Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 170
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Благодаря, Милмич! Наистина съм доволна от конституцията, каза, че е ученичка на Тимчева, но беше изненадана, че с моя казус имат големи разминавания.
Освен някоя врачка да питам. Ужасно ми писна, а още не съм започнала.

# 106
  • София
Чайлд, може би е добре да се концентрираш върху мнението на 1-2 лекари /а ти събра май и 3 на едно мнение/, иначе рискуваш много да се разпилееш и да си недоверчива към всичко. Нали знаеш - колкото лекари, толкова и мнения - избери си някой, на когото имаш доверие и действай.

# 107
  • Sofia
Чайлд, може би е добре да се концентрираш върху мнението на 1-2 лекари /а ти събра май и 3 на едно мнение/, иначе рискуваш много да се разпилееш и да си недоверчива към всичко. Нали знаеш - колкото лекари, толкова и мнения - избери си някой, на когото имаш доверие и действай.
Така е, но този път имам много въпроси, за които не получавам достатъчно аргументирани отговори. Но все пак имам три и половина мнения за едно лечение (половина, защото Маринова смята, че си е далечна метастаза, а не нов тумор и изобщо не е за химия), срещу това на Дудов.
Предстои ми слагане на порт, притеснено ми е. Като виден карък и герой от сложни и заплетени казуси (по мнение на всички лекари) се надявам поне проблеми с него да нямам. Че откакто направих мастектомията през август - все проблеми, още не съм се оправила и след двете операции, бях на антибиотик до преди дни.

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 23:58 от Child of June

# 108
  • София
3,5, и то все светила не е малко. Стискам палци!

# 109
Чайлд,
 аз бих се доверила на проф. Тимчева (чудесен бонус е, че се покрива и с мнението на още 2 добри лекари).
Проф. Дудов е малко особен. Винаги дава тежката артилерия, а като види неспасяем случай, директно го отпраща, да не му разваля успеваемостта.
Но човек трябва да си подбира и битките. Не може все тежка артилерия. Черен дроб, обща токсичност на химията, много неща трябва да се преценят.
Успех, каквото и да избереш! Heart

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 00:18 от Малечка Палечка

# 110
  • Sofia
Благодаря ви, момичета! Моят избор няма да е Сити този път. Гаранция няма кой да ми даде, както каза проф. Щерев и трябва да се прецени в дългосрочен план тежката артилерия до какво може да доведе.

# 111
Чайлд, ендоксанът е част от коктейла ЦЕФ 90.

# 112
  • Sofia
Чайлд, ендоксанът е част от коктейла ЦЕФ 90.
Да, поразучих ги. Последното от ЦЕФ-а - флуороурацил даже не е решаващ при РМЖ.
Дано в понеделник успея да се срещна с Факирова и да се спрат спекулациите метастаза ли е или нов тумор. Това, всъщност  има огромно значение как да продължи всичко.

# 113
...
 Че откакто направих мастектомията през август - все проблеми, още не съм се оправила и след двете операции, бях на антибиотик до преди дни.

За всеки случай тогава си направи тест за CRP преди химиото, показва дали все още има инфекция
На мен ми влизаше в пакета изследвания заради реакцията първия път
После си пусках на частно заедно с левкоцити 5 дни след вливането

# 114
Касаби,  правилно ли съм преброила, че до сега имаш 2бр. ПЕТ скенера и 3бр. ЯМР? А още не си приключила с химията, нали?
На мен до сега ПЕТ не са ми назначавали в Сити. Имам 1 контрастна мамография, 3 скенера с контраст по време на химиите на 1 зона и 1 ЯМР на гърди преди операцията, който си го платих. Онкологът каза, че не можело по здравна каса, защото трябвало да са минали поне 2 месеца от последния скенер, за да има право да ме прати на друго образно. А хирургът иска ЯМР за операцията, която било желателно да се направи веднага щом се повъзстановя от последната химия. Сега след лъчето Недев каза, че ще ме прати на ПЕТ, но то пък трябвало да минат един-два месеца от лъчето. Иди, че разбери кое е по-правилното?
Малко съм в паника...
Моли, имам два ПЕТ и два ЯМР с контраст - един за гърда и един за черен дроб. Сега в сряда ми беше първата вливка Паклитаксел.

# 115
Чайлд, разрових се, но не успях да видя. Къде е новият тумор?

# 116
  • Sofia
Чайлд, разрових се, но не успях да видя. Къде е новият тумор?
В другата гърда, от същия вид като първия - инвазивен дуктален карцином. На този етап патолозите ми обясняват, че няма как да се докаже дали е метастаза от първия щом са напълно идентични. Проф. Поповска се съгласи да погледне и двата, евентуално да търси някакви разлики и да даде становище. Генетични тестове можели да докажат дали е метастаза, но няма да се занимавам с тях за момента. Утре ми слагат порт и ще започна химия, ако всичко е наред с него.

# 117
  • София
Първият ми тумор беше инвазивен дуктален и когато се откри нещо и  в другата гърда, проф. Байчев ми каза, че не вярва да е нещо от първата, защото дукталния карцином рядко "прескачал". Във втората гърда се оказа лобуларен. Което не значи, разбира се, че при теб не е все пак метастаза...явно доста изследвания ще трябват, за да се разбере.

# 118
  • Sofia
Така е, Олив, дуктален уж не прескача, още 2019 Иванов от Токуда ми обясняваше това. Уви, може да съм от тези 1-2% каръци. Проф. Щерев смята, че дори да е метастаза, няма как да бъда оставена без химия, така че стягам се и минавам пак през това. Надявам се Поповска да даде някаква яснота, дори и малка да е. Това, което ми харесва много при Щерев е, че е готов да чуе и коментира мнения на колеги, а не като Дудов да ми повишава тон да ходя другаде и да се налага и аз да му повишавам да говори по същество.

# 119
Здравейте!Може би е компентирано и преди...прегледах набързо,но....Къде трябва да се даде кръв за операция/тя ще е в Дървеника,онгологична/?И още един въпрос дали на кръводарителя дават два дни-питам защото трябва да се организираме някак,не сме от София...Извинявам се за обърканото писане ,но още сме объркани,в шок,операцията е в петък...

Общи условия

Активация на акаунт