Любители на котки - Тема 177

• 28 070
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Снощи я закарахме на вилата. Не исках да я оставям с котенцата, защото след това започна да напада и тях. А след като вчера си дойдохме в апартамента нас ни посрещна видно спокойна, след което отиде отново при тях и им налетя на бой. Едното е с рани от нея и едвам го извадих от под дивана снощи. Ветеринарите казаха, че е желателно да е сама за известно време. Тъй като не мога да ѝ осигуря нужното спокойствие в апартамента се наложи да я закараме на вилата. Надявам се скоро да премине всичко, за да мога да я прибера вкъщи.
Кастрирайте я след това.
Задължително ще я кастрирам. Но в момента ме е страх да се прибера вкъщи, за да не ме нападне отново. Цялата съм в превръзки.

Това е "майчин, защитнически хормон". Не че котката е разгонена или за кастрация. Да знаеш, че ги държи дълго, ако веднъж набележи "враг" на децата, може с месеци да иска да го пребие. Трябва да отделиш майката и малките ѝ на отделно, защитено място, през където да няма поток от преминаване. В отделна стая или клетка или тераса, обособете пространство само за котилото. И ги оставете там на спокойствие, да си ги гледа. Само храна, вода и тоалетна да сменя един единствен човек, за предпочитане това сега да не си ти.

# 331
Мини, много съжалявам за Сузи Cry Да почива в мир!

# 332
Мини, много съжалявам.
На по-хубаво място е, повтаряй си го, дава малка надежда...

# 333
Момичета, благодаря ви от сърце Hug
Надявам се е на по-добро място, където няма болка и е щастлива. Предполагаме, че е родена по това време от годината през 2005 година. При нас дойде в началото на декември същата година. Седемнадесет години изкара милата ми котана. Щастлива, обичана и обгрижвана.

# 334
Мини, Сузи тича из котешкия рай сега и нищо не я боли. А за вас остава да тъжите. Важното е, че през целият й живот вие сте били нейните хора, че сте я обичали и обгрижвали.

# 335
17 години котешки живот е много. При това щастлив. За съжаление живеят много по-малко от нас и винаги идва момент на сбогуване с тях.

# 336
Чудни 17! Спомняйте си тях!

# 337
17 години котешки живот е много.
Дядо Мърфи някой помни ли го от преди години? Той умря на 21.
Нещо майката, биеща котенцата, започва да ми изглежда странно. Отначало помислих, че е нещо моментно, но вече не мисля така. Има нещо друго тук.

# 338
  • София
Тук преди време някой с две котки не беше ли разказал случката, как някой от хората в семейството настъпал опашката на едната, тя обаче не видяла кой е и решила, че е другата котка и после двете котки враждували нон-стоп?

Аз реакцията на котката срещу жената я разбирам, и на мен някой нещо да ми направи на детето, образно казано, ще го разкъсам. Нали знаете, че мозъкът ни се променя по време на бременността, за да реагираме по-бързо на невербалните сигнали на новороденото?  Може резкият скок на адреналина да е направил някакво "късо" в мозъчето на котката-майка, затова да атакува и малките котета сега.

# 339
  • София
Мини, много съжалявам! Знам колко боли, но се успокоявай, че е живяла 17 щастливи години. Прегръдки за теб и за майка ти!

Снощи я закарахме на вилата. Не исках да я оставям с котенцата, защото след това започна да напада и тях. А след като вчера си дойдохме в апартамента нас ни посрещна видно спокойна, след което отиде отново при тях и им налетя на бой. Едното е с рани от нея и едвам го извадих от под дивана снощи. Ветеринарите казаха, че е желателно да е сама за известно време. Тъй като не мога да ѝ осигуря нужното спокойствие в апартамента се наложи да я закараме на вилата. Надявам се скоро да премине всичко, за да мога да я прибера вкъщи.
Дано скоро да се успокои! Предполагам, че ги е кърмила до последно. Дано не направи мастит от рязкото спиране. Има ли кой да я наглежда? Помисли и за някаква "химия". Има успокояващи каишки, дифузери (те са само за апартамента и са с натрупване), капки.

Хора, някой не си ли търси куче? Потресох се току що от една публикация от фейсбук. Някакъв изрод не си искал кучето и се уговорил с никой да отиде да му го убие. Бял ден да не види това подобие на човек. Angry Нека да спасим тази животинка. Толкова е красив. Hands Pray

https://www.facebook.com/photo?fbid=1131087437826350&set … a.174067850194985
Редактирали са поста. Пише, че са намерили кой да гледа кучето.

# 340
Мини Hug съболезнования, герой е Сузи, че не само изчака майка ти, но и прекараха още немалко време заедно

# 341
  • Крайбрежен район
Тaня, благодаря ти! Hug Днес хората масово питат какво става с кучето и нямаше никакъв отговор. Направо се бях отчаяла. Ако бях в България щях да отида да го взема. Радвам се, че са намерили дом. Дано този път случи на стопани. Heart

# 342
Големи чували гранули има и в Зооплюс. Зависи вече каква марка и цената.

Аз искам да питам друго. Не пиша често в темата, но имаме британец.
Ветеринарката ми е написала какви хапчета да редувам за паразити, но някои ми се сториха ужасно скъпи. Има ли някакви по-изгодни варианти за вътрешни паразити и откъде се поръчват?
За съжаление в момента не мога да намеря къде точно съм прибрала листчето, за да напиша кои са медикаментите, но предполагам са стандартни.

# 343
Едни и същите.Засега ми се качват само на диафрагмата,скоро и на главата.И понеже друго не можех да правя,се занимавах с глупости.

Сравнявах мъжкарския профил на Зак,с кривия нос,с нежния на Сакура.

Устата ми хубава,очите ми зелени❤

Последна редакция: сб, 22 окт 2022, 10:49 от red soul

# 344
  • София
Ма как на това съвършенство ще кажеш "крив нос" Simple Smile
И на Хари беше такъв тумбест.

Носовете на Оникс и Аш са като на Сакура.

Оникс се успокои. Денят след ваксината беше забравил, че е ходил на ветеринар и не се биеше.

Общи условия

Активация на акаунт