон, мед и водичка, аз го предпочитам пред чай, както и гаргара с топла вода и сол. За гърлото смучех от лукчетата, но само с мед и лимон, че в другите билкови има пелин. Може тантун верде да пръснеш един, два пъти.

# 331
Леле цял ден не съм влизала и пак много сте изписали. Радвам се когато ви чета. Много прегръдки на всички! Бързо оздравяване на всички! И мен нещо ме мъчи тези дни запушен нос и малко ме боли гърлото, но все още държа.

Мале не мога да повярвам, че скоро влизам в 30та седмица. 😊 Като се замисля как беше в началото и ми струваше толкова далеч декември месец, а сега като гледам сглобената детска стая и малките дрешки направо ми се плаче и нямам търпение да гушна мъника. Последните няколко седмици съм много емоционална, горкия ми мъж какво е трябвало да преживее. 😁

# 332
  • София
Имах аз едни романтични представи за раждането също. Щях да ходя при акушерките от Зебра, а там може да си в доста спокойна обстановка откъм светлини и посетители, не те карат да правиш клизма, може да си с партньора и/или дула, може да си във вода или навън в каквато искаш поза, правят ти масажи и компреси по желание, може да си пуснеш музика, дават ти бебето веднага и те стимулират да кърмиш... Абе, прекрасно ми звучи все така.

Хубаво, ама аз реших, че все пак си искам моя АГ и ще жертвам кажи-речи всичко това, за да е до мен на раждането. Не мога да опиша с думи причината, но мисълта да е там ме успокоява. И това ми е достатъчно и на мен, и на мъжа ми.

Аз все пак сигурно ще ангажирам дула за моментите преди болницата, а и след изписването да ми помогне с каквото може. Най-вече с опит и разум 😁

За болката ми е почти интересно да я усетя. Няма да ви натоварвам с подробности, но късният ми аборт си беше чисто раждане откъм метод и, предполагам, болки и то дълго време, та ще ми е интересно да видя какво е, когато е "за хубаво". Обикновено се концентрирам върху настоящия момент в болката и някак успявам да не мисля колко още има. Дано, дано да успея пак. Всъщност, не го и мисля много. Все си представям момента след раждането. Когато знам, че имам свое дете. И това се надявам да ме води и когато дойде моментът.

P.S. Кадерай, пращам ти всичката положителна енергия и ти пожелавам най-добър развой и за теб, и за бебето!

# 333
Бързо оздравяване на всички  - явно вече започнахме сезона на вирусите. Аз от миналата седмица съм със сухо гърло, но не постоянно и всеки ден. За сега го карам на лукчета и чай.
Днес бях на ОГТТ (ужасен ужас) отново - не съм качила килограми, бебо си е в норма, но ме изпратиха за всеки случай и да ви кажа резултатите са си плачевни (но не е гастрационен диабет). Свекървата е ендокринолог - каза да си внимавам (принципно имам ИР и се съобразявам, но покрай рождения ден малко се отпуснах) . За всеки случай ще отида утре на преглед и в София. Това е от мен за днес Grinning

# 334
Хора, по-весело гледайте на нещата! Не разбирам по цял ден вкъщи само депресарски неща ли си мислите? Като родите ще ви е яд, че не сте били по-позитивни. Страховете на повечето от вас са необосновани-страх от змии ама такива наоколо няма 😀 Радвайте се на моментите с бебчето в утробата, мислете за гушкането и като цяло първата среща с бебето ❤
Скъсяването на шийката не е уау проблем в 8ми месец, нали се готвим за раждане. С тези мисли не се и чудете защо сте с високо кръвно🤷♀ Малко повече усмивки, вълнение и трепети.

# 335
Хора, по-весело гледайте на нещата! Не разбирам по цял ден вкъщи само депресарски неща ли си мислите? Като родите ще ви е яд, че не сте били по-позитивни. Страховете на повечето от вас са необосновани-страх от змии ама такива наоколо няма 😀 Радвайте се на моментите с бебчето в утробата, мислете за гушкането и като цяло първата среща с бебето ❤
Скъсяването на шийката не е уау проблем в 8ми месец, нали се готвим за раждане. С тези мисли не се и чудете защо сте с високо кръвно🤷♀ Малко повече усмивки, вълнение и трепети.
Много ми се иска да гледам весело на нещата, да съм спокойна и позитивна, но как като след гърба си имам четири загуби в различен срок от бременността. В 23 дори заради скъсена шийка. Сега всеки ден треперя и броя дните и се радвам на всеки следващ. . Да, още малко ни остава, но е хубаво всички да стигнем 9 месец и да имаме здрави и доносени деца!

# 336
Кадерай вероятно на психическа основа вдигаш, така като те чета. Веднъж да ти кажат, че е високо и човек се шашка. Аз имам опит с кръвното, защото съм доста чувствителен човек и имам заешко сърце, от нищо се паля и вдигам от раз. От 4 месец пия Допегит като превенция.  Ама и лесно го свалям, обиколих трима кардиолога и се убедих, че всичко ми е в главата. Дано и при теб е така и се успокоиш. Кръвно се мери сутрин като станеш веднага от сън и винаги два пъти един след друг, защото първия път ел. апарата се калибрира и втория път е вярното. После на обяд след 15 минути почивка и вечерта пак така. И то поне седмица се мери. Еднократни измервания особено под стрес или в болница не са верни. Аз вдигам при лекарката всеки път, а вкъщи е  все нормално.
Кой пита за мравучкане и крампи-имам вече два месеца и не мога да спя, изтръпват ми ръцете и болят ужасно. Няма лек, като родим и се изтекат течностите от тялото ще се оправим, дотогава търпение и това е.
Пиша отзиви за козметика-От Бебо взех препарата за почистване, прахта за пране и пяната за миене на съдове, всичко е ок и няма миризма. На Мустела олиото не ми се нрави, мирише ми гадно и само си дадох парите май. Комплекта за родилки е добър, има подложки, големи превръзки и подплънки за кърма но еднократните гащи са супер малки и само до коленете ми стигна XL. Някой да знае други такива гащи ама за големи дупета? В неделя ще ходим за легло и матрак в Айко, ще купя и още две хавлийки за баня, че разбрах, че поне три ще ми трябват. От Пепко ще купувам пелени. Който има на Мустела олиото и измивашия гел 2 в 1 да ми каже ако може, дали миришат еднакво.

# 337
  • Вестерос
Кое олио, за миене или за мазане? Имам за мазане и измивния гел 2 в 1, но не съм в нас в момента.

# 338
За масаж
Кое олио, за миене или за мазане? Имам за мазане и измивния гел 2 в 1, но не съм в нас в момента.

# 339
  • Вестерос
По-късно ще ги подуша и ще пиша как са.

# 340
Около мен ползват измивания препарат 2 в 1 и лосиона за тяло, но не и олиото.. та тези двете миришат много подобно. Не е лошо, но е и малко до въпрос на лично предпочитание.

Аз пък тези дни имам много странно ново изживяване - получавам силен задух докато лежа.. то с ходенето нормално, но като легна (което си е кажи речи по-голямата част от деня) особено вечер става много тежко положението. Наложи се тази нощ да спя с 5 възглавници в полуседнало/легнало положение. Някоя от вас да има подобни задъхвания в легнало положение ? Понякога този пристъп на задъхване си е придружен и със стягане в корема (контракция) и става “супер яко” 🥺

# 341
Аз не мога да лежа по гръб, задъхвам се, въздухът не ми стига... сигурно от началото на бременността съм така. Спя само настрани. При разходка се задъхвам, ако вървя по наклон нагоре или се качвам по стълби. Когато вървя по равен път или надолу, нямам проблеми (естествено съм една идея по-бавна от нормалния ми ход)

# 342
  • Вестерос
Имам задух от преди да вляза в седмия, особено ако съм по към гръб легнала. За секунди е. Като цяло не лежа и спя по гръб, защото ми пада кръвното и ми причернява.

# 343
Здравейте момичета! И аз се задъхвам вече по често, даже когато говоря нещо се запъхтявам Simple Smile Тази нощ не можах да спя от киселини, вие имате ли? Как се борите с тях ? Купих си газирана вода за днес ако се появят пак.

# 344
Здравейте момичета! И аз се задъхвам вече по често, даже когато говоря нещо се запъхтявам Simple Smile Тази нощ не можах да спя от киселини, вие имате ли? Как се борите с тях ? Купих си газирана вода за днес ако се появят пак.

Ако са по-малко пия Газирана вода, а ако е по-страшно взимам една чаена лъжичка сода бикарбонат. До сега ми се е налагало 2 пъти, спира ги от веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт