Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 190
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
Ще видя първо на местно ниво, какво ще кажат.
Ако нещо ме притесни ще пътувам до София.
Благодаря🤗

# 181
DZ, помрънкай си, ако ще ти олекне Simple Smile !
Ти беше първата, дето ме "нарита", когато аз влязох при вас след ужасната новина. И съм ти безкрайно благодарна за това! Сега е време да ти "върна жеста" Simple Smile !
Я се дръж на положение! Ти мина покрай толкова препятствия, та един скенер ли ще те бутне? Или някаква си кистичка?
Прегръщам те и стискам палци да са напразни тревогите за теб и майчето ти ! Blue Heart Hands Pray

# 182
Благодаря ви, момичета🤗
Моли, дано да е от кистичката, че....

# 183
Child, много благодаря за актуалните тел.номера. Като си взема блокчетата ще й се обадя.

Flo_1, благодаря, много мило, но не съм чак такава куражлийка. И аз се паникьосах, и аз си имах своите ужасни дни, в които само четох и плаках. Добре, че беше проф. Ненков, без него нямаше да се справя, ЗЛАТО ЧОВЕК! Направи всичко необходимо, начерта плана, успокояваше ме, а аз изобщо не исках да повярвам, че това се случва на мен..... ииии после се събрах и ще Ви кажа как. Помогна ми една много проста техника, която ще Ви споделя, може пък да помогне и на някой друг:
 Реших, че повече няма да гледам на случващото се с мен като на болест, диагноза, присъда, борба, битка, тежко бреме и т.н., а като на ИГРА. Точно така - играта ШАХМАТ, в която противникът е направил първият ход, но това в никакъв случай не му печели предимство в играта, колкото и да е агресивен. Сега аз съм на ход, имам стратегия, добра подготовка и хъс за победа. Игра като игра, важно е да не се подценява противника, непрекъснато да се наблюдава и изследва, да не се губи концентрация и добре да се обмисля всеки ход. Осъзнах и приех факта, че в играта може да се наложи да приложа Гамбит, да жертвам някои пешки (гърди, яйчници, матка...), но е важно да опазя важните фигури-царица, топ, кон, офицер (жизненоважните сърце, мозък, черен дроб, бъбреци, душа най-вече) и с тях да браня до последно Царя (живота). Запознах се с възможните обрати на играта (метастази, разсейки, рецидиви...), но се запознах и с начините за контраатака, така че съм готова да я изиграя тая игра, както и да се развие, колкото и да е дълга (дано да е блиц) и силно вярвам, че последният ход ще бъде мой - шах и мат! Много искам да спечеля Heart Exl

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 20:31 от Alik

# 184
Алик, браво момиче!
Напълни ми душата! Много сила се иска, за да погледнеш по този начин на тази гадост! Ти вече си победител!
Споделяй тук опит, споделяй и терзания! Тук всички ще те разберем прекрасно как се чустваш и при всяка следваща крачка можеш да получиш ценни съвети от опита, която всяка от нас е натрупала.
Аз цял живот ще съм благодарна на мацките тук за подкрепата, която получавам и до сега! Те бяха първите, които ми подадоха ръка, и тук  за първи път почуствах онова усещане, че не съм сама в бездната след първоначалното чуство на обреченост.
Благодаря ви, момичета! Blue Heart

# 185
Благодаря, Моли, радвам се, че те докоснах. Ще споделям, ще питам, ще се радвам и ще плача с вас, обещавам! Heart

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 21:41 от Alik

# 186
Alik, вдъхновяващо звучи предпоследният ти пост! Ще я спечелиш тази игра! 🍀
Чайлд, успех с ХТ, да минат вливанията по мед и масло! 🍀 Последно на Надежда ли се спря?

ХриЕмс, как си записваш час за Карагьозов? Наскоро цъкнах в супердок, гледам час за януари, мисля си "Ще си запазя, ей го къде е януари, и без това трябва да следя скоро пак ендометриума". Оказа се, че първият свободен час бил за януари месец, но 2024 година. 🙂

# 187
Alik, отсега звучиш като победител
Успех Flowers Four Leaf Clover

# 188
Алик, настръхнах.

# 189
Алик, спечелила си вече!
Успех и на всички останали момичета тук!

Излезе скенерът на мама, и все гадости....и сега консултация  УНГ с екограф заради това. При кого в Исул?
 Но започва другата седмица първа ХТ в Надежда с DDAC. До тогава порт ще е монтиран, дано е успешно.

# 190
.skip.id., съжалявам за скенера. Гуш!
Ще се справите, горе главата!

Абе да няма някаква епидемия.... тръгвам да записвам час за лекари дето не са много търсени.... дават ми чак за след 3седмици🙄
Личния днес си ми пусна направления за АГ и ендокринолог. То не мога да намеря читав свободен🙄
При единия съм си записала час още в началото на септември и на 7-ми съм при него ... вече дава за януари....
И това са платени прегледи!
На 7 и 8 съм на АГ, а на ендокринолог чааак на 17-ти 🙄
Мрън!

# 191
Здравейте, днес  ми казаха, че имам рак на гърдата. Преди 2 седмици ми направиха кор биопсия и резултатът е Инвазивен дуктален карцином G2, ER-7, PR-4, Ki 67- под 10%,HER-0 отрицателен. Направиха ми и скенер на гръдния кош и корема, но не знам дали беше Пет скенер и там всичко е наред. Докторката каза, че утре ще се събере онко комисия да назначи лечение и в понеделник да й се обадя. Тя беше доста лаконична и имаше и други пациенти, та може ли някой да ми каже 2-3  думи за диагнозата и какво да очаквам. Благодаря предварително!

# 192
  • Русе
Здравей, VBN27. Съжалявам, че и ти трябва да влезеш в нашите бойни редици. Ама тук сме се събрали все хубави и умни Simple Smile

Имаш като моето говедо. Минах мастектомия, 6 химии, 24 лъчета и сега съм на хормонална терапия. Приех го като досадно бреме, а не като смъртна присъда. Шансовете ни са добри, лечение има, така че мисля за пенсия Simple Smile

Не казваш как се чувстваш, а това е важно.
Имаш право на второ мнение, можеш да обикаляш болниците докато си намериш твоята.
Контраст слагаха ли на скенера?

# 193
Здравей, Ели- дечкин! Чувствам се много добре физически, нямам никакви оплаквания. Пролетта си правих сериозни изследвания на сърцето, пълна кръвна картина + допълнителни изследвания и всичко беше наред. Сега на скенера ми изследваха гръден кош и корем и всичко ми е наред. Докторката ми дава много добри прогнози, во аз съм в шок!!!

# 194
  • Русе
За психологическото състояние питах. Нормално е да си в шок. Нареви се, натръшкай се и се хвърляй в битка. Нашият рак вече не е смъртна присъда, а направо си върви като хронично заболяване. Особено с тия показатели.
Драма ще ти е косата, но ако си перде като мен - още по-добре. Аз не съм носила перука и си ходих по череп. Слагах кърпа или шапка според сезона, и хич не ми дремеше. Порасна по-хубава Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт