ЮЛЧЕТА красиви, мили, за конкурс са се строили! Гласувайте!

• 11 114
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
  • somewhere over the rainbow
Добро утро!
Първо честито на месечинките-те са ни най-много днес-да са здрави и да слушкат!  bouquet
За Калгела да кажа скромния си опит: снощи Дая ревеше и не щя да заспи. Намазахме я и на 3-тата минута спеше дълбоко. И така дълбоко спа до 5 ч.,което не се бе случвало от месец. Нито за биба,нито за нищо не се буди. В 5 яде,после 2,5 часа сън. После пак яде и още 2 часа сън.Като при всяко будене си я мажа де. Незнам от Калгела ли е,от безсънните нощи ли,ама спа много заека Heart Eyes Сега си рита по голо дупе,докато мам свърши малко работа Whistling
isi_kam, мисля, че тва на Хип е някакво кремче или готова каша newsm78 Ако даваш каши не виждам проблем да го пробваш. И после докладвай-спи ли спокойно бебето...
galiq, пак някой е чел между редовете Crazy...по моята схема жълтъка е от 4 навършени месеца. А и педито така каза Peace
Ели, ми кое му е трудното на месните пюрета-като зеленчуковите,но с варено месо. Смешни истории давай тук,да четем и да се смейм Joy С анкета гласуването трудно ще стане,че трябват 5 анкети,а не знам дали може толкова наведнъж да се пуснат newsm78 Пък и може да се гласува за себе си или пък да не се гласува /за да може другите да не трупат точки/,което,както някои момичета се опасяват,може да доведе до разногласия. Тъй,че по-добре да има някакъв контрол-от мен или друга мама,която изяви желание. Не си мислете,че се опитвам да налагам собствени правила,просто искам да създам някаква организация Blush Ако някой друг има цялостна стратегия как да стане всичко и съответно иска и има време да се заеме с това-да казва,нямам против Peace Ако няма, давайте по моя начин,че времето напредва и нашите Коледни конкурси ше станат Великденски hahaha После ще издиря поста си,в който обяснявам подробно моя план и ще го пусна пак за недоразбралите. А сега бягам,че се оакахме Sick

# 61
              Честити месечинки на родените на днешна дата бебоци!
              Честитио и на новоозъбилите се бебковци!
Значи както виждам много стнахме  отбора на неспокойните нощти.Ние до скоро се будехме само за да захапем на мама цицата и заспиваме, ама тук тези дни е кошмар.Много се буди бебо, тези ръце ако са прибрани сигурно няма да е така,а той като вземе да ги удря в това лице ,едни хаотични ,резки движения... newsm78
Тези ароматизираните чесалки на Чико ги има в аптеките-7 лв са 2 броя.
Отивам да чета за гласуването и да разгледам албумчето.

# 62
Привет и от нас! Честито на всички сърожденници днес!

Ще почерпим за месечинката с тукашни лакомства, че да не товарим сървъра! smile3534

cook cook party023 newsm38 beer cheers Wine Glass smile3510 cheers bombs breastfeeding

От днешната консултация се видя, че на височина не сме пораснали, а сме вече точно 9 кила, а мама с Никулденски риби вече да не съгрешава! smile3513

Ами Ели, при нас чистите прояви на дерматита – плаките и копривните обриви и сухата кожа сравнително позатихнаха, откакто минахме на А-дерма, но си има и периоди на обостряне. Отвреме на време му излиза някоя и друга пъпка на алергична основа (аз забравих да кажа, че преди да прокърви, предния ден му излязоха седем пъпки). А кръвта идва оттам, че острата реакция срещу алергена вътре в СЧТ води до микроранички по лигавицата на стомаха и микровилите на червата, откъдето идва едно скрито кървене, което в малки количества може да се смеси с храната и да остане незабелязано, но при по-агресивен агент може да стане по-голяма раничка и да изкърви по-обилно. Понеже става обикновено в горната част на стомашно-чревния тракт, докато стигне до долу кръвта се разгражда и хемоглобинът се окислява и придобива катранено-черен цвят. Отначало това са отделни черни жилки на фона на жълто-кафеникавите изпражнения, после стават черни жилки върху зелен фон и накрая течно-кашава черна маса със зеленикав оттенък. Често е примесено със слуз и пяна.
Когато в памперса има отделни жилки ясна кръв върху нормален жълто-кафеникав цвят акита означава, че кървенето е някъде ниско в дебелото черво и причината може да бъде друга.

За ушетата да кажа, че формата им е генетично заложена и с лепенки не може да се промени. Тая работа, дето настояват бабите да се лепят, е същата като оная, дето ги вадят за главата от коритото, че да им се издължат вратовете и други подобни. Всъщност работата с лепенето идва не от идеята да не щръкнат, а да не клепнат, защото в началото като е мек хрущялът и се огъва, когато бебето лежи на една страна, някой сметнал, че това е причината за клепналите му уши, но не е – генетиката си е генетика.

Тиция, ако Алекс няма прояви на непоносимост към храни и по-конкретно към млечни произведения, няма проблем да му даваш стандартното АМ, което е в кашата. Безмлечните каши се търсят строго за децата с алергии.

# 63
Привет и от мен!  Grinning Тук няколко дни неможах да се докопам до комп, но сега сядам та малко и аз да попиша.Празнувахме в събота РД на големия батко, а сега като сядам вие сте изписали темата на НАН.
 Нан, Божидар е роден на 23.07, и може да е конкуренция на твоята ревливка, ние ревем два часа от инат, незнам вашия рекорд колко е. LaughingНо номинациите определено ми харесват.  JoyСнощи за сефте само веднъж се събуди, и днес се успахме до 9ч всички, нещо необичайно за нас. Сега малкия обаче нещо се сополеви леко, дано не се задълбочат нещата
  И от мен честито на зъбчовците!
 Сега се опитвам да намаля едни снимки та да има една и на Боби, че гледам всички имате снимки на бебчовците.Малко обаче ми е трудно, но дано се справя...

# 64
За първата страница съм съгласна с biboshka, твърдо съм за махането на мигащите букви и за оставането само на лентите със снимки, на тях нали пише рождените дати и имената на бебетата и мамите.

isi_kam, мерси, целувки на Валери,  Heart Eyes jorjito няма да се сърди, защото и Миташки си има други връзки, ама те младото поколение са така и хич не са ревниви  Joy

st.g каква гимнастика сте правили и защо, че съм изпуснала? Понеже и ние ходим на гимнастика и за това питам. Утре мисля да снимам нашата гимнастика и да кача филмчето. lala, ще се радвам, ако го гледаш за да ми кажеш дали сте правили същите упражнения, защото нали имахте като нашия проблем. 

Гледам, че има някаква мания за ароматизирани чесалки, ще ме светнете ли защо трябва да са ароматизирани чесалките?!?

# 65
Aз купувам на Нуби чесалки.Те май също са с аромат,но не държа да са ароматизирани  Thinking

Тиция не виждам причина да даваш млечна кашица ако се има предвид че кърмиш.То  все едно да въведеш адаптето/нали се приготвя от краве мляко/  при положение че кърмата ти е по-добрият вариант за бебо  Peace  Иначе можеш да я забъркаш с водичка като преди това си го кърмила и той си е взел порцийката мляко.Т.е. много зависи дали ще заместваш цяло хранене или  не.

Момичета направо се чудя какви са тия реакции и дерматити.Аз ям ВСИЧКО.Без ограничения.Досега Галко не е реагирал на нищо освен на боб,зеле също и като чели на слънчогледови семки  newsm78

Днес моят буболек си хапна наобяд 3-4 малки лъжички оризова/домашна/ каша.Първите 2 ги прие нормално,без да ги връща изпапа си ги.  eat  На останалите май разбра че му давам нещо странно на вкус и такива мутри правеше.Все едно му давам лимон  Laughing Хем прибавих кърма за да му е нещо познато на вкус  hahaha

# 66
  • Варна
Честито на всички месечинковци и месечинки!

Ети, за салатите - струва ми се, че трябва да проучиш вкусовете на гостите. Например, и аз знам една много хубава, според мен, салат с кус-кус, но веднъж като я сервирах в къщи, баща ми ме пита защо съм сложила закуска на масата. Има някои хора, които освен туршията, друго не признават Laughing.
biboshka , можеш ли да ми пуснеш някаква инфо за това според цвета на изпражненията какво му има на бебчо. Всички разправят да изследваме акитата, но аз не знам какво точно трябва да гледам и кое да ме притеснява и кое не.
galiq_82, надявам се с вас всичко да е наред. За лъжичката не се притеснявай. И аз се мъчих много в началото - храната беше навсякъде, но не и в устата на Еми. После престанах и й давах всичко с шише. Сега си хапва много добре с лъжичка. Явно има нещо такова, че трябва сами да си решат децата.

Днес моят буболек си хапна наобяд 3-4 малки лъжички оризова/домашна/ каша.Първите 2 ги прие нормално,без да ги връща изпапа си ги.  eat  На останалите май разбра че му давам нещо странно на вкус и такива мутри правеше.Все едно му давам лимон  Laughing Хем прибавих кърма за да му е нещо познато на вкус  hahaha

Рени, моля, кажи как правиш оризовата каша

# 67
  • Варна
isi_kam, мерси, целувки на Валери,  Heart Eyes jorjito няма да се сърди, защото и Миташки си има други връзки, ама те младото поколение са така и хич не са ревниви  Joy
А бе трая си аз - уж първата любов ражда не хващта, а ма на забравили сте ни Crossing Arms.
Рени радвай се, че Галко няма проблеми с кожата, че ако знаеш само колко е гадно Sick. На Тодор се оправи, но ползваме специална козметика за атопична кожа.
Рени Галко продължава ли да заспива сам? Тодор го научих да го приспивам на ръце  - не си научих уроко от баткото. Има ли и други като нас?

# 68
За първата страница съм съгласна с biboshka, твърдо съм за махането на мигащите букви и за оставането само на лентите със снимки, на тях нали пише рождените дати и имената на бебетата и мамите.
Ха,ако ти ги беше правила,нямаше да си толкова твърдо съгласна Mr. Green Peace Аз предлагам за празниците да си остане така, пък след това ще оставим снимките,а цифрите може и по-обикновени. То на снимките хубаво пише имената и датите,ама не всяко бебе има лента Naughty Бибошка,ти си продължавай със снимките Peace
прасчо, защо трябва да се охлаждат тези гризалки с течността вътре? newsm78 Чета нещо такова на нашата пеперудка,ама се чудя що.
За лепенките за уши да кажа,че питах братовчедката. Значи то не били специално за уши, ами противоалергични лепенки. Пак не съм разбрала ooooh!
С лъжичката се справяме перфектно, направо като голям човек си яде вече Grinning
Еее,Диди,свао,бива ли така да ме издаваш? Confused Рода сме. Добре си ме разконспирирала,че пиша по 2-3 постинга,да не бия на очи,ама що го огласяш? Може някой да не е забелязал още Blush

# 69
Здравейте и от нас!
Честити менечинки на днешните бебоци!  bouquet
Аз също съм ЗА да останат лентите със снимките на бебчетата на първа страница, ако трябва да се избира, защото и буквите ми харесват, ама .. ако не може, не може! Понякога и на мен ми се отваря бавно, но не само 1 стр., а и другите.
И Мадленка не може още хубаво да яде с лъжичка, все я мота в устата си, ама постоянство се иска. Laughing
А пък нашата мома не иска чесалки, всичко друго вкарва в уста, но чесалките не.

# 70
morskasirena , и ние не зспиваме сами Confused Може много да му се спи, да мрънка ли мръна, но не заспива сам,а взема ли го и клюмва в ръцете ми.

# 71
Момичета, аз не знам да има ограничения за първа страница на отчетните. Но със сигурност има ограничения за подписите: последното което знам е за височина 200 и ширина 470 пиксела. За да добиете представа моят подпис е с 200 височина и малко по-малко от 470 ширина. Не забравяйте че и лентичките се смятат. Една голяма част от вас са превишили тези лимити, ако искате да помогнете на форума, по-добре започнете от собствените си подписи, защото всеки път като пишете всъщност натоварвате сървъра. По едно време модераторите правиха забележка, аз си бях превишила защото не знаех че лентичката се смята. Сега се поприбрах, но виждам че една голяма част от потребителите не го правят, особено в отчетните.  Така че вместо да се чудим за първата страничка, по-добре да почнем от себе си. Това е моето мнение по въпроса за буквите и снимките...

# 72
morskasirena Чук-чук дано не ни се случва.За заспиването-доста време си заспива сам.И сега понякога заспива сам с бибата.Но най-му харева като легнем в леглото и да ме вижда че и аз съм там да заспиваме двамата един до друг  Heart Eyes
На ръце  Naughty

За номинациите незнам дали ще гласувам  Whistling

Ако нещо решите да махате то може след празниците може да е това с големите цифри  Peace

# 73

Рени, моля, кажи как правиш оризовата каша

Ами първо се чудех дали домашна,дали купена безмлечна.Допитах се до Асинка  Heart Eyes и тя ми обясни че домашна е най-добре за бебчо като свареният ориз се претрива през цедка и се добавя или малко преварена водичка или кърма.  Peace

# 74
Ето какво бях писала за номинациите-за който не е могъл да го прочете:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=146461.msg2813714#msg2813714
Само че променихме категориите и гласуването ще започне утре. /вече има някои гласували,записала съм ги Peace/. Който иска-гласува, ако има 15 гласували-имаме победители. Аз съм дотук. Stop Peace
Съгласна съм с Лала относно подписите.

Общи условия

Активация на акаунт