Отговори
# 480
Цитат на: MM happiness link=topic=1487372.msg45447349#msg45447349 date=166603205

5
Прекрасни сте, много ви благодаря! Днес ме зарадваха по телефона, момичето ми е качило цели 130 гр. този уикенд и преминаваме психологическата бариера от 1 килограм. Малките ми момчета също наближават. ❤️

Не се страхувайте от раждането, все пак това е част от пътя, дори реално е финала, за да се гушнат малките вързопчета. Каквото и да е раждането, както и да премине съм сигурна, че спомена ще избледнее по-късно ❤️

Heart

# 481
Здравейте. Аз съм с ковид приета в МД София. Пазете се.

# 482
Защо чак в болница? Какво ти е? Ще се оправиш бързо,бъди спокойна 🙂

# 483
Много се радвам за хубавите новини, MM happiness! ❤️

SlanteNSt, пожелавам ти бързо оздравяване! Надявам се скоро да си по-добре! Пращам прегръдки и на двете! ❤️❤️

# 484
SlanteNSt, бързо оздравяване, дано да мине леко и без поражения! 🙏
Аз също не съм здрава, започнах със сухо гърло и болки, в момента, в който мина, се появиха болки в едното ухо, които овладях вече, а сега ме мъчи някаква кашлица суха от гърлото. Тестовете за грип и ковид са отрицателни... та какво ме мъчи и аз не знам. На всичкото отгоре в неделя паднах и си нараних глезена. Добре поне, че не паднах по корем и на бебка нищо й нямаше. Но на фона на никаквите симптоми цяла бременност, последните 1-2 седмици са ужасни.

# 485
MM Happiness, благодарим за прекрасните новини! Все така да наддават малките-големи герои!

SlanteNSt, бързо възстановяване! А в болница заради самия вирус ли си или ти предизвика контракции и те приеха да овладеят нещата?

Момичета, аз моля за вашето мнение и съвет. Контракции имам вече от 2-3м и си пия магнезий, Алеракт и при болка - но-шпа - стандартна терапия. Но от няколко дни, особено през нощта се събуждам много често и засичам по над 10 втвърдявания, след това през деня е по-спокойно. Разбира се, свързах се със следящата АГ по ЗК и тя каза, че щом не са болезнени не е проблем, а и на прегледа преди седмица шийката си беше 32мм, затворена, което за този период си е ок. Каза също “в 33+3гс вече е нормално да зачестят контракциите, пък и дори да стане нещо, бебето вече се приема, че е достатъчно зряло” - този коментар ме “хвърли в тъча”. Казах ѝ че далеч не съм спокойна и готова още за такъв развой и тя ми вика “ами повече от това аз няма какво да ти предпиша и да направим, пиеш максималните дози магнезий, може само да добавиш Алеракт и вагинално”. И сега съм в чуденка, след като няма какво повече да добавя към терапията у дома, дали ако отида в спешен кабинет (в МД Варна, където също се следя, веднага приемат) и ми налеят банка с магнезий нещата биха се подобрили. Досега не ми се е налагало и ми е звучало страшно, но точно в тези седмици не ми се рискува и виждам, че много от вас и от групата във ФБ влизат в болница за такава терапия…
Извинявам се за дългия пост и благодаря на всяка, която би споделила какво би направила в такава ситуация.

# 486
Flame, не знам какво да те посъветвам, но с миналата бременност от 4м.си имах контракции, които бяха изразени със схащане на кръста. Към 8м.зачестиха и ги усещах като менструални болки, а коремът си ми беше твърд. Пиех само магнезиий и нищо друго. Родих в края на 38с.
Сега пак имам втърдявания, рядко болки в кръста(ако се претоваря), но АГ си следи шийката и казва, че няма проблеми никакви. Пия магнезий по скоро заради крампите, отколкото за контракциите. Днес съм на преглед и ще видим какво се е случило за един месец.

# 487
С какви симптоми си? Аз след 2 дни температура, бях 1 ден с болки в ръцете и вече с хрема и болка в главата.
MM happiness толкова се радвам на това което чета Simple Smile малките ни супер герои са те Simple Smile Наистина всеки път следя дали има информация от теб Heart

# 488
Бързо възстановяване на всички, всичко ще се подреди Hands Raised Hands
Исках да ви попитам, някои има ли информация за Бебемания (която ще е тази седмица в София), продават ли се неща или е само тип изложение? Цените по-ниски ли са или са както навсякъде? Общо взето заслужава ли си разкарването за някакви по-дребни неща .. Grin

# 489
От вчера матрака на Пиер Карден е намален в Айко, ако някой му е хвърлил око,да знаете

# 490
И аз не мога да дам съвет, но моят АГ също каза, че след 34 г.с. вече подготвителните контракции е нормално да зачестят. Знам, че обикновено не са болезнени и не оказват промяна върху шийката (не предизвикат скъсяване). Тази статия за разликата м/у подготвителните контракции и родилните изглежда полезна:

https://sigridov.bg/brakstan-hiks-kontraktsii/

MM Happiness, благодарим за прекрасните новини! Все така да наддават малките-големи герои!

SlanteNSt, бързо възстановяване! А в болница заради самия вирус ли си или ти предизвика контракции и те приеха да овладеят нещата?

Момичета, аз моля за вашето мнение и съвет. Контракции имам вече от 2-3м и си пия магнезий, Алеракт и при болка - но-шпа - стандартна терапия. Но от няколко дни, особено през нощта се събуждам много често и засичам по над 10 втвърдявания, след това през деня е по-спокойно. Разбира се, свързах се със следящата АГ по ЗК и тя каза, че щом не са болезнени не е проблем, а и на прегледа преди седмица шийката си беше 32мм, затворена, което за този период си е ок. Каза също “в 33+3гс вече е нормално да зачестят контракциите, пък и дори да стане нещо, бебето вече се приема, че е достатъчно зряло” - този коментар ме “хвърли в тъча”. Казах ѝ че далеч не съм спокойна и готова още за такъв развой и тя ми вика “ами повече от това аз няма какво да ти предпиша и да направим, пиеш максималните дози магнезий, може само да добавиш Алеракт и вагинално”. И сега съм в чуденка, след като няма какво повече да добавя към терапията у дома, дали ако отида в спешен кабинет (в МД Варна, където също се следя, веднага приемат) и ми налеят банка с магнезий нещата биха се подобрили. Досега не ми се е налагало и ми е звучало страшно, но точно в тези седмици не ми се рискува и виждам, че много от вас и от групата във ФБ влизат в болница за такава терапия…
Извинявам се за дългия пост и благодаря на всяка, която би споделила какво би направила в такава ситуация.

# 491
MM Happiness много се радвам за вас! Да продължават все така малките герои и скоро да си ги гушкаш удома 🤗❤

Flame аз съм лежала три пъти в болница заради болезнени контракции, но защото бяха в много ранни месеци (още от 4ти месец) а и съм със скъсена шийка. Аз също си имам постоянно контракции, въпреки че пия Магнерот и Алеракт. АГто иска да намалим дозите, та започнах да намалям магнерота и положението си е същото. Не знам доколко ще има ефект ако ти включат система 🤷🏼♀ Щом контракциите не са болезнени и шийката ти е добре, звучи като всичко да е под контрол.

Честно казано нямам идея какво ще е положението на бебемания, аз май ще пропусна, защото навалицата и ходенето не ми понасят 😁

# 492
Flame, обърни внимание, дали контракциите, които имаш, са 1. болезнени, дори леко, 2. дали стягат корем+кръст като пояс, 3. дали отчетливо започват и отчетливо свършват, 4. имат ли регулярност през определено време. Това са типичните родилни, обаче такива може да почват и да спират няколко пъти и дълго време преди самото раждане. Преди първото ми раждане не само тапата падна 2 седмици по-рано, не само си ходих 2-3 седмици с 2 см разкритие, а седмицата преди раждането и повече, ами и началото на седмицата, в която родих (аз родих в края) ме почнаха един ден едни регулярни контракции през пет минути около 2 часа, като менструални болки. Обаче аз се пльоснах на дивана, завих си се и те спряха за дни наред. Цялата бременност сега имам контракции и не обръщам особено внимание. Преди три дни имах обаче от тея дето ги описах, бяха три регулярни, леко болезнени през интервал от около 10 мин. Легнах си и ми минаха. Ако не минават, бих отишла в спешното на болницата да ме прегледат какво става. Ако кажат, че нещо има подранила родова дейност, която може да се спре, бих останала в болницата. Ако кажат, че е почнало раждане и не може да се спре, ясно. Ако кажат, че няма какво да се направи повече от това, което правя вкъщи, бих си се прибрала. Като цяло вече съм по-спокойна, защото сме в седмиците, в които бебета макар и недоносени, оцеляват и се справят добре.  Няма да се учудя, ако още с почването на ноември, първите от нас родят в началото на девети месец. Аз самата съм родена на 1 или 2 ден от деветия месец. Това бих направила, не мога да ти кажа ти какво да направиш, но мисля, че е вече нормално за такива усещания в седмицата, в която си. Не се притеснявай излишно. Първите раждания не са и много бързи освен това. Виж, за вторите, а пък за третите и т.н. жените трябва да си имат едно наум.

Бързо оздравяване на всички болни пожелавам!

# 493
Как си? В добри ръце си там! Кой минава на визитация?

# 494
Бързо възстановяване на всички, всичко ще се подреди Hands Raised Hands
Исках да ви попитам, някои има ли информация за Бебемания (която ще е тази седмица в София), продават ли се неща или е само тип изложение? Цените по-ниски ли са или са както навсякъде? Общо взето заслужава ли си разкарването за някакви по-дребни неща .. Grin

Здравейте!
Може да се пазарува.
Има и доста отстъпка на някои неща или поне преди беше така.

Общи условия

Активация на акаунт