Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 173
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Ако не сте от София или имате проблем с отсъстване от работа, пред отделенията за даряване на кръв има хора, които даряват срещу заплащане.

# 121
  • София
Здравейте!Може би е компентирано и преди...прегледах набързо,но....Къде трябва да се даде кръв за операция/тя ще е в Дървеника,онгологична/?И още един въпрос дали на кръводарителя дават два дни-питам защото трябва да се организираме някак,не сме от София...Извинявам се за обърканото писане ,но още сме объркани,в шок,операцията е в петък...

Извинете, но от онкологията ли казаха, че трябва да дарите кръв? Какво ще оперират? А не казаха ли къде трябва да се дари кръв - по принцип се прави в Центъра по кръводаряване, но е странно да не са ви насочили...Никога не са ми искали да осигуря кръв - при 3 операции досега.

# 122
Да,днес от там.Един кръводарител.Операцията ще е на матката.На свекърва ми ще е трета операция-и 2008г.и 2011г/на гърда и дебелото черво-и двата пъти пъти ни искаха по 2 кръводарители.На листа,който са и дали пише центъра при Централна гара.
И още един въпрос-сега разрешават ли придружители след операцията?

# 123
  • Русе
На мен Романски ми иска кръв за първата операция. Обадих се в Централният кръвен център и там бяха изключително любезни. Всичко обясниха. ММ ме остави в Надежда и отиде там да дари.За половин час беше готов. Не е питал за свободни дни, че беше отпуска.

Успех

# 124
Здравейте. Днес разбрах, че за доц. Романски вече не записват часове. Щял да напуска болница Надежда.и че няма да работи повече в БГ. Някой знае ли нещо?
Това звучи доста стряскащо, много са хората, които разчитат на него.
Благодаря предварително!

# 125
  • Русе
Вярно е. Нямало да го има 18 месеца, но после щял да се върне.

# 126
Олив, вчера бях на вливка в Надежда и попитах какво е необходимо за преместване по време на диспансер. Трябва да си събереш цялата документация и да отидеш при тях. Ако решиш със сигурност, ще попитам завеждащата.
Вливката мина много добре, понасям Паклитаксела  и нямам странични реакции. Пак се чака, но го няма това напрежение във въздуха. В чакалнята има малка библиотека и си намерих книга на Неделя Щонова - интересно четиво.
В Надежда организират серия от лекции на различни тематики за рак на гърдата. Днес темата е лимфедем и профилактика.

Моли, какво стана с разчитането? Има ли разлика със Сити?

# 127
Ели_дечкин, благодаря!

# 128
  • София
Касаби, много благодаря! Ще ти пиша, когато реша.

Доц. Романски и преди е правил такива сабатикали, мисля, че ползва времето за почивка/пише научен труд/специализира в чужбина.

# 129
Не знам каква точно е причината доц. Романски да го няма цели 18 месеца, но наистина звучи притеснително. Дано  се върне, защото имаме нужда точно от него, а не от някакви псевдо пластични хирурзи, които не знаят какво правят и страдаме ние пациентите.

# 130
Моли, какво стана с разчитането? Има ли разлика със Сити?
Kasabi,
 не само, че има разлика, ами единственото, което е общото между двете разчитания е аденом на надбъбречна жлеза!  Та в този ред на мисли, не знам до колко трябва човек да си причинява второ , трето мнение. Само си образувах нови поводи за тревоги!
Пратих на доц. Пенков един от скенерите с контраст, но без да прилагам разчитането. Сега съм пратила втори, но в забележки съм описала, това което са констатирали като находки, и които от Сити твърдят, че не са мети. За да му обърна внимание къде да гледа по-внимателно и да потвърди или отрече. Сега чакам да видим какво ще каже!
Излезе ми н-тата подред хистология от Германия. Потвърди се тройно негативен медуларен, но те пък са посочили размер на извадения тумор два пъти по-малък от този от ЯМР и КТ. Не че е толкова важно на този етап, ноима значение за стадирането.
Сега си чакам генетичните и ще направя консултация с проф. Тимчева, за да се реши в крайна сметка ще имам ли последваща терапия?
Момичета, аз в понеделник финализирам лъчето и с това приключвам с активното лечение. Сега съм в чуденка диспансер къде да правя? В Св.Иван Рилски или в Надежа?

Бъдете здрави!!!

# 131
Здравейте,
прехвърлям питането си тук по съвет от съседната тема.
Откриха рак на гърдата на майка ми, 65 г. Чакаме резултат от ПЕТ скенер следващата седмица от Дървеница.
Това са резултати до момента.
Скрит текст:
Моля за мнение, насоки и съвети за тези резултати. Къде е добре да се прави химиотерапия /и някакви предположения за конкретния начин на вливанията като честота, за да преценим къде е най-добре да се правят в София или някъде в провинцията /Бургас, Стара Загора, Пловдив/, защото ще пътуваме/? Още нямам никаква представа и към кого да се насочим за лечение, само се спомена д-р Консулова от Онкото в Дървеница, ако решим за правим там ХТ.
Пациентка на 65 години, без ФА. От няколко месеца е туморът.
Ехомамография

Решение от онкокомитет в Дървеница.

Епикриза.

Благодаря!

# 132
  • Русе
Моето говедо беше също, с тази разлика, че аз нямах заразени лимфни възли. Тя има.

Аз съм от Русе и правих химията в София, в Сити клиник, но там нещо се скапаха нещата последно време. Сега съм в Токуда и съм доволна. Много мацки има в болница Надежда. Също я хвалят.

# 133
Може ли да споделите на какъв интервал бяха ХТ, престой дни/часове или други подробности?

# 134
  • Русе
През 21 дена, по 2,5 часа вливката. Бях на стационар, т.е. отивах, наливаха ме и си тръгвах. Обаче има болници, които държат по три дена. Толкова е клиничната пътека.

Общи условия

Активация на акаунт