Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 168
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм на  диспансер в Надежда и мисля, че няма проблем с направленията за образни. Аз веднъж се оплаках от продължително главоболие и световъртеж и предложиха да ме изпратят на ЯМР на глава, но аз реших да отида първо при отоневролог и си реших проблема.

# 91
Няма такова нещо! Можеш да си сменяш колкото искаш( само си изискваш документацията), не си се венчала за тях......Аз, онзи ден бях на диспансерен и  ми дадоха дата за скенер, но не за моето отделение( това в което досега съм се лекувала), но  в случая ми е важно да ми е чист скенера, не сестрите и докторите, при които ще лежа...

# 92
Чайлд, как контактуваш с проф. Тимчева? Тя къде е сега? Че аз чух, че вече не работела активно. Или не е вярно?
Дай някакви координати! Може и на лични.

# 93
  • Sofia
Чайлд, как контактуваш с проф. Тимчева? Тя къде е сега? Че аз чух, че вече не работела активно. Или не е вярно?
Дай някакви координати! Може и на лични.
Mоли, през платформата Healee, отговаря до няколко часа. Иначе на място в Онкологията в Младост, през Супердок може да се записват часове, май беше даден и телефон там.  На мен онлайн ми е супер удобно.

# 94
Мерси много, Чайлд!
През супердок пише, че няма часове. Явно е изключила там записването.
Ще пробвам през Healee.
 Аз днес си пратих за разчитане  през Хелтико един от скенерите от Сити на д-р Пенков от Св. Иван Рилски. За пръв път  ползвам тази платформа.Да видим какви ще са разликите със Сити?

# 95
  • Sofia
Моли , намирам тази информация за нея -  "За записване на час за прием-консултация в кабинета ми в СБАЛОЗ - София, бул. "Андрей Сахаров" 22, можете да използвате тел: 02/ 9753535, вътр. 232"
Пожелавам хубави новини при разчитането!

# 96
Здравейте, момичета! Първо да благодаря на Ели за труда, който полага.
Влизам да се похваля с чист ЯМР на черен дроб и резултат киста. Не съм чела от какво се получава, но аз се майтапя, че е по-добре алкохолизиран дроб, отколкото метастаза. Другото ново при мен е  че се преместих от Дървеница в болница Надежда.
Чашата преля, когато отидох за ЯМР, държанието на сестрите е безобразно с викане и квалификации. Избрах Онкологията, защото ми хареса отношението на доц.Консулова, това че начертава план за лечение, вниква в диагнозата и обяснява всичко неясно и неразбираемо от пациента. И всичко хубаво до тук. Мизерията в  отделението не ми влияе, не съм лигла и с претенции. Веднъж ги помолих да ме прехвърлят в новото отделение за да сме заедно с една жена, с която се сближихме и не го направиха. Оказа се, че има свободна стая с три легла.
Сестрите и тяхното негативно отношение ме накара да се преместя.
Вечно викат на някой, всеки път са навъсени кисели и мрачни.
Отидох в Надежда без час за да попитам имат ли възможност да ме приемат. Излезна проф.Щерев и направо ме прие. Обясни ми какви документи ми трябват и така за два часа се прехвърлих

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 13:52 от Kasabi

# 97
Браво, Касаби! Много хубава новина!
Киста на черен дроб ли? А защо се наложи да правиш ЯМР на черен дроб? Някакви оплаквания ли имаше или по преценка на онколкога?
И последно питане Simple Smile Ти не беше ли на лечение при Консулова и защо реши да я сменяш?
Успех ти пожелавам и ще дадеш мнение за Надежда като понатрупаш опит Simple Smile !

# 98
  • София
Супер, Касаби!
Аз също обмислям да се преместя от Сити на диспансер в Надежда или Токуда - колебая се в коя от двете.
Някой местил ли се е не по време на терапия, а по време на диспансер и знае ли какво е необходимо?

# 99
Моли, още на стадиращият ПЕТ има данни за хиподенсна находка с р-р 14×18мм. с препоръка за проследяване с МРТ с контраст. След него имам един МРТ с контраст на гърди и още един ПЕТ преди химиотерапията и при двете заключението е: промени с вид на киста. От последния МРТ на черен дроб р-р е 22/17 мм.
Дописах си предишния пост, защото се сетих, че нямам болничен и излетях към поликлиниката за ЛКК.
Аз лично съм доволна от доц.Консулова и от младите докторчета. Изказах й моите благодарности и уважение, като й обясних причината защо си тръгвам.
Последните години се научих, когато си тръгвам да не затварям вратата плътно.

# 100
Kasabi, браво за успокоителния резултат!

Чайлд, как наистина обикновеният пациент да вземе решение какво лечение да му се приложи! Пожелавам ти да избереш най-доброто! 🍀🍀🍀

# 101
Здравейте момичета,

минаха 4 дни от 20те лъчетерапия. Но съм ужастно уморена. Едва ли толкова бързо се развиват страничните ефекти. То не че, няма от какво да съм уморена - от ранното ставане за учениците, до работата /защото част от нея не мога да спра/ през грижите за домакинството, но винаги съм била енергична. Сега съм като парцал. Налага се да подремна след обяд иначе не съм човек. Та поради тази причина си купих Герисан. Знам, че не бива да се взимат допълнително антиоксиданти по време на лъчето и до 10 дни след това  - вит. А, С, Е, селен, куркума. Това си го прочетох някъде из препоръките на онкоклиниките. Има теория, че антиоксидантите защитават освен нормалните и раковите клетки. Витамини могат да се взимат само в стандартните дози - т.е обикновенни мултивитамини. Та си оставих само тях  и вит. Д /той не е антиоксидант/. Обаче чета опаковката на Герисана, който е екстракт от кръвен здравец и там пише "силен антиоксидант"... та да ви питам вие, какво сте пили и какво не по време на лъчетерапията. От темата научих за сока от моркови, та си правя по един на ден. Но много неща не се сещаме да попитаме лекарите, а и те са доста лаконични. Аз например исках да плувам. Е четох, че не се препоръчва плуване по време на лъчето... ми въобще нямаше да ми хрумне да питам лекаря. От клиниката където си правя лазерна епилация ми се обадиха преди дни да ме подсетят за годишнта ми "процедура"  - казах им, че сега не мога защот ми предстой лъчетерапия. те ми казаха, че едва ли не не мога никога повече, освен с изришното разрешение на онколог! И на сайта им пише, че не приемат пациоенти с онкологични заболявания
Та нека да направим една обща компилация от препоръки и забрани Simple Smile
Благодаря и бъдете здрави!

# 102
Касаби,  правилно ли съм преброила, че до сега имаш 2бр. ПЕТ скенера и 3бр. ЯМР? А още не си приключила с химията, нали?
На мен до сега ПЕТ не са ми назначавали в Сити. Имам 1 контрастна мамография, 3 скенера с контраст по време на химиите на 1 зона и 1 ЯМР на гърди преди операцията, който си го платих. Онкологът каза, че не можело по здравна каса, защото трябвало да са минали поне 2 месеца от последния скенер, за да има право да ме прати на друго образно. А хирургът иска ЯМР за операцията, която било желателно да се направи веднага щом се повъзстановя от последната химия. Сега след лъчето Недев каза, че ще ме прати на ПЕТ, но то пък трябвало да минат един-два месеца от лъчето. Иди, че разбери кое е по-правилното?
Малко съм в паника...

# 103
  • Sofia
Моли, образни по каса могат да се правят като са минали два месеца и нито ден по-рано. Прави са от Сити, така ме следяха първият път по време на химиотерапията. После се следях веднъж годишно ПЕТ и на шестия месец след него - обикновен скенер. Отделно мамографии, ехографии, гинеколози и разни други. От лъчето до ПЕТ трябва да има три месеца, така беше през 2020 г., моето приключи началото на май месец, август ми беше първият ПЕТ.
Моят случай съвсем се заплете, но е много дълго за обяснение. Вероятно ще се преместя  в Надежда и ще направя химията предложена от Щерев, Тимчева, Консулова и последно от днес Маринова. Между другото има ли тук някой с мнение и впечатления от Виолетка Маринова от Иван Рилски? Че нещо подхвърли съвсем различно становище от всички останали и даде съвсем различен наклон на ситуацията.
А какво да очаквам от Доцетаксела + Циклофосфамид (Ендоксан)? Като Паклитакселът ли е?

# 104
  • В царството на игрите:)
. Между другото има ли тук някой с мнение и впечатления от Виолетка Маринова от Иван Рилски? Че нещо подхвърли съвсем различно становище от всички останали и даде съвсем различен наклон на ситуацията.
Аз познавам добре д-р Маринова от времето и в Онкологията в Дървеница, когато имах късмета да ме лекува прекрасен екип от онколози. Много я харесвах и винаги беше адекватна. Нито един от тези лекари вече не е там, за което съжалявам. Заедно бяха много добри, но и времето и системата яха други.

Общи условия

Активация на акаунт