Любители на котки - Тема 177

• 28 074
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Кастрирайте я след това.

# 316
Кастрирайте я след това.
Задължително ще я кастрирам. Но в момента ме е страх да се прибера вкъщи, за да не ме нападне отново. Цялата съм в превръзки.

# 317
Разбирам, но в момента освен да я изолирате, нямате други опции.
Кастрирах моята котка, защото зверски нападна баща ми, без сходна на вашата причина.
Нещата се нормализираха след това.

# 318
Здравейте.
Отдавна не съм наминавала. Реших да хвърля едно око. Поразгледах нови котета, есеннни котета, а пиратя Ришко е наличен в секцията "нашите любимци" и ми стана супер хубаво.

Идвам аз насам с едно питане за съвет. Абе наумила съм си, че искам да се запася с храна за по-продължително време. Не питайте защо, че ще ми се смеете. Малко си падам конспиратор и ме чопли отвътре, че инфлацията в един момент ще ни припомни купоните от деветдесетте когато бяхме малки. Та искам аз да си взема по-голямко количество храна. Онзиден случайно видях, че Felix пликчетата са намалени от 4 на 2,75 в нашия магазин. поогледах се... оказа се, че в Метро има промоция и явно затова и по-малките магазини също са направили такава. Не отидох до Метро, защото ние нямаме кола и то като сложиш таксито... щеше да ми излезе по-скъпо от магазина под блока.  Та взех 20 опаковки. Тази вечер пак ще купя още 20 ако все още е проционална. Обаче искам да му взема на Ришко и Роял Канин от тези големите чували, които ползват магазините за храна. Някой може ли да ми каже откъде да взема такова нещо на по-едрова цена ако е възможно?

Иначе рижият Пират е добре. Скоро ще стане на 8 годинки. То аз не знам кога е роден, но предвид, че го взех през ноември 2014-та, си го броя и че тогава е роден. Нямам хубави скорошни негови снимки. А и мен хич ме няма с фотото на тИлИфонЯ. Затова слагам две-три случайни.
Скрит текст:

А сега и друго да кажам аз... Значиииии знам, че няма как да стане, защото на практика мъжът ми може само да чисти тоалетната сутрин и да дава храна (с това се изчерпва неговият дан в гледането на домашен любимец), но тези дни видях една публикация във Фейсбук и... ей така - нА - прииска ми се да взема една котанка. Ама така отвътре ме бута просто. И тя е във Варна. Пиратя Ришко също от там го взех. Котанката ми къса сърцето. Не знам какво да правя. Всеки ден току ходя да надничам в това Animal Hope Varna. Така с надеждата, че някой пък е поискал животинчето. Но то за малки и здравички понякога трудно се намира дом, камо ли за такива, които са пострадали. Ето я. Казва се Зина. Знам, че не става да я взема. Знам също така, че мъжът ми хич няма да се зарадва. Но просто... ей така нА - бута ме отвътре. Та това исках да кажа де. Дето се казва - да се измрънкам.

# 319
Мъжът ми никога не е обичал котки.
В момента гали малкият бандит, който осиновихме преди дни.
Дайте шанс на котето, аз те подкрепям, вярвам, че всяко добро се възнаграждава в пъти, чрез любовта, с която животното се отплаща. Мечтата ми е да гледам сакати животинчета някой ден, като заживея в къща с голям двор. Най-голямата храна за душата е закрилата.

# 320
То много ми е иска, Lana Gatto, но има много "но". Не знам ще мога ли да я обгрижвам правилно, мъжът ми няма да иска. (то той и Ришко едно време като видя в първие момент промърмори: О, то е.."). Отделно от това не знам дали е подходящо за тази котанка да живее с друго животно - голямо мъжко (макар и кастрирано). Предвид, че тя е с увредено зрение. Не знам тя самата дали е кастрирана. Изобщо... само ходя и поглеждам албумчето Й. Все си казвам "Може пък някой да я е взел".
Ние живеем в апартамент. Под наем при това. Имаме къща, но тя е в друг град. Но то такова животинче не е за пускане в двор. Трябва му спокойна безопасна среда. Изобщо не става работата. Но ми е много миличка.

# 321
Много се радвам, че се появи, бях се затъжила за Ришко.
Сложна ситуация, ако обмисляш варианта да я вземеш защо не поговориш с ветеринар.. Котетата с недъзи са като всички останали. Свекърва ми гледат коте без око и с ампутирани лапички, задни лапи, придвижва се с нещо като количка, осиновени са, там поне тези котета имат шанс.
Да кажа и аз, ММ хич не обича (ше) котки, той е по влечугите, гледал питон като малък, но умряло, още тъжи. Първо искахме куче, но пътуваме често, на опита му за змия рекох, че аз съм достатъчна.Joy Тогава мрън, не мрън решихме коте. Сега пее друга песен. 3 деца имал.

# 322
Защо ме търсиш, явно Зинка те търси, но решението трябва да се премисли.
Около Черен петък в Е-маг свалят цените и на животинските храни. Миналата година така взех (непремерено) голям чувал. На големите разфасовки правят по-високи намаления.

# 323
...защо не поговориш с ветеринар.. Котетата с недъзи са като всички останали. Свекърва ми гледат коте без око и с ампутирани лапички....
Те може би са пенсионери и затова успяват да отдадат толкова време.
И Ришко е с едно оче, но то това е едно нищо. Извън тази си особеност е напълно нормален. А тази котанка не знам като е зле и със зрението, и с лапичката дали ще може да използва сама тоалетната. Нас ни няма по цял ден.
Отделно дали рижия Пират няма да я плаши. Пък и тя него де. Че той стана огромен дълъг пухкав мунчо, но сърцето му си остана плашливо. Понякога както спи от разни домашни шумове се стряска и подскача  20 см.
Иначе пък е социален. На нашата площадка са 3 апартамента заедно с нашия. И в трите има котараци. Когато си говорим с едната съседка нашият изскача отвътре абсолютно безстрашно. (Може би защото тези ни съседи го хранят когато ни няма.) И техният шотландски клепоух изскача отвътре. Душат се предпазливо. Изобщо социален е  когато е свикнал с миризмата на някой човек. Приказва много също така. Ако ме чува през затворената врата на жилището, че съм на площадката на етажа започва да мяука гласовито отвътре. Веднъж съседката учудена ме попита: "Ама той какво сега, вика ли те?". Ами да, вика ме. Laughing

Шарлот, какво имаш предвид под "непремерено" голям чувал? Колко време го ползвахте?

Niorvana08, не бой се. Тя просто е защитавала малкото. Ще ѝ отмине.

# 324
Кастрирайте я след това.
Задължително ще я кастрирам. Но в момента ме е страх да се прибера вкъщи, за да не ме нападне отново. Цялата съм в превръзки.

Това е "майчин, защитнически хормон". Не че котката е разгонена или за кастрация. Да знаеш, че ги държи дълго, ако веднъж набележи "враг" на децата, може с месеци да иска да го пребие. Трябва да отделиш майката и малките ѝ на отделно, защитено място, през където да няма поток от преминаване. В отделна стая или клетка или тераса, обособете пространство само за котилото. И ги оставете там на спокойствие, да си ги гледа. Само храна, вода и тоалетна да сменя един единствен човек, за предпочитане това сега да не си ти.

# 325
Момичета, с огромна болка в сърцето, ви казвам че снощи или сутринта Сузи си е отишла Sob Три дни не се е хранила и не е пила вода. Мама е опитвала да й дава течна храна със спринцовка, но тя я е повръщала. Плакала е вечер. Мама не е намерила сили за евтаназия.
Снощи не можах да спя. Сигурно заради това и мама сутринта ми каза, че я е намерила така.
Почивай в мир, мило коте!

# 326
  • София
BarbieDi,  толкова зареждащи с + енергия са снимките ти! 🤗 Ная е такава бонбонкааа 🥰  
Всичките ти дечица са прекрасни!
Благодаря, че ги споделяш с нас! ❤

Едно от любимите места на Блекича е моята кола (а може би е неговата 🤔).
Като се прибера се мята вътре и започва едно търкаляне и премятане, окосмяване (на кората на задното стъкло обикновено), едно мъркане, един кеееф, с часове може да седи там, дори си дремва.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 15:43 от AnyHr

# 327
  • София
Мини, съжалявам много Sad

# 328
Горката Сузи, много се измъчи. Сега е на по-добро място и нищо не я боли и не страда. Болката остава за хората от нейната загуба.

# 329
  • Крайбрежен район
Милата Сузинка...Sob Прегръдки на теб и на майка ти Minnie. Heart

Хора, някой не си ли търси куче? Потресох се току що от една публикация от фейсбук. Някакъв изрод не си искал кучето и се уговорил с никой да отиде да му го убие. Бял ден да не види това подобие на човек. Angry Нека да спасим тази животинка. Толкова е красив. Hands Pray

https://www.facebook.com/photo?fbid=1131087437826350&set=a.174067850194985

Общи условия

Активация на акаунт