Отговори
# 555
Моята мома откакто й е пораснала ръчичката все я крие и е борба в кабинета да я прегледат. Все крие по нещо важно и дори ръчкането не помага понякога. На втората ФМ си беше скрила едната ръка и каквото и да правех, не я показа, та остана за следващия преглед. Добре че АГ, който ме следи ми прави и ФМ , та почти всеки преглед си минава като ФМ, всичко си изследва. Първата бременност събрах снимки за цял албум, каката беше много предразположена на прегледите, сега имам 3-4 снимки и то не цялото лице, все го крие -лекарят е един и същ, прегледите са същите, дори една идея по-обстойни, майката е една и съща, само бебето е различно.😁 Инатливо.
Малко остана, ще видим бебчетата съвсем скоро! 😊

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 17:27 от Altaya

# 556
  • Варна
Моята мома откакто й е пораснала ръчичката все я крие и е борба в кабинета да я прегледат. Все крие по нещо важно и дори ръчкането не помага понякога. На втората ФМ си беше скрила едната ръка и каквото и да правех, не я показа, та остана за следващия преглед. Добре че АГ, който ме следи ми прави и ФМ , та почти всеки преглед си минава като ФМ, всичко си изследва. Първата бременност събрах снимки за цял албум, каката беше много предразположена на прегледите, сега имам 3-4 снимки и то не цялото лице, все го крие -лекарят е един и същ, прегледите са същите, дори една идея по-обстойни, майката е една и съща, само бебето е различно.😁 Инатливо.
Малко остана, ще видим бебчетата съвсем скоро! 😊
Срелчета... от сега ни подготвят за ината си .😁 И ние сме така ама вече не си търся снимки да го оглеждат там подробно , а снимки после ще му правя иска не иска 😂

# 557
При мен третата ФМ си беше като втората - огледахме всички органи и системи, размери (обиколки, дължини), кръвоток, плацента, околоплодни води. Досега дори не помня да са ми обръщали внимание конкретно на броя пръсти на крайниците. Възможно е докато лекарят оглежда и да ги вижда, но да не е коментирал, просто защото всичко е ок (надявам се при всички да е така). А за личицето - нашата бебка винаги се крие или с ръка, или се обръща към плацентата и стои като скрита във възглавница. Успявали сме на отделни прегледи да видим в профил носле и устнички. Дори се бях притеснила защо така стои това дете, но лекарят каза, че за нея няма проблем и се намества както ѝ е удобно, просто ние не можем да ѝ направим снимки. Но като знам, че е здрава и всичко е ок, снимките са ми даже ненужни.

SlanteNSt, разбирам те, аз също съм си тръгвала от преглед разочарована, защото съм се чувствала като, че “са ме претупали”, но впоследствие се успокоявам и си казвам, че те са лекарите и ако е имало нещо важно за отбелязване, щяха да кажат. И все пак спокойствието е най-важно, така че ако ще се тревожиш, по-добре се консултирай още веднъж.

# 558
Аз като се замисля на ФМ професора не ми е броял пръстите на ръцете и краката. Само казваше, че близнаци много трудно се гледали. Кой крак и ръка на кого е. И накрая казваше всичко е наред. Силно се надявам да е така. За снимки нямам нито една на която да се вижда личице. Даже изобщо не разбирам кое какво е на снимките.
Иначе сега се връщам от тонове. Днес бях  за първи път. Беше голямо приключение, защото не мога да стоя легнала по гръб заради киселините и накрая легнах настрани. И тук голям зор със замерването. И двете бебета не успяха да ги чуят наведнъж и се наложи поотделно. Единия близнак без проблем, другия обаче си правеше каквото си иска и постоянно се въртеше и съответно излизаше извън обхвата на машинката. Явно усещаше, че някой го пипа и натиска и се местеше постоянно. Др седмица ще насрочваме дата за секцио. АГ каза 4-10 ноември.

# 559
  • Вестерос
Веси, ако си била при Балев, гледа ръчички и пръсти, просто не ти е казал, защото всичко явно е ок. Още на първата ми каза, че моето хубави си е отворили дланите да му види пръстите.

# 560
Аз вече минах две ФМ при др Славкова в МЦ Фемина и тя правилно определи пол още в 11 седмица! След това два пъти при др Чучумишев. Всичко е наред според тях.
Обаче моята АГ която избрах за раждането иска да мина и при др Марков защото той е най добър според нея (но не според мене).

При мен третата ФМ си беше като втората - огледахме всички органи и системи, размери (обиколки, дължини), кръвоток, плацента, околоплодни води. Досега дори не помня да са ми обръщали внимание конкретно на броя пръсти на крайниците. Възможно е докато лекарят оглежда и да ги вижда, но да не е коментирал, просто защото всичко е ок (надявам се при всички да е така). А за личицето - нашата бебка винаги се крие или с ръка, или се обръща към плацентата и стои като скрита във възглавница. Успявали сме на отделни прегледи да видим в профил носле и устнички. Дори се бях притеснила защо така стои това дете, но лекарят каза, че за нея няма проблем и се намества както ѝ е удобно, просто ние не можем да ѝ направим снимки. Но като знам, че е здрава и всичко е ок, снимките са ми даже ненужни.

SlanteNSt, разбирам те, аз също съм си тръгвала от преглед разочарована, защото съм се чувствала като, че “са ме претупали”, но впоследствие се успокоявам и си казвам, че те са лекарите и ако е имало нещо важно за отбелязване, щяха да кажат. И все пак спокойствието е най-важно, така че ако ще се тревожиш, по-добре се консултирай още веднъж.

# 561
Веси, ако си била при Балев, гледа ръчички и пръсти, просто не ти е казал, защото всичко явно е ок. Още на първата ми каза, че моето хубави си е отворили дланите да му види пръстите.

При Балев ходих, ама и снимки нямам. Ама каквото такова....

# 562
За Марковс не мога да дам мнение, но аз на първата ФМ бях в Оскар при д-р Стратиева. Дефакто ФМ ми прави младо момиче, което гледа бебка около 20 мин и после влезе Стратиева да "повтори" прегледа като постоянно я изпитваше какво е написала. Всичко ѝ беше вярно, като и самата тя я огледа и потвърди още тогава предполагаемият пол на 70%, като цяло бях чела много мнения, аз накрая останах доволна. Държа се мило, както казвам и тя самата я гледа пак около 10тина минутки.

След това почнах да се следя при д-р Вецев и му разказах нали, че не ме е гледала дефакто само тя и неговият отговор беше, че много са се учили от нея на ФМ и по принцип ако лекар е толкова добър, че ако има нещо ще го забележи почти веднага, просто знаят точно какво и къде да гледат. Втората ФМ ми прави той, както и третата ще е малко по-късно днес... (нямам търпение)
Аз гледам да не се плаша много от мненията за лекари из интернет (понякога успявам Grinning), защото доволни и недоволни винаги ще има, като цяло си прецених минусите на моят АГ от началото (че е много натоварен и едва ли не може да не ме гледа много и след като родя в болницата), не ми се сменя АГ вече. И без това се примирих и с Шейново най-сетне за болница.. Grinning

# 563
  • Вестерос

При Балев ходих, ама и снимки нямам. Ама каквото такова....
И аз нямам. Имам само една от моето АГ, такава 4 д или както се водят, нейният апарат може и такива да прави, но е от края на юли. Все се криеше след това.

# 564
Момичета минавам да си споделя и аз, че всичко мина наред вчера. Нашата мадама много добре е наддала Heart Миналият път в 26г.с. беше тъкмо на ръба на нормата от 901гр, а снощи в краят на 31г.с. вече е 1970гр. Много се успокоих, че аз леко се бях притеснила да не би да не наддава добре, макар, че и предният път ни увери, че и двамата с ММ като сме слабички е окей, ама явно вече тя взима неговата лакомия по яденето (ММ е Телец Grinning).
Както си и мислех, преди следващият преглед ще трябва да отида до очен да даде становище за ретината ми преди изобщо да коментираме нормално раждане.

Сега се чудя днес ли да си причинявам Бебеманията или направо утре, че ще има някоя друга интересна лекция... Ако някоя от вас я посети, моля да сподели мнение. И аз като отида ще споделя и за офертите, които има там ако случайно някоя от вас извън София иска да се възползва от тях Simple Smile

# 565
Аз ще ходя на Бебемания утре, на някои от лекциите и да пообиколя. Ще ви пиша на момента ако видя нещо интересно или на промоция 😁

Момичета минавам да си споделя и аз, че всичко мина наред вчера. Нашата мадама много добре е наддала Heart Миналият път в 26г.с. беше тъкмо на ръба на нормата от 901гр, а снощи в краят на 31г.с. вече е 1970гр. Много се успокоих, че аз леко се бях притеснила да не би да не наддава добре, макар, че и предният път ни увери, че и двамата с ММ като сме слабички е окей, ама явно вече тя взима неговата лакомия по яденето (ММ е Телец Grinning).
Както си и мислех, преди следващият преглед ще трябва да отида до очен да даде становище за ретината ми преди изобщо да коментираме нормално раждане.

Сега се чудя днес ли да си причинявам Бебеманията или направо утре, че ще има някоя друга интересна лекция... Ако някоя от вас я посети, моля да сподели мнение. И аз като отида ще споделя и за офертите, които има там ако случайно някоя от вас извън София иска да се възползва от тях Simple Smile

# 566
Момичета, с какво ще отоплявате стаята, където ще спи бебо? Ние смятаме с конвектор но приемам съвети всякакви.

# 567
Ние се отопляваме на парно с радиатори,  но имаме и климатик. При нас е много сух въдухът, така че и овлажнител има. Сега сутрин и вечер пускаме климатика за кратко,докато каката се преоблича и къпе, но като стане студено, ще пуснем парното.

# 568
Минавам да ви кажа,че на бебе мания е много яко, има отстъпки яко, дават и ваучери за отстъпки. Има хора доста ама се преживява. Поне според мен си струва идването, най-малкото можеш да се запознаеш с много продукти и марки, да вземеш мостра и т.н

# 569
Ние имаме камина и парно , и по двата начина сме на дърва .  Сега палим камината , но в по студените времена ще сме на парно. Още не съм купила овлажнител за въздух , но ще трябва, защото даже и на мен ми се запушва носа когато е мн.топло.
Мами как сте с яденето? Аз вече , вечерта ставам ям по 4 филийки , бяха по 2😑. Не мога да се овладея сутрин ям 2 , обяд 3 , вечеря 2 + през ноща 4. Без манджа и хляб не мога да се нахраня , отделно си правя за следобед плодова салата + 2/3 ореха. Знам , че трябва да се ограничавам , знам че ще ми е трудно да ги смъкна , но не мога и не мога . Като казах на АГ , че съм качила 22кг 🤣🤣 каза , че нормално е до 12 и че са много. Още качвам. Ако не ям колкото да се наситя , а по малко почва да ми гори в гърлото и после след един час ям още повече🤣🤣. Забременях с 47 последно бях 68)69.
Искам да ви питам пиете ли си още витамините за бременни?  Аз вече моите почнах да ги забравям, от толкова много лекарства . Сигурно едни 20 дни не съм ги пила, ама вече да ги пия ли да не ги ли 🧐нз💖💖💖

Общи условия

Активация на акаунт