Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 186
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
Аз все пак купих вит.Д и Б12, ще питам изрично след назначената терапия.....ох. Благодаря, Пенева!

# 166
Чайлд, правих NGOncology в Нутриген. Имат промоция, която и в момента е активна. Аз ги избрах, защото от Трансхеликс ми оферираха 980 лв само за BRCA1 и 2, а при тях за малко повече пари се изследват над 70 гена. А на мен горещо ми препоръчаха да направя поне двата, за да се прецени дали в близко бъдеще да планирам махане и на двете гърди, за да се намали риска от рецидив. Сега при това положение не знам как ще процедирам, но ако реша въпреки добрите гени да направя двойна мастектомия, то поне няма да бързам. А то, както се знае си е Божа работа! Hands Pray
Момичета, тези дни ще проуча въпроса за ваксината Катрапс. Преди време бях питала за нея тук, ако си спомняте и имаше включване от едно момиче, което си я поставя. Решила съм и аз да си я слагам, пък да видим.
После ще докладвам какво съм рабрала.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 15:22 от Mollly

# 167
  • Русе
Скип, Б-витамините, с изключение на 17, са забранени за нас.

# 168
  • София
Аз все пак купих вит.Д и Б12, ще питам изрично след назначената терапия.....ох. Благодаря, Пенева!

Витамин Д е ок - принципно всички сме с дефицит на витамин Д, а този дефицит е отговорен за около 10-14 вида рак, освен това трудно се предозира, поне няколко месеца трябва да се пие, за да се достигнат нормални нива, за В12 - нека онколога да каже, с него трябва по-внимателно.
Абсолютни всичко добавки по време на лечение е добре да се изговорят с онколозите.

ПП. Ели, доста са противоречиви мненията, напоследък се прокрадват съмнения, че дори дефицит на В12 води до рак, а не обратното. Но със сигурност по време и след лечение трябва да се консултира с лекар употребата му.

# 169
Алик, успех

Чайлд, правих NGOncology в Нутриген. Имат промоция, която и в момента е активна. Аз ги избрах, защото от Трансхеликс ми оферираха 980 лв само за BRCA1 и 2, а при тях за малко повече пари се изследват над 70 гена.
...

Полезно, благодаря
Това е предполагам:
https://nutrigen.bg/genetichni-testove/ngoncology/

При мен в шведско намерих тест на 44 гена за 500 евро, но този май повече си заслужава

... В понеделник започвам Доцетаксела и Циклофосфамида. Тревожа се за алергичните реакции, за порта, за инфекции. ...

Същата терапия минах аз - 4 вливания през 3 седмици
Взимах си предписаните медикаменти, единственият страничен ефект бе умората
(Ако не броим неутропенната треска първия път, но нея я овладяха с растежен фактор следващите пъти)
Пазих се първите десетина дни от смесвания с много народ
Портът проблем не ми е създавал
Стискам палци да мине леко и без усложнения

Вчера минаха три седмици от последната вливка
Дупката в кожата от порта се затвори тези дни
От вчера съм на работа, на 50%
Чувствам се щастлива, че съм полезна - висенето вкъщи ме съсипа, въпреки че си намирах занимавки
Колегите бяха невероятни, така ми се зарадваха - трогващо беше

Днес си взех сутиен с място за протеза за летните рокли, които се надявам да облека на почивката след седмица

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 17:46 от valkyrian

# 170
Я да видим сега  дали съм си направила правилните изводи след всичкото четене. Доколкото разбирам и тук както при всяка болест най-важното е правилната диагностика. Козът за успешното лечение е в хистологията. Единственият ми полезен ход докато чакам за ПЕТ скенер е да направя втора хистология за предпочитане при проф. Поповска в ДКЦ Св. Марина в Плевен или проф. Христова в Александровска болница София. Ако са различни-трета, ако съвпадат се започва лечение по протокол с повече вяра, надежда и спокойствие. Така ли е?

# 171
  • София
Точно. Blush Успех!

Момичета, кой пластичен да препоръчам на позната, щом Романски няма да работи засега?

# 172
  • Sofia
Оф, може ли някой да ми припомни на кой адрес се изпращат блокчетата за проф. Поповска. Говорих с нея, каза да ги изпратя, записала съм ул. Георги Кочев 39 и 8А и отделно съм написала Отделение по клинична патология. Беше в деня преди порта и сега не мога да си разбера записките. На 8А е УМБАЛ-а (там бях и при Камбурова), на 39 ми излиза на картата само аптека Марешки. Не ми е удобно да й звъня пак за такава глупост. Сега Алик като писа, се сетих, че и в Св. Марина работи...
Олив, нямам идея за лекар, но понеже се позастоях тези три месеца във ВМА и пообиколих етажите - там имат цяла клиника за пластична хирургия. Може да се провери.

# 173
Child, трябва да е Ул. Георги Кочев 8 А-УМБАЛ-Отделение по клинична патология. Поразрових сайтове, карти. На номер 39 има жилищен блок, Марешки е на 39 А. Като локация са точно срещу УМБАЛ. Аз имам молба към теб за актуален тел.номер на проф. Поповска, на който вдига. Каква е цената и как се заплаща? Благодаря предварително  .

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 22:46 от Alik

# 174
  • Sofia
Алик, не сме коментирали цена. Ще ми прави сравнение на два тумора, с ревизия на единия, защото на другия вече е правила. Плащах с наложен платеж мисля, когато ми върнаха блокчетата по Еконт. По спомен май беше 300 лв. - това през 2020 г. На тези телефони я търси и с повече търпение - 064/ 886 127; 0898 509 501.

# 175
  • София
Привет, момичета!
Alik, както имаме навика да казваме тук, не си добре дошла, но пък си попаднала на правилното място, първо, и второ - заслужаваш адмирации за якия дух и стегнатия ти подход в този така труден за теб и майка ти момент. Вярвам, че всичко ще мине успешно и куражът, който имаш, ще ти се отплати!

Molly, видях питането ти за катрапс. Много мога да пиша по въпроса, но имам задържащи съображения. Катрапс не е лекарство, още по-малко ваксина. Единствената истина в рекламата им е за антитуморния ефект на БЦЖ ваксината, само че препаратът буквално е “минал покрай нея” (имам предвид ваксината БЦЖ). За да не звуча грубо, използвайки думата шарлатания, ще използвам термина хомеопатия. Пък ти си прецени. Поне няма да навреди, това е сигурно. И тъй като знам, че четеш, проверяваш и се интересуваш, пробвай да намериш някъде данни от клинични проучвания. Ако откриеш, кажи Sunglasses

Кураж, късмет и здраве за всички! Heart

# 176
  • София
И аз съм много скептична към катрапс (и изобщо към всякакви панацеи).
Преди години (в началото на 21 век) приятелка я слага неколкократно (май веднъж в месеца), цената беше сериозна цифра- ефект 0.
Тези дни станаха 20 години без нея 😥 (не исках да звуча грубо... това са фактите)

# 177
Момичета да вмъкна за витамините.  За Б 12 на мен след изследване доктор Ганчева ми каза, че няма проблем да го взимам. А витамин Д , доктор Несторова, при която следя за остеопороза препоръчва да се взима ежедневно от онкоболни. Хубаво е да се изследват стойностите преди да се започне прием.

# 178
Аз да си помрънкам малко, нали може🙄
В неделя ще е следващия ПЕТ скенер на майка.
Та от сега ме тресат нервите....

Дали от това или от нещо друго...
Цикъла продължава да ми се гъбарка.
Имам час пак за АГ на 7 ноември. До тогава ще 🤯
 Сменям АГ лекарката, защото тази през август нищо притеснително не видя.
От юли насам през месец имам кафеникаво зацапване 3 дни преди цикъл.... От този месец е и 3дни след цикъл😬
На ПЕТ скенера се видяха кисти на този яйчник, а другия беше с "леко повишена над фонова дейност SUV 4,6  с вид на физиологична овуларна дейност". Та от там ми съвпада проблемния цикъл с яйчника с кисти!
Записала съм си час при едно младо докторче, дето е новото гуру във Варна... два месеца се чака за него. Но е точно онко насочен. Даже и в онкоболницата работи...
Надявам се да не стигам дотам, а да ме *оправи* в частния си кабинет🤕

През август имам  пускана цитоннамаска и ехографски преглед- всичко беше ОК🙄

# 179
DZ, защо не отидеш при Карагьозов в София? Знам, че е далеко, но те уверявам, че ако има нещо притеснително той е човекът, който ще го види и ще назначи правилното лечение. Аз го посещавам профилкатично, а мама прави пълна хистеректомия при него и е възхитена от отношението и професионализма.

Общи условия

Активация на акаунт