Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 233
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Luce, браво, добри звучи!
Всъщност твоите проблеми досега са били точно от много естроген, а те точно естрогена ще ти спрат, така че би трябвало да нямаш повече проблеми.
Но кг се опитай да намалиш - при затлъстяване се качва именно естрогена при жените, който храни раковите клетки (поне в твоя случай - нали е естрогенозависим, или друг хормон има?).

# 361
Благодаря много, момичета 🤗. В епикризата пише ER - 75% шанс за терапевтичен отговор, PR- 75% шанс за терапевтичен отговор, HER2 - негативен, E-cadherin- позитивна експресия в туморните клетки.
Притеснението ми е свързано с хормоналната терапия - да не се "активира" отново аденомиозата защото бях с тежка анемия от нея заради обилни кръвоизливи или да не ми кажат, че трябва да се маха матката защото след злощастното секцио изпитвам истински ужас от подобни операции ( по време на секцио ми срязаха задната стена на матката, в следствие на което настъпи обилна кръвозагуба и отне на докторите около 4 часа да разберат какво се случва. През цялото време бях с местна упойка и на практика чувах всичко, което се случва. Направо се върнах от другия свят, по едно време се бях запътила натам).
Olive, щом казваш, че ще спират естрогена, това е добре:).
За сега е лъчетерапията, след това ми казаха хормоналната.
Знаете ли дали се правят някакви изследвания след приключване на лъчетерапията.

# 362
Майка след лъчето я изпратиха пак на ПЕТ скенер.

# 363
Здравейте,

Не знам дали тук е правилното място да питам, но търся контакт на проф. Константа Тимчева. Намирам телефон на болницата, в която работи, но оттам казаха, че е неплатен отпуск до март. Не знаят дали междувременно няма частен кабинет. На леля ми й откриха рак на гърдата и са я насочили за консултация при нея. Дали някой може да ми съдейства?
Предварително благодаря!

# 364
  • Русе
Чрез Halee дава консултации професорката.
Успех Hug

Лусе, и на теб стиснати палци Hug

# 365
Успех Hug

Привет, опитам и оттам, но пише, че няма свободни часове в близкия месец. Или аз не правя нещо като хората. Вие лесно ли сте записвали оттам?

# 366
Успех Hug

Благодаря от сърце ❤️

# 367
DZ, аз съм в Св.Марина, не в ОКРБ. Гръдният хирург, който ми прави кор-биопсията ме прати на ПЕТ-проф. Ненков. Утре трябва да си взема резултата от ПЕТ скенера и да отида при него в гръдна хирургия. Там ще ми подготвят документацията за онко комисия, но се надявах някой да ми разясни резултата преди това. Аз ще разбера ли нещо от този разчет?

# 368
  • Русе
Успех Hug

Привет, опитам и оттам, но пише, че няма свободни часове в близкия месец. Или аз не правя нещо като хората. Вие лесно ли сте записвали оттам?

Не съм правила с нея консулт. При друг бях, но от другите мацки съм чувала, че оттам контактуват с нея.
Има и други добри онколози освен нея. Щерев, Дудов, Арабаджиев - все професори. д-р Консулова много хвалят също.

# 369
Delilah,
 Вероятно цъкаш Супердок, а не Healee. Аз съвсем скоро правих консултация при нея.

# 370
Delilah,
 Вероятно цъкаш Супердок, а не Healee. Аз съвсем скоро правих консултация при нея.

Ето оттук опитвам. Правилно ли да разбирам, че до 21.11 не е на линия? И също от "Ask a question" ли става записването за консултация? Предварително благодаря!

# 371
Да, до 21.11 не е на линия.
Избираш Ask a question и системата те води. Плащаш с карта и ти се отваря прозорец да си качиш изследвания и да си зададеш въпросите. Има и видео, но аз не съм го ползвала. Имал 20 дни за задаване на доп. въпроси. Виж, някъде има и бг меню.
Delilah,

Ето оттук опитвам. Правилно ли да разбирам, че до 21.11 не е на линия? И също от "Ask a question" ли става записването за консултация? Предварително благодаря!

# 372
Mollly, много ти благодаря!

Искам да попитам и за някой, който се е лекувал при проф. Щерев за мнение за него. В момента леля ми е при него, предложил е вариант на лечение, но тя е още доста объркана и искаше да отиде при доктор Тимчева за 2-ро мнение за всеки случай.  Предварително благодаря!

# 373
  • София
Успех Hug

Не съм правила с нея консулт. При друг бях, но от другите мацки съм чувала, че оттам контактуват с нея.
Има и други добри онколози освен нея. Щерев, Дудов, Арабаджиев - все професори. д-р Консулова много хвалят също.
Брей, и Арабаджиев ли стана професор?

# 374
  • Русе
Не е ама ме домързя да го оправя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт