Любители на котки - Тема 177

• 28 127
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Аминка, нямам думи.  Sad

Записвам се в темата с Див.
Когато е омърлушен ми се свива сърцето, а когато прави бели ме вбесява. Simple Smile
Сега си е наумил в 5.30 сутрин да точи нокти на тапета, точно до главата ми. Аз не позволявам и познайте..Вече му е любимо място, а аз в ранни зори съм разсънена. Нямам идея как да се справя.
Та ето го инатчето ..

# 181
Мале, Рози, той много голям е станал. И е красавец Heart

На всички болни котета, желая бързо оздравяване.

И данъка да платя Grinning

# 182
  • София
За Див, опции:

1. Пръскало с вода и всеки път като драсне там, го пръскаш. (У нас най-обикновен дезодорант върши същата работа, никога не сме го пръскали, но само да хвана флакона и Барни бяга с двеста.)

2. Чаено масло.

# 183
Шошата е голяма симпатяга и с много интересна окраска. Да е здрава и да ви радва още много години.

# 184
Рози, да му начешеш тумбачето на Див! Ако точно на това място му закачиш една драскалка дали няма да се откаже? Да разбереш дали материала или мястото го влекат.

Лана, ако е с фип има експериментално  лечение, което струва много скъпо. Внасят го от Китай. В ЦВК сигурно са ти обяснили за него...? Ако не можеш да си го позволиш, просто няма никакви шансове. И фип и панлевкопения (другото предположение) са смъртоносни за тази възрастова група. Ако няма асцит, перитонитът е неврологичен, в този случай шансовете с експерименталното също са по-малко от колкото при мокрия фип. Има и един трети шанс (който също е възможен) и той е да му няма нищо на котето и просто да е повърнало от гастрит или преяждане. До 3 дни ще ти се избистри картинката, а до 7 ще има развитие. С кръвните може да се отхвърли или потвърди панлевкопения. А за да се потвърди фип, много повече неща се изследват.

# 185
По-скоро смятат, че е ентерит, доколкото ми стана известно. Ще я водя днес пак. Добре изкара нощта, нямаше повръщане, температура, диария. Хапна два, три залъка. Дано започне да се храни, за да не е на системи.
За перитонита четох, нямам такава финансова възможност, ако има фондации, които набират средства ще в хубаво. Дано не е това при котката ми.

# 186
Добре звучи това. От перитонит до гастроентерит - голяма разлика! Стискам палци да се окаже нищо!

# 187
Добре звучи това. От перитонит до гастроентерит - голяма разлика! Стискам палци да се окаже нищо!
Благодаря много !
Теста показа наличие на вируса, но към момента няма данни за тежката форма. Вероятно ще му вземат кръв после.

# 188
  • Бургас
Харо снощи не знам как е беснял,съборил и счупил шише с много силен парфюм.
Аз се събудих от силния аромат.
Още не може да се спи в тази стая.
Среднощен тъгъдък е правил,ужас.
Сега кой знае колко време ще мине докато се измирише.
С ламиниран паркет е подът и явно парфюмът е попил.

# 189
Моя Тобчо пак е болничък.Много кекави котенца ми се паднаха.
Киха,кашля изгуби си гласчето има и лош дъх, водих го на лекар казаха ми котешки ринит и ми дадоха една паста Диалозин, но никакъв ефект не виждам от нея- 4 дена я приема.
Постоянно чета за този Фип и как умират котенцата и много ме е страх да не ме баламосва нещо този лекар и да ми починат котенцата.
Тобчо от дивак стана супер любящ, но е влюбен и пристрастен само към мен 😁. Постоянно ме преследва и иска да го гушкам и галя и само ми мърка.И него го обикнах,Манди повече си ми е на сърце, но Тобчо е толкова смешен,леко глуповат,нахален и грозничък,че няма как да не породи чувства в мен 😆.
При смяна на зъби трябва ли да падне старият първо? Днес видях,че му растат нови зъби,но старите си стоят.
Досадничето ми то

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 23:11 от Morkovelka99

# 190
Относно притеснението за фип, направете тестове. Дано да са здрави котетата !

# 191
Тобчо много прилича на моето Томи😀.
Томи напълно свикна в къщи и вече си показа всички мгарии. Много е див, понякога е толкова бърз, че изобщо не мога да го проследя с поглед! Също толкова лаком, колкото и бърз. Но не мога да му давам нормално храна.Докато му сипвам или подавам някое лакомство, толкова бърза да го изяде, че ми го дърпа от ръката, захапва ме, бие ме с лапи и ръмжи(а как само ръмжии😳).
Лошото е, че започна да напада и децата и никакви възпитатели методи не помагат. Големият се крие на втория етаж на кревата си, ама бебето не може да избяга и много се сърди Томи като му гризе краката🥴
Направо се чудя какво довлякох в къщи, ама... мое си е вече

# 192
  • София
Май е време за кастрация.

# 193
# 194
Какво виждам сутринта със събуждането

Общи условия

Активация на акаунт