Отговори
# 540
Момичета...най-после дойде вчера моя преглед, който чаках от месец... бебка е 1970гр🙏💓
От ЖК в Шейново казаха, че е идеална за седмиците - 34 г.с. съм, но все пак щом специалистката по ФМ е назначила контролен да си ида - той е следващия петък, но се надявам всичко да е наред и там. Досега не са ми мерили тонове, записаха ме за 2.11 - тогава ще съм 36 г.с. и започваме с тоновете. Те са включени в пакета ЖК, който съм си заплатила.
Не ми казаха позиция на бебето, но усещам най-силното движение вече над пъпа си, та предполагам е с главата надолу 🙏
Ии вече съм официално майчинство, но още не мога да го усетя - имаме майстор, който лепи тапети в детската, вкъщи е лек хаос, отделно аз разчиствам мои дрехи и обувки, за да освободя място - и така се раздвижвам, защото не мога да се разхождам навън, за да стоя при майстора😅 Нямам търпение да приключи...
Имам подарени от близки дрешки, които нямам къде да сложа, защото чакаме черен петък, за да поръчаме избраните гардероб и скрин...абе малка лудница е😅
Ще правя списък, най-после, днес, и ще ходя на Бебеманията за лекциите в събота, и евентуално ще купим нещо от там. Нито една дрешка не съм взела лично досега, пусто суеверие... колегите ми обаче много ме зарадваха и онзи ден ми донесоха вкъщи подарък, кутия от Beboche boutique с боди, муселинова пелена и хипоалергенна играчка, и направо се разплаках като видях бодито...💓
А, и да се оплача - тъкмо започна да ми минава шарката и ми се пребелват ръцете, и пак ме боли гърло😂 направо вече ми е смешно.
Извинявам се за дългия пост, не бях писала от седмица😅

# 541
Здравейте мами, бързо оздравяване на всички които са болни. Аз ходих на тонове вече 2 пъти ( по веднъж на седмица) сега съм 33+5 , доктора каза че тоновете са добре и няма за сега контракции, обаче аз пия магнезий и диаспорал.
От около седмица много  ми се надуват глезените , другата седмица съм при доктора и ще го питам. Казват ми че има общо с това че бебчето ще е момиченце , незнам истина ли е.
Относно спалните чувалчета ние купихме 2.5 тог , в стаята мислим да е 22градуса и да е облечена с боди с дълъг ръкав и спалния чувал , незнам дали има нужда да я загъваме с одеялце отгоре.

# 542
  • София
Здравейте мами, бързо оздравяване на всички които са болни. Аз ходих на тонове вече 2 пъти ( по веднъж на седмица) сега съм 33+5 , доктора каза че тоновете са добре и няма за сега контракции, обаче аз пия магнезий и диаспорал.
От около седмица много  ми се надуват глезените , другата седмица съм при доктора и ще го питам. Казват ми че има общо с това че бебчето ще е момиченце , незнам истина ли е.
Относно спалните чувалчета ние купихме 2.5 тог , в стаята мислим да е 22градуса и да е облечена с боди с дълъг ръкав и спалния чувал , незнам дали има нужда да я загъваме с одеялце отгоре.

Щом използвате спален чувал не слагате и одеяло отгоре. Целта на спалния чувал е да замести одеялото и да няма риск бебето да се покрие и задуши.

# 543
Мен ме викат на тонове от другата седмица, а реално ще сэм 31 г.с. Направих вчера  и третата ФМ, 2кг. любов имам в коремчето❤️😀. Притесняват се да не тръгне по-рано и за това явно почвам тонове. За тези които чакат черен петък-недейте! Докато изберете шкаф или скрин или легло или там каквото чакате, минава време. Дали ще е налично, кога ще го докарат, кога ще се сглоби, кога ще подреждате...Повярвайте време не остана за нищо. Изведнъж виждам как още леглото не е сглобено, матрака не е купен, комода не е сглобен и той. Всеки ден купувам по нещо,пера, гладя и прибирам. А списъка си стои. Влизаме в осмия месец и трябва почивка и спокойствие, а ние тепърва тичаме по магазините. Книгата още не съм прочела, за кърменето има още да чета, имам да подреждам и т.н.😬😵‍💫

# 544
Elistoy, радвам се, че писа. Аз нямам против дългите постове, по-интересни са ми. Надявам се да вземеш да оздравееш вече и това с гърлото да е фалшива тревога. Да разкажеш от лекциите на Бебеманията дали е имало нещо интересно. На мен ми е много далече, нещо и корем ме боли тия дни и ще пропусна. Поуспокои ми с вашия майстор и поръчването на мебели чак на черния петък. И ние сме затънали в ремонт, но по-мръсен от лепене на тапети. До няколко дни ще приключи и ще почвам чистенето. И ние също ще поръчваме скрин и гардероб, но по поръчка. Тъкмо се чудех, дали ще успеем предш бебето и ако не, къде ще му слагам всичките неща.

# 545
Момичета, можете ли да ми дадете мнение за МЦ Марковс, ако някоя от вас е ходила там за феталните?
 Днес бях на последна фетална на друго място и ми казаха, че всичко е наред, но честно казано не съм убедена, че прегледът беше достатъчно обстоен и не останах много доволна, защото предният път докторът не видя лицето и не можа да преброи добре пръстите ( като тези на крачетата дори не е опитал ) и аз бях окей - позата била такава, било малко още, но пак всичко друго беше добре и си казах - Ами окей, на третата ще я видя. И когато днес се повтори същото и дори не се опита да я побутне малко, за да огледа, останах разочарована, защото е важно да се види личицето, както и крайниците. И понеже сега съм в 30 г.с. и имах късмет да имат час за другата седмица в Марковс, а тогава ще съм 31 г.с., просто искам да я видят пак и по-подробно. Умишлено не пиша кой е докторът от днес, защото не мога да кажа нещо лошо за него, може и да е окей да е такова протичането на прегледа, но просто искам да ми обърнат внимание наистина, защото за 20 минути за 150 лева поне можеш да се пробваш да си направиш пълен прегледа … Като цяло съм доста айляк и позитивна, но просто останах с кофти усещане днес и ми се иска да чуя второ мнение.
Виждам, че доста от вас са се ориентирали за Шейново - единствено за там имам съвет да внимавате и да искате второ мнение, ако случайно сте при Вецев, защото на такива неща се наслушах в последно време за него, че … + и аз имам горчив опит от там.
Хубав ден на всички ☀

# 546
  • София
Аз не успях да намеря информация, но все пак да попитам. Лекции за бременни има в Майчин дом само нали така? Изключвам частните болници като Токуда, Надежда и прочее. И да попитам, някоя от вас ходила ли е в Шейново да види базата? Мисля, че имаше възможност за посещение, но не знам дали не е отменено заради Ковид?

# 547
Аз ходих при проф.Марков за втората фетална, тъй като тукашното АГ ме понаплаши доста и повторих там. Този професор го пере тока яко. Той такива работи ми натовори, че едва не умрях на стола. Гледа ме 40мин.и не спря да ме убеждава за амниоцентеза. Казах, че ще правя кръвен тест и няма да рискувам с инвазивен метод. Толко уплашена никога не съм била след преглед. Имам чувството, че яко за  пари беше работота. Пуснах най-скъпия тест от 1900лв.по негова препоръка. След ужасното чакане на резултата се оказа, че днк-фрагментацията не била достатъчна и ме накараха да повторя теста и пак чакане и пак ужасен стрес. Преживях ужасни дни в очакване. Когато влязохме в този център джан джун никой нямаше. А когато влязох в лабораторията да дам кръв ги събудих от дълбок сън. Никога не бих се върнала там.

# 548
SunshineSt не знам колко моята лекарка на ФМ е права, но ми каза че сега на 3тата фетална трудно се виждат крайниците, защото бебето вече е голямо.  
Споделям да прецениш дали да даваш допълнително пари (ако искаш да се огледат крайниците).

# 549
  • Варна
За МЦ Марковс аз бих препоръчала д-р Диляна Атанасова бях при нея за третата фетална и ми обясни всичко подробно вкл се опитваше как ли не да завърти бебето , за да може да му направи снимка понеже съм била единствената без ММ на преглед и да имало снимка за него. Но нашето детето не обича снимките и винаги саботира докторите 😁 честно казано даже съжалих, че не съм записал при нея ЖК понеже бях проучвала там условията и тя приема ЖК с платени пакети.
За първата ФМ бях при д-р Марков , но не е моя доктор
Относно крайниците имам снимка на крачето и брояхме пръстите на всеки крайник. Наистина съм много доволна обясни ми много неща и някаква особеност за момченцата и гледа в главичката нещо....много информация ми даде и наистина съм далеко от медицинските термини. Но за разлика от моя АГ ,които е много пестелив на думи след този преглед бях наистина спокойна.

# 550
Благодаря много, момичета. Сега ще се обадя да питам при кой съм записана.

IRusinova , надявам се, че в крайна сметка всичко е наред. Много е неприятно това, което си преживяла …

# 551
Аз също ходих на ФМ в МЦ Марковс и мога да споделя впечатление от др Павлова. Беше супер мила, подробна и внимателна. Огледа абсолютно всичко и ни показваше и обясняваше в подробности. Препоръчвам я Simple Smile

# 552
Здравейте. Съжалявам за преживяното. Аз прочетох подобни мнения в БГ мама и точно заради това се отказах да ходя при него на 1 ФМ. Обаче сега моята АГ при която ще раждам направо настоява да ходя при него на третата.

В края на сметката направихте ли пренатест? Всичко е наред?
Четох че той само казва че има подозрения за аномалии и предлага тоя скъп тест(има и по евтини), след теста се оказва, че всичко е наред.

Аз ходих при проф.Марков за втората фетална, тъй като тукашното АГ ме понаплаши доста и повторих там. Този професор го пере тока яко. Той такива работи ми натовори, че едва не умрях на стола. Гледа ме 40мин.и не спря да ме убеждава за амниоцентеза. Казах, че ще правя кръвен тест и няма да рискувам с инвазивен метод. Толко уплашена никога не съм била след преглед. Имам чувството, че яко за  пари беше работота. Пуснах най-скъпия тест от 1900лв.по негова препоръка. След ужасното чакане на резултата се оказа, че днк-фрагментацията не била достатъчна и ме накараха да повторя теста и пак чакане и пак ужасен стрес. Преживях ужасни дни в очакване. Когато влязохме в този център джан джун никой нямаше. А когато влязох в лабораторията да дам кръв ги събудих от дълбок сън. Никога не бих се върнала там.

# 553
Да, всичко е наред! И аз смятам, че ще даваш излишни пари. Третата е само формалност според мен, повече кръвотока се гледа там. Направи това, което смяташ, че ще ти даде спокойствие.
Благодаря много, момичета. Сега ще се обадя да питам при кой съм записана.

IRusinova , надявам се, че в крайна сметка всичко е наред. Много е неприятно това, което си преживяла …

# 554
Аз минавам само да напомня 😀 сглобявайте си дървените мебели, за да имат време да се отмиришат-новите мебели в началото имат странен дъх. Нашият скрин даже го държах с отворени вратички и чекмеджета, за да се проветри хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт