Любители на кучета - 131

• 32 548
  • 718
  •   1
Отговори
# 150
За кастрацията - Ори го осинових на 8 години и тъй като имахме девойка първо, трябваше да го кастрираме. Нямаше проблеми с упойката, взех го същия ден. Оправи си за три дни. Сега просто стана дебел... Дори и нрава му си остана същия.

# 151
  • Пловдив
Като го пусне напълно упоиката -  на следващия ден , ще е пушка.
Само ,че не очаквайте някаква особена променя в поведението , не и в следващите 5-6 месеца поне. Според мен ще продължи да си души,препикава,нервничи като надуши разгонена женска и след кастрацията. Но го кастрирайте задължително.

sway911029,
Надебеляването не е от кастрацията,трябва му повече движение.Особено след като е осиновен и преди това не
е имал достатъчно храна и се е движел много.

# 152
Може и от това да е. Разхождаме се около 3 часа дневно, като той тича. Сравнително активен е. Но иначе си е същия и когато Рея е разгонена пак се опитва да я качва и я души.

# 153
  • sofia
С част от имането...

# 154
Някой поръчвал ли е легло от mamaspet? Започнаха да ми излизат в Инстаграм, че са български и са от материя, която не задържа косми и мръсотии толкова, колкото останалите легла на пазара и сега се чудя дали е маркетингов трик това или наистина са качествени.

Една размазана Мейпъл ви се плези

# 155
  • София
Здравейте, пиша с две питания.
1. Предстои ни кастрация на възрастен НОК и ни притеснява приспиването. Общото състояние на кучето е добро за възрастта му, но въпреки това с упойките винаги има риск. Някой може ли да даде съвет, от някъде чухме за доктор, който не ги приспивал по стандрартния начин, а нещо по-леко. Дали някой има такъв опит и може да ни насочи?
2. Също така, ако някои може да прпоръча ортопед, различен от Златинов, Войчев, при тях сме били.

Благодаря Ви! 
Упойката, за която са Ви казали най-вероятно е с газ, вместо инжекционна. Нашите ветеринари ползват такава и да, по-лека е за животното, но трябва да се работи прецизно, защото предполага непредвидени събуждания, ако не се дозира добре. Не казвате колко е възрастен господинът, нашата дребосъчка е на 9 години и вече се стараем да избягваме упойки, било то и с газ. Последно, мисля, че миналата година я упоявахме, но не помня за какво, та може и да бъркам. И все пак, с газ със сигурност ще е по-добре.

# 156
Явно Сиви е редактирала последният си пост и едва днес ви откривам в нова тема. Поздрави и от нас, сега имам да наваксам с 11 странички ( дано са пълни с данъци)

# 157
  • под тепетата
Беж, Лиске, да бягаме!

# 158
  • София
Аууу, моят ужас Simple Smile Кажи, че я гони да играят!

# 159
  • под тепетата
Тя е изскочила ей така изведнъж, ама не се е навила да си играят Satisfied

# 160
Мхм, така като го гледам, ловният инстинкт баш да си играе с Лиса го кара. Joy

# 161
Упойката, за която са Ви казали най-вероятно е с газ, вместо инжекционна. Нашите ветеринари ползват такава и да, по-лека е за животното, но трябва да се работи прецизно, защото предполага непредвидени събуждания, ако не се дозира добре. Не казвате колко е възрастен господинът, нашата дребосъчка е на 9 години и вече се стараем да избягваме упойки, било то и с газ. Последно, мисля, че миналата година я упоявахме, но не помня за какво, та може и да бъркам. И все пак, с газ със сигурност ще е по-добре.
Благодаря ToniShu , господинът е на 12г. и се налага да правим кастрация и зъбен камък. Миналата година по същото време чистихме камъка и слава Богу нямаше никакви проблеми, но сега, година по-късно, вече започнаха да се появяват разни проблеми, макар че хората, които го виждат за пръв път, винаги се учудват на възрастта му. Никой не му ги дава годинките Simple Smile
За жалост, няма как да отложим, и двете неща са наложителни и се чудим как и къде да действаме - при познатите ВЕТ-ове, които си го следят и на които имаме доверие или в някоя от по-големите клиники, където ще сме поредните за деня, но пък там вероятно ще имат по-добро оборудване и евентуално ще го следи и анестезиолог ...
Поздрави

# 162
  • София
В кой град сте? В София не всички големи са конвейер - ако съм аз, бих пробвала Мноопрофилната в Горна Баня или Добро хрумване. Разбира се, с цяло сърце препоръчвам нашите от Грийн До, но ако искате в голяма клиника, тези според мен са варианти. Момичетата могат да ви препоръчат и други, включително в други градове Simple Smile

# 163
  • Варна
Днес трябва да ги водя на годишна ваксина. Ще отложа обаче, защото вчера ми изядоха мезето за виното, докато пушех на терасата и сега са с разтройство. Ще звънна на вет сега да предупредя. Оф...

# 164
Стели, бели големи. Хем без мезе за виното, хем си нямаш друга работа, ами с рядко щастие ще се разправяш, а таймингът им е един път.

“Това парче шунка ще го ядеш ли в крайна сметка?”

Общи условия

Активация на акаунт