Отговори
# 465
Аз съм категорично за секцио, дори да нямам мед.причини не мога да търпя на болка и както ми играе кръвното 100% ще вдигна. Като казах на АГ , че искам планово секцио , той ми каза , че в тази болница не са били по планово секцио без причина . Освен ако не преносвам , малък таз и кръвно. Не разбирам , защо нямаш право на избор . Страх ме , какво да правя , ако почне нормално ще стигна пак до секцио предчувствам. Вика ми ако си със спукани води, и хубаво разкритие грях е да не те изродим нормално🤣🤣🤣🤣.
(Иначе съм доволна от АГ си мога да го препоръчам с 2 вдигнати ръце и крака) Ама за раждането още не сме се разбрали.

# 466
  • Вестерос
Излезе ми някакъв семинар Обезболяване по време на раждане
https://event.webinarjam.com/register/288/qyqp5tp5

# 467
Радвам се, че са добре 3те бебочета Simple Smile ще пораснат и ще си ни бъдат талисманчетата на групата Simple Smile 3 малки войни!

Момичета, аз пак се разболях. 3 дни температура 37,8- 38.4 . От снощи вече няма, но съм парцал. Миналият уикенд бях с температура  за 24 часа след силни киселини, сега пак същото нещо + киселините. Пих и газирано, явно ме хвана и гърло и се довърших. Днес вече съм по добре, но лежа и ми се спи само, болят ме ръцете много. Какво е това нещо, някоя вдига ли температура след силни киселини. Моите си ги трах от 11 сутринта до 12 вечерта, вече хранопровода си чувствах изгорял, устните ми чак съхнеха. Пих едно хапче, което просто стана чудо с него, спряха, ама след 2 часа бях с температура. Така не съм се разболявала от преди 5 години, аз съм от тези организми, които  нямат време да се разболяват, а сега......
Виждам че говорите за раждането, за това пак ще кажа, влезте и четете темите " Смешно ли е раждането", ще спрете да се страхувате, ще видите положителното и хубавото и ще забравите сраха, независимо по кой начин сте решили да раждате. Аз с каката така се успокоих, че отидох да раждам и все търсих веселата част. Бях решила да съм с упойка, нормално и т.н., ами всичко се получи без упойката. Отидох в 10 с паднала тапа, в 12 уж щяха да ме пускат за разходка, нямах разкритие, но след проверка се видя че съм с 2 см, сложиха система и нищо, контракции имах, като силни спазми в кръста, леко преминаващи през корема. В 15:30 ми пукнаха водите( не боли) и ми сложиха още 1 система ( бях с 2), единствено помня масажа на шийката, ей там се извих като дъга, казах на доктора, че повече не желая масажи и отказах категорично. Исках упойка, но при проверката казаха че нямам нужда още и има време. В 18 часа родих Simple Smile бях с многооооо конци + козметични нагоре във влагалището. Но през цялото време бях права и вървях, за секунда не съм легнала. Така че.... смело напред, по добре от естествено раждане, след това в 20 часа вече се разхождах( до колкото можех с тая бродерия). След 6 год. минах и операция с пълна упойка, ужасно ми беше, макари че аз бързо излизам, но ми се гадеше, с главоболие... погледа размазан, лежане, не можех да стана 24 часа.... та при операцията болката е след това, а при раждането всичко е само в момента на самото раждане, после вече минава Simple Smile

# 468
Здравейте, дами 🙈

Аз съм изцяло новичка и даже не знам как съм пропуснала да се присъединя към вас по-рано 🤭 Та да се представя - на 26 години съм от София, чакам един малък мъж 💙 да се роди на 09.12, но милият толкова няма търпение явно, че върви голям голям.. чак докторките му се чудят 😁

Виждам, че си говорите за раждането. Аз много искам естествено раждане, но при последната фетална, лекарката ме притесни, че ако ще става 4кг господинът, ще трябва секцио да го вадим. А на мен хич не ми се иска, голяма съм стахливка 🙈 Все си представям, че ще изтърпя болката на естественото раждане, но болката и страха от секциото - няма да мога 😀 АГ-то каза, че ще го наблюдаваме и ще се реши като наближи още, та да видим 😁

# 469
Добре дошла Криспи😘🌷
Муфлонче, хич не ме е страх от естествиното раждане, а повечеме е страх от рязането. На болка много търпя, йогийско дишане си практикувам с години. Сега тренирам дишането за раждането. Дано родя естествено, това искам!
Сега ще прочета за това смешно раждане, дето предлагате

# 470
Здравейте, много се радвам колко активна е темата Blush
Аз няколко дни бях със запушен нос и болки в гърлото, вече съм по-добре. Пожелавам на всички с настинка/грип бързо да си стъпят на краката!
Относно раждането - много се надявам на естествено; опитвам се да се подготвя доколкото е възможно, записах се на онлайн курса на О. Дукат, в който има модул раждане, дано ми е полезен. С нея и мисля да раждам (въпреки притесненията около скъсяването на шийката мисля, че овладяхме положението и вярвам, че ще се устиска поне до 36 г.с. - седмицата преди която тя самата ме посъветва ако тръгне раждане да се насоча към болница с добра неонатология, каквато Св. Лазар със сигурност не е. В крайна сметка каквото и да е раждането, важен е крайният резултат, а именно здрави мама и бебе.
От петък ми започва болничния преди термин и хем се радвам, хем ми е странно хаха
И последно да призная, че ви чувствам като едно голямо семейство Blush Около мен няма близки хора, които са на етапа с деца, ние ще открием сезона Grinning Щеше да е хубаво да имам приятелка, с която да бременеем заедно или пък да има бебе и да си споделяме опит, но уви… Така че съм благодарна за темата, още повече в началото на бременността като се сетя как доста хора ми казваха “никакви форуми, особено бг мама, голям змиярник е и т.н.”, а вече смело мога да кажа, че впечатленията ми са изцяло положителни, няма излишни драми в тази тема поне, споделя се ценен опит по добронамерен начин, та… благодаря Heart

# 471
Аз ще съм секцио по мед. причини, но гледам да съм положително настроена за всичко каквото такова
Вчера бях на преглед и като ми казаха да мисля дата между 1-10.12 и изведнъж много реално стана,че скоро с бебчо ще се срещнем😊 нямам търпение.

Относно форумите и т.н и аз бях скептична. Миналата година като бях в такава група почти не пишех и имаше много заядливи момичета, налагащи мнение и натоварващи постоянно. При нас не е така за това и коментирам често ( е има тук там някое оплакване и мрънкане което ми е в повече, но няма как 🙂) . Но при нас си имаме историята с трите талисманчета и страхотната им майка,която е позитивна въпреки всички трудности 😊

# 472
  • София
Някъде назад имаше въпрос за педиатър: ние май се уредихме с такъв. Работят врата срещу врата с личния ни лекар и двамата си имат добри отношения и педиатърът приема пациенти на нашия ЛЛ. Иначе по-трудно май взима.

Даже се уговаряш с педиатъра само, а те двамата се разбират служебно за направленията. Звучи ми доста добре, но ще видим на практика как ще е. Разбрахме се за първо посещение вкъщи как се процедира, засега това ни трябва.

За раждането, мечтая си за естествено, но ако младият господин благоволи да се обърне. Днес съм точно 31 седмици, хем има време, хем айде вече да се врътка! 😁

Ще питам АГ какво му се мнението за външното верзио (обръщане на бебето през корема), което практикуват в Надежда. Иначе тук има готин уебинар по темата, след рекламния увод за стволовите клетки: https://fb.watch/gcY5JTvur3/

# 473
ZiggyStardust, много интересно видео си споделила, благодаря!

# 474
Няколко пъти гледах уебинари на Надежда Стаменова и много го рекламират това външно версио. Като го обяснява изглежда доста “лесно”, но мен лично ме притеснява евентуалното заплитане на пъпна връв и да не стане някой гаф и да трябва спешно да вадят бебето със секцио, защото жената си каза, че съществува такъв риск 🤷🏼♀ Та май ще се пусна по течението и каквото дойде!

Споделям още един интересен уебинар на болница Надежда (въпреки, че хич не съм им фен заради загубените 2 години инвитро опити и хилядите пръснати левове ама поне нейните лекции са полезни): https://facebook.com/events/s/%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1% … 1531422663975532/

Споделям и още няколко за дамите, които имат време да ги слушат:
- https://facebook.com/events/s/%D1%82%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1% … /805711990526911/
- https://facebook.com/events/s/%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1% … /717397353384803/
- https://facebook.com/events/s/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D0 … /516458647149551/
- https://facebook.com/events/s/%D1%83%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B8-%D0 … /650918879933910/
- https://facebook.com/events/s/%D1%81%D1%8A%D0%BD%D1%8F%D1%82-%D0 … /632170515152901/

Много са полезни, аз днес с интерес слушах и един на списание Кенгуру за Майчин Дом. Не че ще раждам там, но пък обясняваха и други интересни неща покрай това. Тези за съня с Елена Чапалова ги препоръчвам, много спокойно и добре обяснява мацката, а и е една от първите консултантки по детски сън в БГ.

# 475
Първо здравей на Криспи, добре дошла ❤

Прекрасни новини за трите геройчета (както много мами се изразяват - талисманите на декемврийската ни сбирка). Пожелавам ти отново още по-бързо да си ги вземеш и гушкаш вкъщи.
Аз не питам често, защото съм по-притеснителна, но тайно се радвам, че много от вас питат. 😃 (много хора ми казват, че майчинството ще ми “излекува” притеснителността от нови хора и места, та ще видим… 😅)
Инак не съм писала скоро, защото реших, че нямам особен поглед над нещата, които обсъждате. Тази седмица най-сетне и аз съм на преглед и ще видим мадамата колко е пораснала, както и най-сетне ще обсъдя и раждане и каквито въпроси имам с лекарят. Аз все още мисля, че сигурно ще ме прати на очен преди да решим за естествено, макар да нямам голям диоптър, но са само спекулации засега.

Отново много се радвам, че наистина е изпълнена с позитивно-мислещи, сърцати и различни дами тази тема и с удоволствие ви чета прогресите, както и се натъжавам като пишете, че имате проблем или изпитвате грипни симптоми. Дръжте се, малко ни остана ❤

# 476
Прекрасни сте, много ви благодаря! Днес ме зарадваха по телефона, момичето ми е качило цели 130 гр. този уикенд и преминаваме психологическата бариера от 1 килограм. Малките ми момчета също наближават. ❤️

Не се страхувайте от раждането, все пак това е част от пътя, дори реално е финала, за да се гушнат малките вързопчета. Каквото и да е раждането, както и да премине съм сигурна, че спомена ще избледнее по-късно ❤️

# 477
  • Вестерос
Много се радвам 🤗🤗🤗

# 478
  • София
MM happiness, празнувам и празнуваме всяка стъпка, която споделяш с нас! Дано скоро си се гушкате вкъщи Heart

# 479
MM happiness толкова се радвам за хубавата новина, само такива да ни пишеш ❤

Общи условия

Активация на акаунт