Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 194
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
На мен днес ми махнаха конците - 10 ден от поставянето. Хирургът искаше да са минали 10-12 дни и тогава да се ползва. Ти в Надежда ли го слага?
И в Сити не вземат кръв от него, коментирали са пред мен сестрите, че изрично им е забранено. Може би има логика, след като кръв и през абокат не се взема, разпитвала съм покрай операциите ми. Някои показатели излизали с фалшиво завишени стойности.

# 211
Да, в Надежда го сложих, при д-р Атанасов. Той каза същото - не били достоверни показателите от кръв през порта.

# 212
И мама вече е с порт. Дано да може да се ползва другата седмица за първа вливка. Много се страхувам от реакциите, които прочетох за лечението ѝ с това DDAC. А и много се страхувам от схемата, която ѝ беше назначена като честота и продължителност. Започва с 4 курса на две семици. А после може ежеседмични 12 бр. Тя изобщо не иска да знае нищо /нито да чете, нито да пита/, явно така се предпазва психически.
Дано оцелеем и двете.
Защо не е добре да се премахне гърдата и лимфните възли, дори и цялата, и да не се налага тази ХТ?
Кога започва да пада косата, на кой ден след ХТ?

# 213
14 дена след ХТ започва да пада косата.
Правят предоперативна химия с цел после да режат по-малко.

# 214
Химиотерапия се прави, за да се унищожат всички съмнителни клетки, където и да са по тялото. Един вид превенция- ако има някъде другаде. Да, окапва косата, ама то ако плъзнат- последен дерт е, че си с хубава прическа. ХТ я правят, само ако измененията са в съвсем начална фаза и няма индикации, че може да рецидивират( имам подобна гинекологична операция- тогава каква драма преживях- сега ми се вижда смешно).

# 215
Стискам силно палци Alik, дано да няма нищо!
Olive аз съм от Русе, мога и до София да отида за консултация, но предполагам, че дават часове за след месеци. Иначе кой от София би ми препоръчала?

И аз съм от Русе, за второ мнение бях в София при проф. Куртева, иначе се лекувам при Надежда Митева в болница Сердика. Много съм доволна от отношението. Блокчета за второ мнение дадох в Плевен в Св. Марина и се потвърдиха резултатите.
Стискам палци всичко да се развие най-благоприятно ❤️

Оф защо се увеличаваме да му се невиди... Това гадно нещо..

# 216
Благодаря за информацията! Аз вече се записах за второ мнение при д- р Вълкан Иванов във Варна! Четох добри отзиви да него, ще видим.

# 217
Vbn27, аз се оперирах при него през август. Доволна съм, макар че има разминаване между това, което "проповядва" по участията си и действителността. Но пак него бих избрала, ако сега трябваше да го правя. Имай предвид, че операции не извършва по каса. Платени са.
Мацки, аз получих рани една седмица след края на лъчето. Приемам всякакви съвети за илачи, че щипе и не се търпи! Наложи се да се бинтовам, че от допира до дрехите се разранява още повече. Б@си, аз след операцията не бях така бинтована!
И още нещо да питам: Има ли някой на диспансер в Токуда? Това ми предстои и съм в голяма чуденка къде?

# 218
  • Русе
Дефламол, Цикатридина спрей, Арника и още нещо ама ми замина акъла.
Аз съм на диспансер в Токуда. Много съм доволна. Моята онко излиза по майчинство, но и другите стават, така че не се притеснявам. Другото място, което хвалят е Надежда, но те нямат образна диагностика и трябва да се ходи по другите болници. Не им свидят направленията и маците не се оплакват.

# 219
Мерси, Ели!
И за двете Simple Smile!
Не знам защо така се получи? Нямах проблеми до края и преди два дни взе да червенее, а от днес цъфнаха и мокри рани на две места.  Мажа с дефламол, и слагам лепенки, ама от мазното те падат и днес се бинтовах като фронтовак.
В сряда съм при ЛЛ за направления за диспансер и ТЕЛК, а вчетвъртък отивам в Токуда и след това да подам документи за ТЕЛК.
Как ги мразя тия ходения по разни институции....

# 220
  • София
Моли, това е малко странно с раните - имам спомен за кожа падаща като леко изгорено, но чак рани…защо не попиташ в самото лъче какво да правиш?

# 221
  • Русе
Моли, в Токуда ли прави лъчето? Имам там доктор, към който можеш да се обърнеш за помощ.

# 222
Момичета кажете моля ви вашите тумори смалиха ли се след химията?Аз направих три предоперативни и направихме скенер,който показа ,че разсейки няма и болеста била под контрол всичко си е както и при предишните образни.Попитах дали се е смалил от химията и доктора вика ами не е  резистентен е към тази химиотерапия.Имаше ли тогава смисъл да се прави.Притесних се честно казано.

# 223
Олив, то започна като зачервяване. Подозирам, че от допира с дрехите съм престъргала кожата. Особено нощно време . Много се въртя като спя
Ели, в Сити правих, не в Токуда. Ще взема да отскоча да ме видят, ако не позавехнат до два-три дни.

# 224
  • Sofia
Момичета кажете моля ви вашите тумори смалиха ли се след химията?Аз направих три предоперативни и направихме скенер,който показа ,че разсейки няма и болеста била под контрол всичко си е както и при предишните образни.Попитах дали се е смалил от химията и доктора вика ами не е  резистентен е към тази химиотерапия.Имаше ли тогава смисъл да се прави.Притесних се честно казано.
Какъв е туморът и каква химия си минала?  Не е прецедент, не се тревожи. Следят те с образни и ще се действа според ситуацията.
Моли, най-добре да те видят. Помня, че моите зачервявания започнаха към края на лъчето и продължиха две - три седмици след това. Но нямаше рани, а подуване между шията и рамото. Мажех зачервяванията с това, но моето беше под формата на гел.

Общи условия

Активация на акаунт