Любители на котки - Тема 177

• 28 089
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Преди години гледах дългокосмести котета и от космите нищо не ме спасяваше, освен ежедневното им ресане. Сегашната ми маймунка е пухкав, но може и да не стане съвсем рошав, затова още не съм взела четка. Макар че късите косми са по-остри и се забиват. Ще взема и от джаджите, които препоръчвате.

# 271
Аз сушилня нямам, но имам джаджа за чистене на косми, която върши работа. Нещо като четка, с грапава повърхност от две страни, които обират космите. После се пъха в нещо като контейнер, пак с грапава повърхност, и там се събират космите. И подкосмието успява да изчисти.
Подобна на долната е:
https://www.emag.bg/ured-za-premahvane-na-kosmi-hurricane-fur-wi … earch-Action=view

# 272
Ще вьема да потърся такава четка. Оералнята вкъщи е много стара. Има режим за сушене, който съм ползвала много инцидентно, не съм обръщала внимание за космите… то сигурно после и перслнята ще трябва да се изчетка… пробвала съм и аз разни джаджи, които се пъхат в прането, но без резултат…

# 273
В Пепко, сгъваеми кутии... Идеални за котки... Simple Smile

https://pepco.bg/produkti/%D1%81%D0%B3%D1%8A%D0%B2%D0%B0%D0%B5%D … 8%D1%8F-316625-1/

И едни възглавници, идеални за котка...

https://pepco.bg/produkti/%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D … E%D0%BB-338532-1/

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 15:16 от amy_nka

# 274
  • София
Повече проблем имам с моята коса,нещо не спира да пада.
Направих един курс на Nature's Way за коса и кожа и определено има ефект.
Ще вьема да потърся такава четка.
Танчето май имаше такава четка.
И аз мислех да купувам миналата година. Аш и Оникс пускат косми само като се сбият.

Ан Мари, като прибрах Бени ветеринарите ме посъветваха да храня и двамата с храна за възрастни, понеже не искаха да ядат отделените. По-малкото зло било, защото бебешката храна е твърде калорична и овкусена и товари черния дроб на зрели котки. Пък Бени си го виждала, голямо здраво коте порасна и без бебешка храна Simple Smile
Щерката не дава да храня Дейзи с храна за възрастни... "Искаш да умре ли?" Тя не, че не преслушва купичките им.
Само да си дояде сухата храна. Тази храна я купих за Оникс преди годинката, уж и Аш я харесваше. Не се докоснаха до нея. Сега като сипвам на Дейзи и двамата я ядат.

Днес извеждахме Аш и се видяхме с една съседка. Тя има черен котарак, малко по-малък от Оникс.
Щели да го водят на ветеринар да му изреже ноктите. Сама не смеела.
Отиде до тях да го вземе. Видяхме го. В транспортна чанта беше. Слънцето огря част от козината му. Боже колко лъскав беше. Козината му сякаш гореше на слънцето. Оникс не е толкова лъскав.

# 275
Аз сушилня нямам, но имам джаджа за чистене на косми, която върши работа. Нещо като четка, с грапава повърхност от две страни, които обират космите. После се пъха в нещо като контейнер, пак с грапава повърхност, и там се събират космите. И подкосмието успява да изчисти.
Подобна на долната е:
https://www.emag.bg/ured-za-premahvane-na-kosmi-hurricane-fur-wi … earch-Action=view
И аз имам такава четка. Много съм доволна. Добре чисти. От Зооплюс я взех.

# 276
Мини, все го виждах релаксиращ на кравайче. Много пораснал и дълъг е Блеки ❤

Сега,когато посрещам студента за уикенд, сушилнята влезе в действие..А неговата реакция " Най-накрая се отървах от космите по дрехите"

Див е такъв каприз за нови вкусове. Още сме 50/ 50 гранули бебешки и за кастрирани.
Изобщо не смея да поръчвам от сайтове нещо.

# 277
Голям е станал, Рози. Почти 5 кг е. И все ми скача на корема, докато спя на дивана Grinning И като ми изкара въздуха, ме стряска и се събуждам. Взех да си слагам възглавница, да се омекотява удара Grinning

# 278
Една ресторантска котка днес си ме припозна:)

# 279
  • София
Танчето май имаше такава четка.
Танчето има цял набор от такива четки. Joy

Малката е сгъваема, хотелска. Тя беше първото ми откритие. После си купих голямата четка, за да е по-лесно и удобно. А ръкавицата я купих заради бодличките, но не вършат особена работа и пак използвам страната тип "четка". Simple Smile

Обаче обират само в едната посока и определено голямата четка, на която с копчето ѝ се сменя посоката е най-сполучлива. Ръкавицата не е много удобна.

И все пак не очаквайте чудеса. Wink

# 280
Всички четки махнах аз, точно защото от никоя не бях доволна. Сушилнята ни спасява дрехите, а за диван и легла сме претръпнали, макар че отвреме навреме се амбицирам и правя жалки опити с турбо четката на прахосмукачката. Stuck Out Tongue Winking Eye
И това е досега, само с двете кучета, Шошата още не е почнала да ръси косми... не ми се мисли за по-нататък. Четох ви, че давате масло от сьомга, поне такова винаги имам.

Ето я - събужда ме, за да ѝ правя компания, докато дебне врабчетата навън или пък си отспива на дивана. Преди това съм станала в пет, за да я нахраня и пак лягам, но не се спира докато не стана. Joy Всяка сутрин.

# 281
Здравейте! Не съм писала до сега при вас, но реших, че може да ми дадете съвет. Котката ми я оперираха от тумор на млечната жлеза август месец, на 10 години е, много е страхлива и едвам я изкарахме от вкъщи и едвам се събуди от упойката и трудно се съвзе. Сега отново и се появи тумор, който нараства бързо и сега кърви, незнам какво да правя, много ми е тежко и тъжно, съмнявам се толкова скоро да издържи на още една операция. Как мислите вие, как да постъпя. За съжаление не мога и да й обръщам нужното внимание, понеже имам едно голямо дете и бебе. Видимо не се чувства добре, почти не яде, миналия път беше доста по-жизнена. Страх ме е и не мога да спра да мисля как да постъпя, моля ви дайте съвет. Ако не операция, мога ли да я облекча с нещо, тя е много особена, не обича да я пипат и гушкат много, само на мен дава и то за малко и после драска или хапе, но си е моето коте и го обичам. Ще ме извините,мислите ми са малко разхвърляни, но ми е ужасно тежко 😔

# 282
  • Бургас
Ръкавицата е да се реше самата котка.
Но котката не е във възторг,моята се бие с ръкавицата.Явно го възприема като игра.
Иначе доста косми събира от Харко,но той не стои мирно.

# 283
  • София
Аз четката мислех да я взимам заради Хари. Аш обаче не пускаше косми и се отказах.
С дъщеря ми налепихме ръкавица (кухненска) с топчета от силикон... видяла в интернет... никаква работа не вършеше.

Момчетата изнамериха рибата. Дейзи не я беше виждала.

Daisy0707, направете консултация с ветеринар.

# 284
  • София
Ръкавицата е да се реше самата котка.
Да, с бодлите. Другата страна е за дрехи. Но пак казвам, че събира космите само в едната посока. Когато е сложена на ръката, посоката e фиксирана и е доста неудобно. Четката с копчето, което сменя посоката е по-удобна.

Иначе бодлите са доста редки и според мен не вършат работа. Твърде малко косми сваля. Като знам с фурминатора какви топки косми падат ...

Общи условия

Активация на акаунт