Отговори
# 585
При вас бебето натиска ли яко пикочния мехур и съседните неща долу ниско? 😄😅 При мен последните две седмици, особено късно вечер яко гъделичка и притиска....и хълца, усещам хълцане ниско долу все едно в малкия таз... и рита над пъпа, опъва ми корема, разтяга яко😄
Контракциите са много чести, безболезнени засега и не ме смущават.
Хем се радвам че е толкова подвижна, хем се чудя да не се е смъкнала вече...че си има още 2 седмици до 9ти месец. Всъщност тази неделя влизам в 35та седмица, но все си мисля че като е малко бебето, ще си стои вътре до края на ноември😄
Чудя се дали няма да ме изненада и да е скорпион като мен😆🙈 Аз съм на 15.11, за първа година нямам никакви планове за рождения си ден😆

# 586
  • Вестерос
И на мен ми хълца много долу ,все едно на изхода. Утре съм 34+0 г.с. Демек влизам и аз в 35.

# 587
Да, при мен също има натиск ниско долу, особено при вървене. Освен това и чести пробождания и придърпвания пак там ниско… Забава Grinning
При вас бебето натиска ли яко пикочния мехур и съседните неща долу ниско? 😄😅 При мен последните две седмици, особено късно вечер яко гъделичка и притиска....и хълца, усещам хълцане ниско долу все едно в малкия таз... и рита над пъпа, опъва ми корема, разтяга яко😄
Контракциите са много чести, безболезнени засега и не ме смущават.
Хем се радвам че е толкова подвижна, хем се чудя да не се е смъкнала вече...че си има още 2 седмици до 9ти месец. Всъщност тази неделя влизам в 35та седмица, но все си мисля че като е малко бебето, ще си стои вътре до края на ноември😄
Чудя се дали няма да ме изненада и да е скорпион като мен😆🙈 Аз съм на 15.11, за първа година нямам никакви планове за рождения си ден😆

# 588
Чакам с нетърпение да чуя кой , как е родил и ще си чакам моя ред🤣 Имам чувството , че повечето ще се изредят от средата до края на ноември 😃. Ние днес вече влязохме в 33г. (32+0). Вчера си изпрах дрешките за чантата , ползвах Тео бебе 0+.
Ние със стаята сме до никъде само люлката сме сложили🤣. Купих шише , термос и залъгалка с надпис на нашата принцеса . Много съм доволна шишенцето е от тези на Авент пластмасово , ако някой се интересува мога да кача снимки. Поръчах и комплект за изписване с името + пантофки и лента 🌸🧿

Другите по- големите дрешки ще си ги изпера след три седмици и ще ги подредя. Сега гледам промоция за мокри кърпички на Бочко и мисля да закупя два кашона. Вие каква марка мокри кърпи ще ползвате?

# 589
  • София
Kaderay27, много сладки са бебешките неща и пантофките!

Да се оплача: За момченца изборът е много по-малък, но то е така и за мъжки дрехи като цяло и с това се успокоявам Grinning.

Днес влизам в 31 г.с, очаквам 2 прегледа другата седмица 3-та фетална и при АГ. Яд ме е, че са 1 след друг и няма разстояние, че да видя бебо 2 пъти през седмица например.

За кърпички- аз купих на Памперс, мама ми ги похвали, че са хубави. Преди 7 години се роди малката ми сестра, късна бременност на майка и тя такива е ползвала за нея. Сега не мога да я възпра да купува бебешки дрехи, не знам къде ще ги слагаме направо и дали всички ще се ползват. За нас е първо момченце и като цяло преобладаваха момичешки неща останали от сестра ми и племенниците на мъжа ми. Уви, за нашия господин нямаме от кой да взимаме дрешки и прочее. Най-близката ми приятелка също е с момиченце, а другите ми приятели още нямат деца (не сме първа младост на по 30 сме средно Grinning). Явно ние ще отключим бейби вълната Simple Smile.

# 590
  • Варна
Kaderay27 всички тези дрешки са само за болницата 🤷 мале аз няма общо толкова дрехи трябва всичките да ги взема 😁😁 и както каза Илития за момче наистина е по-малък избора или просто не са ми така кукленски както за момиче и не ме изкушават толкова (ако имам момиче горкото ще я зарина с дрешки 😂). И комплекта за изписване е много сладурски , браво 🤗
За мокри кърпички на мен ми препоръчаха на Бебо понеже по лесно излизали една по една и е по -удобно да не излизат по няколко наведнъж.
Аз няма да вземам дрехи от познати макар, че имам точно две с малки момченца , но исках всичко ние да си купим и затова детето сега е с малко дрехи 😂 естествено че ще купя още, но в болницата не ги ли обличат с техни дрехи. 🙄
Аз не усещам много надолу бебето, но при мен е желателно да си изчака максимално до термина , така че там да си седи за сега. Вчера на прегледа при д-р Диляна  Атанасова ми каза ,че съм със задна плацента (малко късно го разбрах) и понеже съм била слаба затова усещам всяко негово движение (не че детето било хиперактивно).
Днес отивам на Бебеманията и започвам да купувам наред по списъците каквото е останало. Дано наистина да са изгодни цените, че толкова я чаках ....

# 591
  • Вестерос
Oх, че хубави снимки!!!

# 592
Викиту ще чакаме после обратна връзка за Бебемания.

Аз няма да успея да отида, ходенето още ми е ограничено.. малко ме е яд, защото не мога никъде да намеря кремчето тяло на Адерма. А се спрях на тях за козметика за бебка. Изчерпан е във всички онлайн аптеки 😳 🤷🏼♀

Kaderay27 добре си се заредила с розовичко 🎀аз още нищо не съм купила като дрехи 😁😂 Мисля да взема много неща от сестра ми и ще се огранича от към пазар на дрешки за сега.

# 593
Вики, взимай дрехи без свян. Голяма помощ е. Бебетата се преболичат по няколко пъти на ден, къде се изплюло, къде памперсът пропуснал, а с тези големи перални дето имаме, няма да се пере всеки ден. Пък и докато утихнат хормоните и се напаснем с бебчето, няма да ни е до ежедневно пране. Дрешките, които ще купуваш, ще си ги ползваш за разходките . Аз с първото бебе взех много дрехи, но и много купих, всички са като нови, защото се носят кратко време, пък и бебетата не се цапат. Когато почне да яде пюренца, нещата се променят.😁
Пак казвам, не се притеснявайте да взимате дрешки от близки,въпреки че имате бебче за първи път. Все пак ще ви дадат запазени и като нови, а не някакви парцали. Голяма помощ е за семейството. 😊

Днес с каката сме решили да извадим нейните първи дрешки и да ги подготвим за бебето, след това ще преценим какво трябва да се купи. Тя много се вълнува. Не съм купила обаче още прах, може би пак ще заложа на белия Персил, но се чудя течен или прахообразен🤔
Кърпички ползвах -белите памперс, но тогава ги намирах 4 пакета за 6лв общо, сега са ужасно скъпи, после минах на лидълските, бели с животинки за 1.20лв пакета, но ги спряха тотално. Бяха прекрасни! Харесваха ми, защото не бяха прекалено мокри и излизаха 1 по 1. Сега купувам на Бебелан, розови, но не съм обедена, че ще са ми удобни за бебето. А Бочко са ми много влажни след средата на пакета. Бебо не съм купувала, ще взема да пробвам.

Kaderay, прекрасни са!

# 594
  • Вестерос
Съгласна съм за дрехите. Една позната ми даде доста, повечето са за след 3 месеца, хем са момчешки, избирала ми е бели, жълти, зелени Simple Smile)

# 595
Кадерай, ох какви сладурски неща с името на вашата принцеса😀💐. Ама аз толко дрешки нямам купени, колкото ти за болницата имаш. Момичета, наистина ли ще ни трябват толкова дрехи за болницата? Ние днес ще сглобяваме леглото и комода и почвам да подреждам. Ама като гледам нищо си нямам още. Относно кърпичките, не купувайте в началото много, особено кашони. Посъветваха ме да пробвам първо и да видя кои ще са ок за бебчето.

# 596
  • Вестерос
Аз лично за болницата ще взема три комплекта ромпър с боди отдолу, ще има шапки също. Ако не стигнат, ще ми донесат. Даже мисля за изписването да ми го донесат като дойде времето.

# 597
Проверете изискванията на болницата. В нашата болница не разрешават собствени дрехи, нито за майката, нито за бебето. Дрехи ми трябваха единствено за изписването и ми ги донесоха на самия ден, преоблякох се и ме пуснаха.

# 598
MM Happiness, аз също поръчвам от немския амазон с ggbg. Лапмата с бял шум, гнездото, огледало за кола и някои дреболийки взех от там и всичко ми излезе по-евтино отколкото тук и с по-добро качество. Лампата дори вече си я ползвах понеже обичам да спя на шум от дъжд и съм мега доволна. 🤗

Elistoy, и моята бебка е слязла ниско долу, но пък хълцането го усещам с целия си корем. Натиска ми мехура много често и понякога чак си се чудя на рефлексите как не се изпускам. 😁

Може и да е било прибързано, но аз купих много голям кашон на WaterWipes, защото всички приятелки ми казаха, че са супер доволни и бяха на голямо намаление преди 1-2м. Дано и на бебка да ѝ допаднат.

А относно дрешките, зависи от болницата какво ще искат. В МД Варна не приемат нищо и ползват само техни стерилизирани дрешки и спално бельо, а вече за изписването си носиш комплектчето.

# 599
То не , че знам колко трябва да взема ама реших да имам 4 ританки ,4 бодита с къс ръкав ,4 комплекта и ръкавичка с чорапки по 4 и две роклички имам 0-3 тях няма да взема и гиадемките няма да взема. Общо взето това са нещата 0-3други нямам🤣🤣🤣🤣На мен ми казаха, че в болницата ги държат повити само за изписването, трябвало дрешки(това го разбрах вчера) Искат мокри кърпи, олио за тяло и памперси. Зимата бебка да е повита само🧐Няма ли да и е студено?!😃

Общи условия

Активация на акаунт