Отговори
# 135
  • Варна
Мерси, Вики, хем се бях отказа, ама пак го мисля 🙄
Разбирам те и аз хиляда пъти ги гледах и се чудех. Все пак 300лв кошара +250лв. Матрак и сега още 200лв за гнездо....всичко това само за спането, а като знам колко деца не спят в кошарите си 🤷 в крайна сметка се разбрахме това да е подарък от роднина и така по-лесно приех идеята. Много го исках ,но разума понякога се събуждаше в мен. Наистина за мен е много важно детето да си  спи в леглото, не искам да се разделям с мъжа ми (като се роди може друго да мисля 😁) за зимно бебе мисля, че е добре за лятно със сигурност не бих взела понеже ще ги топли допълнително.

# 136
Момичета, сърбят ли ви коремите? Мен ме сърби супер много от известно време. Мажа се с кокосово масло и мас даже. 😄 Като крастава съм, постоянно се чешам. Да започна ли да мажа с нещо друго или?

# 137
И ние се спряхме на тях, още повече, че и ДНК теста в началото правихме чрез тях и в договора пише, че имам направена първа вноска за замразяване. Ще се радвам на обратна връзка след срещата

[/b][/i][/i]
Ние сме се спряли на Future Health за съхранение на стволови клетки по препоръка на АГ. В понеделник имаме среща с тях. Ако, някой се интересува можа да препратя инфо след срещата с тях. Преди 30 ГС казаха, че има отстъпка при заявен пакет от цената.

# 138
Точно  щях да пиша и аз  относно сърбежите.По корема нямам много,но по ръце и крака съм като крастава.В Интернет  пишат гадни неща Sad Дано е нещо нормално.

Иначе днес се пребих.Хем ми казаха само да лежа,ама решах да измия под,че роботът само с вода и не мие ок.Та хубаво се пльоснах на паркета .Засега съм само натъртена. Пазете се,че бая се шашнах..

# 139
Еделвайсче внимавай, че падането с този тежък корем, не е шега работа 😘 И аз като теб започнах да ставам да върша някой неща, че много се изнервям вече като има нещо несвършено.. вчера поне чистачката дойде да почисти и е по-нормално в нас. На нея възложих мопването 😂 Но ето трета пералня и сушилня пускам, миална също.. пуснах робота да изпрахосмуче, че всеки ден се събират боклуци особено косми от мен.. моята грива не съм я подстригвала от 8 месеца и е нещо страшно 🙄

Илития ще се радвам да споделиш за стволовите клетки, аз съм в чуденка, а ММ още дори не е чел по темата и ще му дам зор, че времето минава.. и аз като Кристина правих генетичен тест при тях в 12та седмица и казаха, че ще имам някаква отстъпка от пакета за стволови клетки. Сестра ми и за двете деца ползваха Future health и са доста доволни.

# 140
  • Вестерос
Мерси, Вики, хем се бях отказа, ама пак го мисля 🙄
Разбирам те и аз хиляда пъти ги гледах и се чудех. Все пак 300лв кошара +250лв. Матрак и сега още 200лв за гнездо....всичко това само за спането, а като знам колко деца не спят в кошарите си 🤷 в крайна сметка се разбрахме това да е подарък от роднина и така по-лесно приех идеята. Много го исках ,но разума понякога се събуждаше в мен. Наистина за мен е много важно детето да си  спи в леглото, не искам да се разделям с мъжа ми (като се роди може друго да мисля 😁) за зимно бебе мисля, че е добре за лятно със сигурност не бих взела понеже ще ги топли допълнително.
Абсолютно това са и моите разсъждения. Нашата кошара е 310+190 за матрак, купени на промоции и сега 220 нали само за едното гнездо.. Но ако  ще вземем, ще е точно като подарък от роднини. Може би ще изчакам да се роди и тогава ще поръчам като видя кое, как. Леля ми роди също зимно бебе и се сещам,че нейното не искаше в кошарата в началото да спи, а спеше в коша за новородено в количката, там ѝ беше най-удобно. Деца, всяко с претенциите си Grinning

Забравих да ви споделя, че съм много доволна и аз от  бельото на HM, по принцип си вземам тяхно, сега даже си взех лятото за бременни и само него нося. Но за болницата мисля да взема от бабешките памучни бикини от кварталния ни магазин за бельо и прочие.

За стволовите клетки много четох, но май няма да правим, просто нямаме бюджет за това.

За сърбежите- мен не ме е сърбял корема, а гърдите, сега е малко по-добре, но предния месец чак се събуждах през нощта да се чеша...

Офф и аз като последна инстанция все да се изкажа... Извинявайте, ако досаждам Grinning

# 141
  • Варна
И аз да се включа с полезно инфо за нощници. В подлеза на България Мол намерих за по 12.90лв, което за момента ми се вижда най-изгодно. Иначе щях да поръчам за по 25лв/бр, а аз не нося нощници и ще е само за този период.
За стволови клетки при нас даже не е имало дебат не искам да го мисля.
Коремът винаги ме е сърбял по-малко и ходя да го мажа и се успокоява. Гърдите започнаха все едно съм в пубертета 😁😁 не че тогава много пораснаха, но това е усещането и сега
Падането ми е голям страх, защото все нещо се спъвам или стъпва на криво особено по стълби много внимавам. Не съм падала много , но все не съм сигурна в крачките предвижвам се като баба (даже те ме разминават) за по-сигурно .
Tiffany A  не мисля че е проблем да се изказваш по всеки въпрос, но това е хубавото на форума. Много ми е приятно ,че имаме толкова много теми  и някак има добра комуникация, защото в други групи на големи спорове попадам. Аз лично ценя всяко мнение -снимам, записвам и си преценявам кое е за мене. Няма правилно и грешно , на всяка представите ни ще бъде разрушена от дребосъчетата, но ние трябва да си имаме някакъв план за действие в период на "гнездене" сме 😁🤗

# 142
Вики, нощниците в подлеза с къс или дълъг ръкав са и колко са дълги, стигат ли коляното?

Лично аз предпочитам нощници и блузи с един ред копчета отпред за кърменето. А не от двете страни. По-трудно и двойно закопчаване и откопчаване, освен това се случва да ми лъснат и двете гърди едновременно, ако нямам ръце да се закопчая, докато местя бебето ту отляво, ту отдясно. Но няма много избор за такива нощници, освен разни бабешки модели. Хич не е модно, но честно казано ще си търся точно такива.

Глася се да раждам нормално, пак, и ще ви кажа какво си приготвям за мен.
- еднократни гащи
- стари мои си гащи, които да хвърля евентуално
- превръзки за родилки
- пакет лигнин
- цикатрадина спрей (засължителен ми е)
- клизмички мелилакс за възрастни 2-3 бр. (не свещички, че действат "по-нежно")
- интимен измиващ гел за бременни и майки
- 2-3 еднократни чаршафчета за постилане на леглото в зоната под дупето.
Това е за "отдолу".
За "отгоре":
- подплънки за гърди еднократни
- малки хавлиени кърпички (от икеа, едни бели) със същата цел за гърдите - с тях попивам, ако тече прекалено много или съм без сутиен и няма къде да закрепя подложките, или да си правя топли компреси за отпушване на каналите.
- помпа за кърма
- кремчето за зърна (при мен на лансинох, доволна съм от него).
Това ми трябваше с първото раждане, това си стягам и сега. Общите неща като термометър, нощници, както и бебешките не ги споменавам, има ги в списъците.

Само да кажа за новичките майки, никога не прали "ако" на ръка, да знаете, че се пере със студена вода. Иначе ожълтява плата, не се изпира добре. Ако нещо е здраво оакано, го отмивам и пера със студена вода и сапун и като изчезнат следите, вече и с топла или го мятам в пералнята. Сега се сетих, по-натам ще забравя. Grinning

Последна редакция: пт, 07 окт 2022, 13:42 от Muflon

# 143
  • Варна
Има и с дълъг и с къс ръкав с два реда копчета и изглеждаха дълги, но излизах към центъра и на връщане ще мина да купя. Беше изложен Л размер стори ми се голям ще заложа на М, дано накрая да не ме изненада тялото ми. Сега имам няколко рокли М размер още са ми големи
Нощниците изглеждаха така

# 144
  • Вестерос
А колко мислите да си купите- 2,3? Аз май 3, с едната да раждам, а другите две да сменям. Ако си секцио, пак ли си с нощница или си гола?

# 145
Точно  щях да пиша и аз  относно сърбежите.По корема нямам много,но по ръце и крака съм като крастава.В Интернет  пишат гадни неща Sad Дано е нещо нормално.

Иначе днес се пребих.Хем ми казаха само да лежа,ама решах да измия под,че роботът само с вода и не мие ок.Та хубаво се пльоснах на паркета .Засега съм само натъртена. Пазете се,че бая се шашнах..
Мен освен корема ме сърбят  краката и гърдите. Краката като ме засърбят не се издържа. Купих си салицилов спирт да се мажа- на мен ми помага. Аз си помислих, че съм крастава. Попаднах на постове, че това е от бременността и се успокоих.

# 146
Колкото повече наближава, толкова по-активни ставаме 😁 много благодаря на момичетата за списъците и мненията за нещата, които ще ни трябват в болниците.. На мен там все още ми е мъгла. ❤️
Да ви се похваля - дойде детското обзавеждане от Nicollebaby и вече дори го сглобихме 😁 много съм доволна от комуникацията с тях и качеството на мебелите, препоръчвам ги! 😊

# 147
Много благодаря за инфото с акото, аз не го знаех и сигурно щях да подкарам с топла вода.

Нощници и аз си търся, но в Русе. Купих си една случайно от един магазин, но ми трябват още 2 поне. И аз се чудя секциото голи ли раждат 🙄

# 148
Има и с дълъг и с къс ръкав с два реда копчета и изглеждаха дълги, но излизах към центъра и на връщане ще мина да купя. Беше изложен Л размер стори ми се голям ще заложа на М, дано накрая да не ме изненада тялото ми. Сега имам няколко рокли М размер още са ми големи
Нощниците изглеждаха така

Точно такива ми даде снахата. 3 броя. Малко са ми късички. Тя е 1.50, аз 1.82. Ама хич не ми дреме. Няма смисъл да давам излишни пари. Ще си взема и някой клин, ако ми стане студено.

# 149
  • Вестерос
Колкото повече наближава, толкова по-активни ставаме 😁 много благодаря на момичетата за списъците и мненията за нещата, които ще ни трябват в болниците.. На мен там все още ми е мъгла. ❤️
Да ви се похваля - дойде детското обзавеждане от Nicollebaby и вече дори го сглобихме 😁 много съм доволна от комуникацията с тях и качеството на мебелите, препоръчвам ги! 😊
И нашата кошара е от тях, чакам ги цял ден да я доставят Grinning

В аптеки Гален има намалени неща още на Мустела. Допоръчах си от списъка, което ми липсваше, както и физиологичен разтвор, мокри кърпи, ей такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт