Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 235
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Alik, и в Св. Марина никой нищо няма да ти разясни, обикновено в Заключението най-отдолу на резултата се разбира за какво става въпрос. Пожелавам ти всичко да е наред!

Сега прочетох за Хули... Disappointed Relieved Тази жена беше боец и пример за всички нас. Да почива в мир! Hands Pray

# 376
Благодаря ви, дано няма нищо за разчитане в такъв случай Hands Pray Ще ви пиша утре какъвто и да е резултата.
Здравейте,  редактирам си поста, че не мога да публикувам нов. Като че ли не е толкова страшно, какво мислите?

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 10:39 от Alik

# 377
  • София /Абсурдистан
Малко късно, ама идвам и аз при вас.

# 378
Алик, и аз мисля, че не е зле!
Пише за ЛВ от 1-во и 2-ро ниво. Колко са, пише ли по-горе?
Гледам, че и ти си с хемангиом. И аз имам, но на Л1, но за сега не съм му обърнала внимание. По-нататък ще ида на ревматолог. Или на ортопед, и аз не знам на какъв специалист се ходи за такова нещо?
Лейди, добре си се завърнала при нас Simple Smile !
Момичета, ходих на термовизуална диагностика, дето миналата седмица писах за нея. Абе, според мен си е шарлатания, макар да има някакво научно и логично обяснение. Ще видим дали има нещо вярно като мина ПЕТ скенер през януари!
Да ви споделя и колко съм потресена за кой ли път от организацията в милата ни Родина!!!
На 03.11 си подадох документи за ТЕЛК. Вчера ми дойде писмото за комисия на.... 23.04.2023 г. Това си е жива гавра с хората с увреждания! Що не ги закрият всички тези измислени служби, дето с един лев не допринасят за икономиката, а работят сякаш мисията им е да пречат по всякакъв начин на болните!
И още нещо да питам: Някой приемал ли е масло от канабис? За легалното CBD питам, с отстранени психотропни съсравки.

# 379
Здравейте,
Отдавна ви чета ,но за първи път пиша. С дуктален и лобуларен рак на гърдата съм. И за цвят и  с папиларен рак на щитовидната жлеза. Всички операции, химиотерапии, лъчетерапии минаха вече.
Остана ми да правя радиойодтерапиа.
Ако някоя от вас е с моите заболявания и е правила йодтерапия, моля да сподели впечатления и странични реакции.
Моли, аз ползвам СБД.

# 380
Mollly, защо не им звъннеш направо през 2024г да ти гледат документите. Кажи им, че за никъде не бързаш🙄 Егати хората!

# 381
Ани71, и аз само воайорствам в бг-мамма от много време, но като се сдобих с рачо започнах активно да пиша тук. И това ми действа по-добре от психотерапия! Споделянето с хора, които знам че отлично ме разбират, и от които черпя опит и информация, за мен е безценно!
Не мога да споделя опит за твоя случай, но мога да те прегърна виртуално и да ти пожелая кураж и сила! Blue Heart
CBD-то по време на химията ли го вземаше или сега? Аз вземам масло от черен кимион с висока потенция и се чудя дали може едновременно да пия и конопено?
DZ, с тези срокове явно целят да оредеем мераклиите за ТЕЛК, ама аз съм решила твърдо да им се пречкам дълги години още! Mask

# 382
  • София
Алик, хубаво е, че не се виждат далечни метастази, иначе си имаш рак с метастази в 1 и 2 ниво, ще го бориш.

Аз изпих при втория рак едно шишенце CBD, честно казано, и аз не знам защо - някой ми ги намери и взех 2, даже второто не го довърших, повече го взимах май заради проблеми със съня.

Ани, аз съм с дуктален и след 3 г. на другата гърда лобуларен, но правих стандартните неща - операция, лъче, химия. Не съм правила и нямам представа каква е тази йодтерапия - стандартен медицински метод ли е, или нещо алтернативно? Честно казано, не съм привърженик на алтернативни методи, само на здравословен начин на живот - спорт, йога, разходки, здравословно хранене, всички добавки по-скоро ме притесняват, взимам само вит. Д и Омега-3, както и магнезий.
По въпроса за добавките и вит., днес ми попадна това, определено трябва да сме внимателни:

https://lifestyle.bg/tendencies/nikotinamid-ribozid-hranitelni-d … _campaign=sidebar

и тук в оригинал:
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S095656632 … 008661?via%3Dihub

# 383
  • Русе
Ани, голямо гуш и от мен. Не съм чувала за тази терапия, но стискам палци да я минеш леко и безболезнено. Hug

Моли, спретни една жалба до МЗ, РЗИ и НЕЛК. Аз това правих тия дни, че и русенското не бърза. Ако искаш ще ти я пусна на лични.

# 384
  • София
О, навсякъде е проблема с ТЕЛК сроковете - аз пуснах за подновяване в началото на окт., защото ми изтича на 1 ноември, имам дата за 19 дек. Даже бързо било, според дамата в ТЕЛК-а в София. Но поне пишели в новия документ, че прекъсването не е по вина на пациента.

# 385
  • Русе
И какво като не е по твоя вина? В този период пак губиш всички облаги. И да, ти пак бързо ще се вредиш. При нас минават над 6 месеца, а ако има обжалване отива година.

# 386
Моли, СБД пия след първата операция на гърдата. От 07.21. С малки прекъсвания до момента. Пих горо време на химиите. Не знам дали ми е помогнало. Може би. Поне не вреди. Съгласна съм с Олив за добавките които се приемат. Онколожката ми не ми е забравила да го пия.
Олив това е стандартна терапия за рак на щитовидната жлеза. По специално за папиларен и фоликулярен карцином.
Иначе и аз пия вит.Д и магнезий.
Благодаря за куража Елин_дечкин!
Благодаря момичета. Чудесни сте:blush:

# 387
  • София
Радиойодтерапиата се провежда при рак на щитовидната жлеза.
Ани, тук не се посрещаме с "Добре дошла", на никой нов не се радваме..., но тук си на правилното място. 🤗
Тук можеш да питаш, да споделяш, да си мрънкаш и винаги някой ще удари приятелско рамо или ще те "срита".
Имаме си и местенце във Facebook, Ели_дечкин ще те одобри ако решиш да се присъединиш към нас и там.

The Iron lady, само толкова ли?
Казвай как я караш! 🤗

# 388
Имам само бегла представа от терапията за щитовидна жлеза, трябва да пазите околните, защото сте радиоактивна за някакъв период и не са позволени контакти. Успех!

А знаете ли дали с вит.Д е добре да се пие и К7?

# 389
  • София
И какво като не е по твоя вина? В този период пак губиш всички облаги. И да, ти пак бързо ще се вредиш. При нас минават над 6 месеца, а ако има обжалване отива година.
Това поне позволява ако получаваш пенсия, после да ти я изплатят със задна дата за натрупаните месеци. Ако не го напишат, няма да ти изплатят тези месеци. Другите облаги ги губиш, да, но за мен лично пенсията е най-важна, а, и с превод на Телк на англ. ез. получавам бърз достъп и сериозни отстъпки в музеи/забележителности в чужбина. Simple Smile Доста пари и чакане ми е спестило това, аз много обичам да пътувам и обикалям.

Скип, всеки път се чудя и аз, но еднокринолога не ми го предписа (за остеопатия), другият път ще го питам специално.

Общи условия

Активация на акаунт