Любители на котки - Тема 177

• 27 391
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Все пак може би е разумно да изкара нощта в клетката, защото може да се нарани, ако реши неадекватен да  скочи някъде.
Различните котки понасят упойката по различен начин, на някои им трябват дори два-три дни, докато напълно се изчистят от нея.

# 571
И аз се чудех дали да не го оставя в клетката и така ще направя, защото наистина може да падне.

# 572
Честит рожден ден Мини! Да те радват и слушат всички в къщи.

# 573
И аз се чудех дали да не го оставя в клетката и така ще направя, защото наистина може да падне.
Ако нямаш еднократно чаршафче, сложи доста пластове домакинска хартия в клетката, защото може да му се пишка през нощта.

# 574
  • София
Днес се възползвахме от хубавото време на МАХ. Добре поиграхме и полудувахме (внученце беше вкъщи и пощръкляха и двамата).

Скрит текст:
Не съм ви се оплакала (ама то ме е и срам вече), че Блеки пак пострада. В петък сутринта го пуснах навън да си свърши нуждите и той не се върна веднага, както обичайно. След малко се чу от гората "ольо- ольооо", отидох да изгоня др. котак и да прибера Блеко, а той избяга.
Резултатът- пак е натупан, надран и куца.
Лекувам го аз (вет ми е казал, че антибиотика е задължителен ако е надран или нахапан от друга котка) със синулокс и витамини.
Добре е, крачето спадна и момчето не куца вече.

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 20:53 от AnyHr

# 575
Ани, май е време вече Блеки да се прибере в апартамента и да се кротне за идващата зима.
Предишните години май нямаше проблеми с битки и травми. Много нови котаци ли се навъдиха около вас, че така се случва?
И явно не става за биткаджия, все е с поражения.
Сетих се за предишната ми котка, Лъки. Лятото често беше селянка. Грациозна елегантна дама, но беше способна да убие и най-проклетия котарак. Много битки е водила, но и една раничка не е получила от всички тях.
Никога няма да забравя как натрупа ужасни и много злобен котак на съседите на двора. Накрая нещастни ка се предаде и се просна по гръб, като си оголи гърлото. Лъки само го плесна с лапа с прибрани нокти и отегчен се оттегли.
Много пъти съм бягала от къщата, когато през отворената врата е влезнал нашественик и има кълбо от биещи се врещящи котки и навсякъде се размахват лапи с извадени нокти.

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 21:21 от Недоволна

# 576
Маааале тоя бандюга Simple Smile

# 577
  • Крайбрежен район
Ходи да се драчи, а после вика "ольо-ольо" да тича майка му да го спасява. Smile

# 578
  • София
Котаракът е един- голям и безстрашен е, нито от Блеки бяга, нито от мен (държи дистанция с мен и ми говори- много и едно нежно, гальовно... сигурно ми казва, че трябва той да е моето коте 😊).
Другите котаци не смеят да влизат в двора, кучетата като видят Блеки на поляната изчезват с квичене (и големите), а този красавец се разхожда нощем с вирната опашка 🐈‍⬛ и хич не му пука (и Блеки го вижда от прозореца).
Прибиране в София не се очертава скоро, а и като се приберем, пак ходим често заради него, защото той полудява като е затворен.
Става или агресивен или депресиран (редува тези състояния)- добре му е само в големите студове в апартамента. А какво виене и мяукане е на вратата в ранни зори...

Сега стои затворен повече от 40 дни, заслабнал е физически. Откакто излиза навън след травмата, си стои около нас и в двора, когато ни няма (ама ей, на, в петък се увлече...)

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 23:16 от AnyHr

# 579
  • Бургас
Ех,този Блеки,голям бандит.
Щом и кучетата бягат от него е ясно.
Просто до вас живее още един бандит,нормално да се бият и заяждат с "ольо-ольо"
Докато писан-глезан у нас даже не доближава входната врата на апартамента.
Моят само с учебниците се заяжда:

# 580
И днес е така котето. Нито вода иска да пие, нито да хапне и да се движи. Не е пил вода от вчера сутринта. Ще звъня на ветеринарката.

# 581
Позвъни, Дъждец. Упойката интоксикира и инстинктивно се търси вода - за изчистване от нея. От друга страна точно защото не е пил, организмът не е прочистен - субстнацията е в него и макар отслабваща, не е изхвърлена. Питай операторите.

ПП: При перитонит от апендикс съм била с часове под анестезия. С месеци не можех да се оправя. Това състояние, което при ковида наричат "мозъчна мъгла", влачих може би половин година. Различните организми по различен начин понасят лекарства.

Ще се оправи момчето.

# 582
Дъждец, стискаме палци и лапи бързо да се оправи котето. Дръж ни в течение, моля Hug

Ани, голям разбойник този Блеки. Пожелавам му при следващата среща с големия и безстрашен котарак, Блеки да го победи и да го разкара от територията си.

# 583
Когато големия лош Зак те е погнал

А снощи имах двама рошави компаньона

Все се каня да питам-защо,според вас,Сакура обожава да ближе орехи с черупките.Всеки ден ближе в несвяст орехите,които държа за чай на детето при кашлица.

# 584
  • София
Ани, голям разбойник този Блеки. Пожелавам му при следващата среща с големия и безстрашен котарак, Блеки да го победи и да го разкара от територията си.

Той и др. кот не се разминава леко- виждала съм го с кръв по кожухчето (половината му е бяло), със скъсано ушенце, куцукащ,  но явно Блеки е по- изнежен, а и не го оставяме да се справи сам организма му, (това ще е свързано с  болка, изтощение, неядене, неразположение и т.н.,) а тичаме веднага при вет .
Те не се бият непрекъснато, рундовете са един- два пъти месечно (оставят си време да им заздравеят раните ,😂). Ама като се докопат "ольо- ольо" оглася Балкана 😹
Ужасно е.

Не съм фен на Хелоуин, но снимката ми хареса

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 14:08 от AnyHr

Общи условия

Активация на акаунт