Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 182
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
Alik, заедно сме!
Трудно е в началото, но после отмяташ едно по едно и някак ти става по-леко с всяка направена стъпчица!
Ще се справим, аз силно вярвам !

# 151
Alik, ето че имаш и начертан план за действие!
Това е много важно🤗
Действай стъпка по стъпка.
Ще се справиш🤗🤗🤗

# 152
Благодаря за топлия прием и окуражителните думи. С Вас ще е по-леко, благодарна съм, че Ви намерих Heartpulse.
Току що ми се обадиха от болницата да ми датат час  за ПЕТ скенер - 10 ноември в 8:00 часа, което е точно минималните 20 дни след биопсията. Хич не ме бавят и това взе да ме плаши.

# 153
  • Русе
Алик, нЕма се пУашиш Hug Ти си една от малцината, дето от самото начало имат добре начертан път за следване. При мнозина от нас този период е едно лутане в незнанието и паниката яко стиска гърлото. Ти си минала най-страшното леко. Пък и вече си при нас, а ние до една сме добрички, умни и красиви Simple Smile

П.С. Не е страшен Пет-а. Вчера минах такъв и още шавам Simple Smile Стискам палци и твоя и моя да са чисти Hug

# 154
  • Sofia
Стискам палци за чисти скенери!
Алик, ако имаше кой от самото начало да ме "подхване" с такъв план, много неприятности щях да си спестя.
В понеделник започвам Доцетаксела и Циклофосфамида. Тревожа се за алергичните реакции, за порта, за инфекции. Уж и химия съм минавала, обаче усещането е като за ново, а в същото време като знам какво ме чака след нея, ужасно се спичам.

# 155
  • Русе
Чайлд, я си сипи едно и успокой топката. Харчиш нерви излишно. И това ще мине и замине. Важен е крайният резултат, а той ще е хубав. Hug

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 11:34 от Ели_дечкин

# 156
В кои случаи се налага слагането на порт? Кой го слага, колко струва?

# 157
Alik, не се радвам че се записа, но се радвам че си хванала правилния път и  нещата се случват вече! Спокойно, всичко е под контрол и  се надявам все така да бъде!
Чайлд, ти си " гърмян заек"- няма се даваш на някакво си притеснение. Вземи си Алора, ако не можеш да преодолееш притеснението и/ или просто си намирай занимавки, за да не го мислиш..., че то с мислене- не става. Просто ти трябва време....и най- вече да го започнеш отнякъде и ще се наместят и емоциите  и всичко. За алергичните реакции- те ще ти слагат със сигурност нещо противоалергично в премедикацията, но аз понеже бях склонна към "интересни и редки" реакции- доктора ми беше изписал Ериус и  си го почвах два- три дни преди вливка.
.skip.id., порта се поставя по желание( и ако в клиниката, дето ще ти правят вливките работят с портове), слага го хирург и после той го промива и поддържа, доколкото знам- не се поема от ЗК( но не съм на 100% сигурна, щото така и не сложих, за което после много съжалявах).

# 158
А защо се слага?

# 159
Алик здравей и от мен в бойните редици.Хубавото е ,че бързо се развиват при теб нещата.Няма да се плашиш.Много е трудно,но това е положението.При мен минаха трите химии.В петък съм на скенер да се види какво се случва.Страх ме е .Напипвам си го и мисля,че не се е смалило от химията.Имам и разни стрелкащи болки де в едната де в другата това за да ми поддържа паниката сигурно.И така след скенера ще решават какво що да е.

# 160
  • Русе
Портът се слага да се пазят вените, които  се скапват от химията.

Сиса, стискам палци за хубав скенер.

# 161
Момичета, минавам да ви се похваля с две неща:
Вчера финализирах с лъчетерапията! Следват административните процедури-епикризи, ТЕЛК, НОИ и пр. Януари, живот и здраве ще правят ПЕТ скенер. До сега не са ми назначавали и малко съм притеснена, но така прецениха онколозите.
И второто - излязоха ми генетичните изследвания! От 74 гена, отговорни за различни ракови заблявания, нямам мутация в нито един! Т.е. моят рак си е мой Simple Smile ! Не ми е завещан в наследство.
Чайлд, прегръщам те и ти желая много сила! Неприятно е, точно защото знаеш какво ти предстои, но пък и в това е силата ти.  Ще я сбориш тая гад! Blue Heart
Сисе, стискам палци! Hands Pray
Алик, това че не те бавят трябва само да те радва!  Наистина си от малкото, които имат яснота още от самото начало без да се луташ кое къде и как. Flowers Hibiscus

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 15:19 от Mollly

# 162
  • Sofia
Моли, браво! Пожелавам ти всичко да остане лош спомен! Аз съм от тези, които предпочитат ПЕТ пред обикновен скенер или ЯМР. При първият всичко е много подредено, по график и за два-три часа съм си вкъщи. И са ми спестени драмите с алергозани, дексаметазони, контрасти, висене да подействат, висене след скенера, да няма късна реакция...
Сподели, моля те, за тези генетични тестове, къде, какво, колко. Може би си писала, но не си спомням. Вероятно ще пускам и аз нещо след края на терапиите.
Благодаря, момичета, ще мрънкам май този път и ще е тук. С никого не споделям, всички ме дразнят като започнат да съчувстват или да ми е обясняват колко съм силна.

# 163
Какви добавки пиете по време на ХТ? Има ли неща, които е хубаво да купя на мама веднага?

# 164
Какви добавки пиете по време на ХТ? Има ли неща, които е хубаво да купя на мама веднага?
Онколога ги препоръчва. Цитирам "Моля не пийте билкови отвари и препарати, някои усилват, други намаляват ефекта на лекарствата, които се вливат, а те са изчислени както количества за вас!".

Общи условия

Активация на акаунт