Нещо смешно, което децата казаха - 14 тема

• 68 235
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Нашия син на 2г9м напоследък много забелязва бенките по тялото. Скоро се къпаха с баща си, малкия му сочи зърната и вика:
- Де уауу емки!  (Две големи бенки!)

# 511
Дъщеря ми на 5 г., лягаме за следобеден сън.  Върти се повече от половин час и почва с десетки въпроси от “ Кога ще ходя на рожден ден”  и стига до “ Къде имаме най-много кости”, “ Къде имаме най-много кръв” и подобни. Казвам й
“Моля те, хайде да спим, много ме боли вратът”.
“ Е какво, да не те болят ушите”.

# 512
Петгодишна за пръв път вижда прабаба си.
-Прабаба има черти!
(Цялото й лице е сбръчкано).

# 513
Решаваме една задача. Чакам го да каже отговора, той твърди, че е 9. А аз смятам, че е 6. И вече, ама много ядосана, разпалено почвам да му обяснявам задачата.
- И така, разбра ли най-накрая защо отговорът е ...(и тогава проумявам, че е наистина 6) 6?
- Хехе, аз много отдавна разбрах. Но реших да ти дам възможност да се изложиш по мамешки, докато се опитваш да ми обясниш как решаваш грешно задачи за втори клас!
Диване...

# 514
Синът ми на 3+ години:
- Искам мляко.
Аз: Какво мляко - прясно или кисело?
- Не кисело, искам мляко-вода! (т.е прясно)

# 515
Почти 2,10 г. голям мъж се измъква тайно от леглото по време на следобедната дрямка и го чувам, че се мотае из стаите на долния етаж. Давам му преднина, но скоро шумът притихва и започва  да ми става едно притеснено. Тръгвам по следите му и го намирам на двора, нахлузил една каска и гумени ботуши, по потник и гащи, търчи като бесен наоколо. Извиквам го по име, защото не ме вижда, и заковава точно пред мен. Питам го защо ме е оставил в леглото сама, а той гневно отвръща: “Тъкмо станах голям, а ти ме прекъсваш, остави ме…” Емииии, к’во да го правя, оставих го. Simple Smile

# 516
2 г.11 м., плувал в морето. Питам:
-Браво, ти рибка ли си или делфинче?
Той, въодушевен:
-Да!

Оказва се, че е рибка, така че наистина "да".

# 517
  • София
Моят син на 5 :
- Мамо, измий ми тази ябълка!
Мия я и му я давам.
- Мамо, изми ли ми ябълката?
- Да.
- Не те видях да я миеш!

Чакаме леля му и братовчедка му ( на 3 г)  на гости от много далеч. Ще дойдат след няколко седмици. Днес доволно потрива ръце и казва “О, ще ми донесат подарък! Дааа, нямам търпение да го видя” . След около 5 мин ми казва:
- Мамо, ама братовчедка ми също ще се надява на подаръче. Трябва да ѝ вземем кукла или може би малки чинийки и чашки,  сервиз.

# 518
  • София
На 1 г. 10 м. се опитва да си обуе сандалите сама, а вече закъсняваме. Подхващам да ѝ помогна, а тя се дръпна:
-Не! Аз се обуя! - тишина малко, обръща се към мен и ме погалва по бузата - Спокойно!

С това Спокойно направо ме уби.

# 519
Ооо това спокойно. Моя син порасна вече, но и до ден днешен каже ли ми Спокойно съм нащрек - или ще падне, ще се удари или ще изсипе, изтърве, счупи нещо. И след Спокойно следва Опа.

# 520
Ох, а това "Опппааа" като го чуя и сърцето ми спира, а кръвта рязко нахлува в главата ми. Последния път беше, когато дъщеря ми (4г) мрънка два часа за една ножица (от детските) да реже с нея някакви листчета, изведнъж чувам заветното "Оппппаааа"..... поглеждам и я виждам как покрай листчетата е нарязала и блузката си......просто "Оппа" ми е нещо като на баща им "Ела, че тука нещо стана"

# 521
Моят хубостник е на 3 и ходи на ясла и  казва вместо госпожа - Коза  хахахха Ужас…

# 522
За рождения ден са му направили корона от картон.
Той си я нахлупва на очите и казва:
-Аз имам тъмни очи!
(3 г.)

# 523
Това съм го писала, но снощи се сетихме за него и пак се смяхме, та ще го напиша пак Simple Smile

Мойте двете си говорят за Хелоуин, кой какво иска да бъде.
Голямата е на 7 г., малката на 2 г.

Голямата: “Искам да съм Жената-чудо!”
Малката (не чула добре): “Искаш да си жираф?”
Голямата: “Не, не искам да съм жираф!!”
Малката: “А какво искаш да си?”
Голямата (ядосва се): “ Жената-чудо!”
Малката: “Искаш да си... жираф-чудо?”

# 524
Ще излизаме, понеже си е уговорила среща с момченце от детската градина.
- Мамо, да вземем нещо за почерпка на Х.
- Добре, но трябва да е здравословно, защото майката на Х го храни само със здравословни храни.
- Мамо, на него нещо здравословно, а за мен ще вземем нещо шоколадово.

Т.е. целта не е била точно грижа за Х, а обходна маневра тя да получи каквото иска.

Общи условия

Активация на акаунт