Нещо смешно, което децата казаха - 14 тема

• 68 231
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Нашия, на 4г., скоро се сдоби с нова детска стая по негов избор и сега ни гони "аз ще си играя в моята стая и няма да идвате" и по час си играе сам
 Sunglasses
Много сме доволни с баща му Joy

# 526
Хехе. Горе-долу на същата възраст ние измамихме нашия да почне да си спи сам в неговото легло. Казах му, че ако МНОГО слуша, ще му позволя САМ да си избере чаршафи и завивка. И после, ако не слуша - няма да му дам да си спи в леглото, Ами аз ще спя в неговото легло, и в неговите чаршафи.
Това тяхното собственическо чувство много ми влиза в употреба понякога Simple Smile

# 527
При мен пък обратното - от раждането 4г.си спа сам в неговата стая и откакто се разделихме с баща му, спи с мен.

# 528
Детството наистина  е най-хубавият период в живота на човека! Така трябва да бъде! А децата, децата, винаги трябва да са щастливи и много широко усмихнати. Тяхната усмивка е безценна, думичките им също. Децата измислят най-шарените светове и най-слънчевите слънца рисуват, а пък какви смешки измислят само! Вижте сами. и споделете какво разказват и Вашите дечковци!

# 529
Напълно съм съгласна с Румка.Големият имаше стая,но спеше къде в кошарата,къде с нас до две години.Тогава почнахме да избираме заедно всичко,стикери за стените,чаршафи,пижами и много бързо свикна да спи сам и в стаята си.Разбира се на отворена врата и като е болен аз при него на дивана.
Бисер от вчера,нали градината почива.Казвам му,че утре няма да ходи на градина,че почиват и е празник.И той един възмутен и тъжен.
-Ама аз си оставих пижамата с пес патрул там,сега ще и е мъчно за мен утре. 🤣

# 530
  • София
Двама, почти на 5 и 7. Играят заедно и дочувам следния разговор:

Малкото: Ти си шефа!
Голямото: Защо съм аз?
Малкото: Ами работим в екип. В екипите има шефове и ти си шефа!
Голямото: Добре.

Joy

# 531
Мъжът ми ходил да спортува (случва се рядко в наши дни) и всичко по него пръщи 😆,та се моли някой да го размачка:
-Хайде Боби,искаш ли да спечелиш 5лв,размачкай ме!
-Ааа,не!
-Добре,тогава, майка ти ще спечели 10лв като го направи тя!
Правя се и аз на луда 😆Той обаче не спира:
-Добре,кой иска да спечели 20лв?
Детето се включва веднага:
-От къде да започна,тате?!
Пуста инфлация! 😄😆😄

# 532
Говорим си с дъщеря ми и приятелката и (рускиня).
И приятелката и ми казва:
-Аз като дойдох в България не знаех български.Първата дума,която научих на български беше "боли ме корема" 😀😀😀

# 533
-Имам нови обувки, силни за тичане!
(3 г.)
Значи от обувките идва силата! Това не го знаех...

# 534
Присъединявам се към синът ти!
Имам едни маратонки на найк....толкова са леки и меки,че направо хвърча с тях.Наистина се налага,често да правя спринтове след малкия и няма такъв ряз..😀 А,като обуя други,пак бягам ама по-мудно такова..Наистина зависи от маратонките..

# 535
-Имам нови обувки, силни за тичане!
(3 г.)
Значи от обувките идва силата! Това не го знаех...
О, това е страхотен девиз за реклама. "Силни за тичане!" Wink Даже се сетих и за още един "Стилни и силни за тичане" Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 536
Почти 6- годишната ми Хитрушка:
- Тате, много ми е топъл мозъка?!?😅

# 537
  • София
Почти 6- годишната ми Хитрушка:
- Тате, много ми е топъл мозъка?!?😅

Разбира се! И се охлажда със сладолед Stuck Out Tongue Winking Eye Потвърдено от почти 5-годишния с железния израз: Замръзна ми мозъка! (С лъжица сладолед в устата, разбира се Grinning )

# 538
  • Пловдив
Моят петгодишен поиска, като излизам, да му купя "гривЕт". Какво е гривет - ами такова със семки. Аз си мисля за плод. Как точно изглежда - като луната. Представям си полумесец. Още повече, батко му, който е с изоставане и не говори, а само назовава някои предмети, вика "луна" на половинка парче салам и изобщо на всякакъв полукръг.
По някое време ми светна, че малкият говори за геврек, нали някои са поръсени със сусам.

# 539
Малката щерка, на 5 г.:
Тя: - Мамо, какво е чипи?
Аз: - Няма такава дума, има чипс.
Тя: - Неее, чипи!
Аз: - Е няма такава дума “чипи”!
Тя: - Чипи на краката! Какво е?

И чак тогава ми светна, че по обяд си говорихме за разликата между пилето и патето, и аз й обяснявах, че патето има ципи на краката Joy

Общи условия

Активация на акаунт