Любители на котки - Тема 177

• 28 640
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Тя ще е мъничка,пазете я.
Вероятно котакът няма да я приема за плячка(надявам се).
Моята е колкото чиния,тя е много голяма,явно го респектира с размера си.

# 151
  • София
Смених завивката снощи, горещо ми е с нея, а имам и допълнителни печки Simple Smile

# 152
Кошмарна нощ преживях снощи... Като филм на ужасите... 4 мои звездички - на възраст 5-9 месеца. Опал, Туити, Шайн и Еди-Мърфи бяха измъчени до последно от тая гадина невидима, мръсна, гадно-миризлива, наречена FCV! Смазана съм, още ме държи стреса и не мога да спя... Легнах си в 6 и се събудих в 7:30. Мислех си, че по-голяма гадина от вируса на панлевкопенията няма, но той поне ги мори до 72 часа, а тая гадина ги измъчи бавно, на етапи, и от всякъде. Явно е била VSD-FCV (virulent systemic desease feline calicivirus) - силно вирулентен щам, който поразява всички системи. По едно време, даже си мислех какъв е този вирус, мили Боже, (не виждам язви в устата, но пък лигавиците пожълтели, че и посинели). Все едно остават без еритроцити, че и тромбоцити. Боцнах Едито - не се затвори дупката от иглата веднага... Малина пък беше получила хеморагия. В първата фаза е кихавица, сополи, сълзящи очи, лепкав секрет около устата... Между първата и втората фаза - хипотермия. Във втората фаза отделянето на секрет спря, почнаха да се изпускат, да отделят гъста лепкава слуз и ярко оранжева урина, докато накрая в третата фаза ги удря в мозъка... Шайн, който е на 9 месеца беше със севсем различни симптоми - само повръщане и изведнъж рязко неврологично влошаване.
Приложих: доксициклин, противовъзпалително, електролити, небулизация, капки тобрамицин, възглавница с топла вода... и се изчерпах. Пробвах да храня със спринцовка - не могат да гълтат, давят се дори и от вода. През час съм им чистила муцунките и очичките... Всичката съпортив терапия, която имах под ръка, приложих, но гадината беше отвратителна. Тая миризма не я подушвам за първи път. И от устите на някои хора съм я усещала. Преди съм лекувала със Зодон успешно калицивирус, ама не беше такова чудо като това, с което се сблъсках този път... VSD- FCV... Този път нямах Зодон под ръка, но пък имах доксициклин.
Как за една вечер Малина е пипнала такава гад... Уж ревала на съседите цяла нощ... Къде я е пипнала? Горе на петия етаж ли...? От всички щамове, да изтегли баш късата клечка... Pensive
Оставям един полезен файл - всичко относно този вирус... Включително и за хроничния гингво-стоматит, който може да причини, както и за ваксините какви щамове съдържат и какви не покриват (поради което ваксинирана котка все още има риск). https://www.mdpi.com/1999-4915/14/5/937/htm
Имам и трима сървайвъри - Любов (безсимтомна), Спиди (безсимтомен) и малкото Джери (което е със майлд симптоми). Ще ви ги покажа след месец, когато им изтича карантината и би трябвало да спрат да пръскат вируса. Разбира се, ако са все още живи и здрави...

# 153
Аминка, много съжалявам! 😭Аз съм потресена само докато го чета. Милите душички, дано са на по - добро място и вече нищо не ги боли... Много ми е болно за тези невинни душици. Но ти си направила всичко възможно и си била до тях! Това е най-важното, имали са най - прекрасният човек до себи си! 😢

# 154
Малеее какъв кошмар!

# 155
Някой да обезпаразитява котка с Перметрин?

# 156
  • Бургас
Аминка,искрени съболезнования за милите душички.

# 157
  • Крайбрежен район
Ох, много тъжно. Sob Милите душички. Broken Heart
amy_nka възхищавам се на търпението, отдадеността и любовта с които се грижиш за животните си. Heart

# 158
Колко жалко за малките невинни същества! Cry
amy_nka, респект за грижите, които сте положили и полагате!

# 159
  • София
amy_nka, много, много съжалявам.
Аз не бих могла да преживея такъв кошмар.

# 160
Съболезнования, Аминка.
Може би да се консултираш с ветеринар за другите котета какво може да се направи

# 161
Съболезнования и прегръдки Аминка! Да почиват в мир душиците!

# 162
  • Стара Загора
Съжалявам Аминка. Дано са на по-добро място душичките.

А аз си имам нов питомец. 😁
От две седмици се появи пред офиса и си го отглеждам. Много е плашлив, чак сега взе да скъсява дистанцията, но все още не дава да го погаля. Иначе е гръмогласен за три котака. 😂

# 163
Аминка, много съжалявам. Истински боец си ти.. Много, много съжалявам

# 164
Аминка, много съжалявам 🥺 Дано миличките душички да са на по-добро място. Прегръдки за теб 🥀🥀🥀

Общи условия

Активация на акаунт