Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 241
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
  • Русе
Това, че ще я изплатят накуп пенсията не ме топли. Студент отглеждам Simple Smile В моят случай, ще загубя безплатната винетка, данъците, социалната добавка.
Още не съм пораснала финансово, че да се тюхкам за безплатните музеи Sad Възстановявам се финансово след реконструкцията, блъсната ни кола, умрялата съдомиялна и вече не помня всички идиотщини, дето ми се случиха последно време. Пак, че здравословно всичко ми е наред.

# 391
Писах, писах от телефона и какво направих, та всичко се изтри!
Ели, ако не те затруднява, може ли да ми изпратиш сламка на жалбата? Аз много обичам да се сражавам с вятърни мелници! Ей така, за спорта Simple Smile .
Скапана система! Хората с увреждания са с намалена работоспособност и от какво живеят, никой не се интересува! Те били много натоварени! От 8 до 14, примерно! И в писмото са написали един куп неща, които да нося: Консултация с кардиолог, с онколог, и др.  иииии .... производствена характеристика от личен състав в 2 екземпляра!
Какво по дяволите е това чудо? Та аз съм самоосигуряващо се лице и това изрично се посочва още в заявлението. Каква производствена характеристика, к'ви 5 лева? Длъжностна характеристика има само при трудово-правни взаимоотношения. При свободна професия и самоосигуряване като собственик на търговско дружество такова животно няма!!! Ама Чукча писател, Чукча не читател!
Уелкъм то Абсурдистан, сър!
Олив, напълно съм съгласна за рисковете от безразборното приемане на добавки, още повече, че там няма почти никакъв контрол. Какво приемаме, знаят само тези, дето ги забъркват в някой гараж Simple Smile ?
Аз се старая уж да се информирам от надеждни източници, но се усещам че "залитам" от време на време. Иска ми се да направя нещо в добавка след активното лечение, че при мен като тройно негативна няма последваща терапия, както при хормоналните. Ако някоя гадинка се е промушила, да може имунитета да е готов да я унищожи. До тук за маслото от черен кимион и за CBD маслата съм прочела, че вършат чудеса за имунната система, но никъде не намерих инфо дали могат едновременно да се приемат, тъй като и двете са много богати на омега 3 и 6 ? Да не предобря манджата ?
Скип, на мен Дудов ми предписа вит. Д3 по време на химията. Сега съм го спряла, но скоро мисля да отида да ми измерят костната плътност и ще видя какво е положението?
Ани71, ти си оперирана през 07.2021, до колкото разбирам. Рецидив ли си имала сега или не съм разбрала?

Оф, днеска ме е хванала една  логорея от сутринта .... Simple Smile !

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 13:14 от Mollly

# 392
Скип на мен вит.Д не ми е предписан от онколог, а от ендокринолог може би след 2 червена химия. Мога спокойно да кажа, че според мен той ме спаси от Аccofil./ Това са инжекциите които ни слагат за стимулиране на костния мозък за производство на кръвни клетки./ Пиех по и 10 капки всеки ден Вигантол. След като започнах да го пия съм нямала проблеми с кръвните изследвания. Иначе бирената мая при мен специално не сработи.
Олив, имам 2 операции на гърда и една на щитовидна жлеза. Тъй като имам 2 карцинома се наложи първо да лекувам гърда / операции, химиотерапия 7 бр. лъчетерапия/ и след това да започна да лекувам щитовидна жлеза.

# 393
  • Русе
Моли, пляснах ти я. В едното ЛС е само тя, в другото малко обяснения.

# 394
Мерси, Ели!
Утре ще проверя дали може да се изпрати през egov.bg с електронeн подпис. Така, за по-голяма тежест Simple Smile !

# 395
  • Русе
Можеш. И аз мислех от там, но по други съображения ги изпратих от имейла си.

# 396
Ели, въпреки финансовите сътресения, най-важно е да сте здрави! Другото ще се намести.
Олив, да, ще очаквам да пишеш за К7 след консултация с ендокринолог.
Мама пие вит.Д, но аз купих и К7 и сега се чудя дали да я карам да пие и него. Тя пие колаген по принцип, че има проблеми със сухожилията, пие и вит.Ц. Тя какво ли не пие като лекарства, добавки....ох, това е друга тема, има много заболявания....
След първата ХТ ѝ сложиха подкожна инжекция Lonquex 6 mg, и се надявам да са ѝ добре кръвните показатели утре. И мама е на червена химия, поне така изглежда в банката /снимах всичко, което ѝ наляха като премедикация/.
Дори не съм ѝ казала, че се чака толкова за Телк, и тя подаде тези дни при ЛЛ някакви документи за това.

Лъче в Сити Клиник на Цариградско запраща ли се или може и по ЗК?

Какво може да се прати ел.подпис...не разбрах?

# 397
  • Русе
Това egov.bg  е сайтът на е-Правителството. В него са всички институции и можеш да комуникираш с тях чрез него. Много е полезен и го ползвам  често. Влиза се с пик на НАП, НОИ или ел.подпис

# 398
  • София
Това, че ще я изплатят накуп пенсията не ме топли. Студент отглеждам Simple Smile В моят случай, ще загубя безплатната винетка, данъците, социалната добавка.
Още не съм пораснала финансово, че да се тюхкам за безплатните музеи Sad Възстановявам се финансово след реконструкцията, блъсната ни кола, умрялата съдомиялна и вече не помня всички идиотщини, дето ми се случиха последно време. Пак, че здравословно всичко ми е наред.
Ели, аз абсолютно подкрепям ако някой не си върши работата или се мотае да си понесе последствията, не ме разбирай погрешно, така че жалбите със сигурност вършат работа и има нужда от тях. Просто исках да успокоя някой - ако си мисли, че ще загуби пенсията за това време - не се губи, а после се изплаща накуп. За съжаление сме с коли, с които не ползваме винетка/данък отстъпка, за тях не се сетих наистина.

# 399
  • Русе
Да, знам, че няма да ги загубя сумите. Едни великденски ги взех есента, ама стана ясно къде е драмата Simple Smile

Hug

# 400
Molly, изобщо не му бях обърнала внимание на тоз хемангиом на L2. На неврохирург май се ходи. Почнах да чета и спрях, не мога. Тъкмо се бях поуспокоила, че ми е добър скенера и сега се филмирах.  Ще се концентрирам върху РМЖ.
Вторник ще имам протокол и започваме лечение - първо химиотерапия. Ориентирам се за добавки, перуки....Вит.Д, Герисан и бирена мая достатъчно ли е? Магнезий всички ли пиете, трябва ли? Омега?

# 401
  • Русе
Alik, добавките по време на химията само с лекарско предписание. След това пий каквото си искаш, но някой добавки могат да усилят или намалят действието на химията. Единственото, което казвам на всички нови е да се мажат вените,на ръката, на която върви химията, че малко от малко да се спасят. Аз ползвах Хепароид.

# 402
Ели, в наше село гръдният хирург ръководи парада. Онколог не съм виждала, сигурно няма и да видя. В понеделник е комисията, която ще ми разгледа документите и ще издаде протокол, аз няма да присъствам. Те си действат между двете клиники по служебен път. Вторник ще ми даде хирургът протокола и дата за първа процедура. Имам онлайн консултация с доц. Ася Консулова, ще я питам нея за добавките и за тоз хемангиом също и като цяло за плана на лечение. Хепароид ще купя, благодаря.

# 403
Алик, не се филмирай излишно! Добър ти е скенера.
За добавките и аз съм на мнението на Ели. По време на химията е добре да не се вземат, ако онкологът не е одобрил, макар че си признавам, че и аз започнах да вземам Герисан след като сринах показателите след първата химия без да питам онколога.
Проф. Дудов е върло против добавките, ама  растежния фактор като не сработи, бях много зле. Казаха, че вероятно съм имала недоизлекувана инфекция, която е превзела организма след като се поддтисне имунитета . Малко антибиотик и всичко се оправи, но продължих да приемам Герисан и витамин Д3, както и Центрум витамини. Само Герисана не ми е по предписание. Беше ми изписал и Милгама N и Атаракс, но аз не ги вземах. Атаракса, защото много ми качваше пулса, а и прецених, че нямам нужда от такъв тип успокоителни. Мента-глог-валериан ми вършеха идеална работа.  Милгамата не я вземах, защото е предимно витамин Б12, а нали легендите са, че той не е препоръчителен за раковите заболявания.
Не се трвожи, като се срещнеш с онколога (химиотерапевта), той ще ти каже, а и него ще си го питаш , каквото те интересува.

П.С.
Писала си, че ще правиш онлайн консулрация с доц. Консулова. През коя платформа? Или имаш уговорка за по друг начин?

# 404
Доц. Консулова преглежда всеки вторник в частния кабинет на доц. Такоров. Адресът е ж.к. Хиподрума, ул. Найден Геров,  бл.26, вх.В. Записва се час на телефон: 0877300047. Може на място, може и онлайн - 30 мин, 80 лв. Платфолмата е Zoom. Предварително изпращат на мейл линк и указания за плащане по банка. В отговор на мейла си пращаш сканираната медицинска документация и набелязваш въпросите и проблемите. Културна работа, така практикува от години с пациентки от Варна и Бургас,  които си ги проследява все още.

Общи условия

Активация на акаунт