Любители на котки - Тема 177

• 28 128
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Аминка, онемях и не знам какво да напиша
Нещастните животинки 😭

# 166
И аз така. Какво да кажа? То е такава мъка! Милите животинки и милата им майка Аминка!

# 167
О, милите котенца. 😪

# 168
  • До морето...
Аминка,ужасно звучи ситуацията. Жалко,че се е стигнало дотук.Прегръдки

# 169

Здравейте и от моето памуче,
Да го похваля,че от 3 дена вече спря да пикае кръв😻
Пие още сиропа от билки и уриновета,мисля да му спирам вече антибиотика,че стана цял месец вече.
Имам си такива 7-8 солни разтвора,който му ги слагам по 1,като си ляга вечерта,да му топлят коремчето

Надявам се,да няма вече такъв стрес,че е на 9 години вече и не знам,колко живота са му останали още😹

# 170
Аминка,респект за отдадеността! Много съжалявам за това,през което минавате.

# 171
  • In the land of Never Never
Amy_nka, направила си всичко, което е било във възможностите ти. Така е било писано. Малките душички, вече се намират на по-доброто място, където няма мъка и болка.
Все пак, останалите също имат нужда от теб и за сега успяваш да се справиш. Гледай напред. Наистина правиш много за тези котета. Ти си тяхната добра фея.

# 172
Здравейте !
Коя според вас е най-добрата ветеринарна клиника в София ?

# 173
Зависи какъв специалист е нужен. Трудно може да се каже, че определен екип е "дъ бест". Търсех ортопед - намерих го в една клиника, оперира в друга. Добрите специалисти ползват базите на различни клиники.

# 174
Коя според вас е най-добрата ветеринарна клиника в София ?
Аз мога да ви препоръчам моя доктор,който направи всичко,за моето коте - др.Асен Атанасов
Ул.Тимок 36 ,в центъра се намира,
Той е часник и сам си работи,не е в някоя префърцунена клиника,където да чакаш много,може да му звъннете по телефона и да му обясните за какво става въпрос.

# 175
Осинових си коте вчера. Не изглеждаше добре още като го взех - пред мен го обезпаразити ветеринар (кой знае и какъв лекар е). Снощи не яде, отдадох го на стреса, но когато повърна 3 пъти, го грабнах и на ветеринар. Познайте - коронавирусна инфекция. Бясна съм, не мога да повярвам какво се случва. Такива ужасии четох за този вирус при котките, че се надявам да се пребори. Стационарите са по 140 лв на ден, ако не се влоши ще си е вкъщи и ще го караме на системи всеки ден. Стиснете ни едни палци !
Има ли някой от вас, сблъсквал се с тази диагноза ?

# 176
  • Крайбрежен район
Дано да се пребори малкото юначе. Стискаме лапички  и палци за вас. Hands PrayAnimal Paw PrintsHeart

# 177
Осинових си коте вчера. Не изглеждаше добре още като го взех - пред мен го обезпаразити ветеринар (кой знае и какъв лекар е). Снощи не яде, отдадох го на стреса, но когато повърна 3 пъти, го грабнах и на ветеринар. Познайте - коронавирусна инфекция. Бясна съм, не мога да повярвам какво се случва. Такива ужасии четох за този вирус при котките, че се надявам да се пребори. Стационарите са по 140 лв на ден, ако не се влоши ще си е вкъщи и ще го караме на системи всеки ден. Стиснете ни едни палци !
Има ли някой от вас, сблъсквал се с тази диагноза ?
Така не се поставя тази диагноза. А, и наличието на самата инфекция с  коронавирус (доказано с бърз тест) не е диагноза пер се, т.е., не е гаранция, че ще предизвика заболяването. А,  заболяването е инфекциозен перитонит (ФИП). Не се хвърляй да даваш пари за стационар, без да знаеш точно  диагнозата му. Кръвни пуснати ли са на котето? Диария има ли освен повръщанията? Крушовидно коремче? Сухия ФИП много по-трудно се диагностицира, от мокрия (мокър му викаме заради асцита в коремчето).
При всички случаи, дори и да не е перитонит, шансовете да оцелее, ако е между 3-5 месеца са минимални. Подготви се психически и за фатален развой. Ако след 3 дни котето премига и спре да повръща, значи е късметлия. Ако след 3 дни загине, значи не е перитонит. Ако, обаче, оцелее до 7 дни и след това загине, значи е възможно да е с перитонит.
Кой е вета, който иска 140 лв за стационар? На каква възраст е котето?

# 178
Котето е на 4 мес. Слаб е. Има само повръщане, изпражненията към момента (сутринта) са кашави, но не диария. Няма свободна течност в коремчето. Кръвни може би утре ще пуснем.
Не е повръщал от преди обяд (сложиха му инжекция). В ЦВК стационар за инфекциозни е 140 лв. Останалите читави клиники, които знам нямат места.
Много ме шокира това, което пишеш и се надявам да оцелее. За всичко съм готова, много животни съм гледала през годините, просто не ми се иска да умре.

# 179
Здравейте, случайно попаднах на темата снощи, но четох малко назад, та не ми беше много до представяне.
Все пак, първо, макар и случайно попаднала... Аmy_nka, съжалявам за случилото се и респект за отдадеността!

На всички болни душици - скорошно
оздравяване!

Да ви представя накратко Шошата от контейнера, при нас е вече два месеца, успешно се качва по главите на трима човека и две кучета. В началото беше лудница, сега е... весело.

Та така... Имам още за представяне, но там е по-сложен казус и ще оставя за друг път.

Общи условия

Активация на акаунт