Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 256
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
  • София /Абсурдистан
От офиса на 1 от 8 на мен ми бяха дали 4 броя тюрбани безплатно.

# 451
Относно тюрбаните и аз съм за "Амоена". Купих си от тях перука и 3 тюрбана. Личи си, според мен, че са правени за такива като нас, но не са бюджетни, за съжаление.

# 452
И аз харесвам тюрбаните на Амоена, но не ми се даваха толкова пари. Исках да си взема поне два-три десена и  перука, но като направих калкулацията, в крайна сметка реших да си взема една по-качествена перука, а за тюрбани ползвах едни тънки шалове, които си бях взела преди години при една екскурзия в Египет и са хубави, но така и не ги ползвах.  В тубата има много клипчета и се научих от там да си ги омотавам по-артистично Simple Smile.
Ето, нещо такова : https://www.youtube.com/watch?v=LhO9FLC7CbU
А в някой секънд хенд сигурно могат да се намерят за без пари такива шалчета.
А за вкъщи си купих ей тези . Развързах фльонгата и ги слагам с възелчето назад. Те имат еластичност и се разтягат достатъчно, за да станат на женска глава.
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1036258001.html

# 453
Благодаря за насоките! Страхотни сте!
Тук също има избор, ако някой търси. Ще пиша как са като качество, ако поръчаме от тях.

# 454
DZ, отидох при друг ЛЛ в политиката за медицинско, но  беше пълна лудница пълно с болни. Знам, че е платено - това ще  ми е трета книжка.

Олив, щом в КАТ нямат проблем с нашата диагноза, то излиза, че цар дава, пъдар не. Явно си зависи от ЛЛ.
Моята е много стриктна. Проверих въпросната наредба 3 и настина онкологично болните в процес на лечение и през първите пет г подлежат на преглед от ТОЛЕК.

Да ви се оплача. Днес бях в болницата да си взема резултата от скенер. Миналата седмица по време на прегледа при онколог, се оплаках от главоболие и ги попитах за новата лезия в оперираната гърда, която се видя на втория ПЕТ 08 м. преди да започна лечение. Решиха да ме видят на скенер. За да ти направят образно изследване те приемат за 3 дни в болницата. В неделя ме приеха, вчера ми направиха скенера и днес ме изписват. Чета в епикризата и не виждам глава. Влизам при док, който ме прие в неделя и го питам, защо нямам скенер на глава. Той ми обяснява, че не съм му казала за болките в главата. Аз го питам, а лекарите, на които се оплаках и ми записаха час и дата за скенера, те не са ли написали какво ще снима скенера. Същия който ме записа за скенер ми казва, ако има метастази в главата, то скенера нама да ги хване. Тогава защо ми е този скенер?
Останах в ступор. Аз ли съм куцо пиле?
Чак като си тръгнах и се успокоих, си спомних разговора, в който му обяснявам какво ме боли, а той ме попита имам ли високо кръвно.
Вече имам чувството, че сме куче касичка и те печелят от нас, без да си дават сметка, че се борим за живота си.

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 15:09 от Kasabi

# 455
  • Sofia
Kasabi, за глава се прави ЯМР. Не знам защо не са ти казали, това е най-доброто като изследване. И в Сити приемат за три дни, но не разхождат пациента  - подписваш, че си тръгваш и толкова. Днес бях на вливане в Надежда, но утре, ако не ми е зле, ще се видим. Ще ходя за инжекцията. Дано утре се уточните с доктора.

# 456
Ох и аз одеве си взех резултата от скенера.....На мен, пак са ми писали че матката и аднексите(яйчниците) са ми без отклонения. От 8 години съм без такива органи и за втори път установявам, че са добре. Което, сериозно ме навежда на мисълта, че тоя дето гледа, нещо кара по диагонала...Докторката вдигна рамене( предишния ми обясни, че те ползвали готови шаблони и само дописват, ако има нещо, но мен не можеш ме убеди, че ако някой внимава като си слага името и подписа под резултатите, ще го допусне), но ми влезе в положение и без проблем ми написа зелен талон за ПЕТ скенер.  Тамън, докато ми излезе ред, ще са минали два-три месеца....

# 457
  • Русе
Любе, преди години на един профилактичен гинекологичен преглед, бяха казали на майка ми, че матката й е перфектна, а тя няма такова нЯщо от много години. От тогава все я бъзикам, че може да ми роди сестричка Simple Smile.
Та, и ти така.

Помниш ли, преди време една мацка беше пуснала резултата от Пет ли беше и имаше описана простата Simple Smile

Да пишат каквото искат, само да гледат добре Hug

# 458
  • София /Абсурдистан
Видях тюрбаните. Хора, всеки може сам да си го направи това, не давайте луди пари за глупости! Шалчета се продават на пазара бол. А и само за малко ще ви трябват.

# 459
  • Sofia
То това е проблем - като напишат глупости, се съмняваш, а като ги повторят глупостите - съмненията, че изобщо правят разчет се засилват.
Любе, има ли вариант да правиш и на друго място скенери?
В Надежда дават ли направление за обикновен скенер, ако реша да не правя образното при тях?

# 460
Любе, преди години на един профилактичен гинекологичен преглед, бяха казали на майка ми, че матката й е перфектна, а тя няма такова нЯщо от много години. От тогава все я бъзикам, че може да ми роди сестричка Simple Smile.
Та, и ти така.

Помниш ли, преди време една мацка беше пуснала резултата от Пет ли беше и имаше описана простата Simple Smile

Да пишат каквото искат, само да гледат добре Hug
Аз съм с уголемената простата, а нямам нито матка, нито шийка, нито яйчници, всичко ми е махнато.ЯМР беше, в лаборатории Русеви в Пловдив, уж най- модерния ЯМР. Сега пак трябва да правя образно, но се чудя какво да е и къде да е.И все отлагам, защото не вярвам, че ще са вярно.

# 461
Ами, то това е в местното онко и ми го изписаха от хормоналната комисия....и понеже, все тая някаква надежда да случа на внимаващ доктор....даже се и зарадвах, че ме отложиха за сутринта на следващия ден( викам си " сутринта ще са свежи"), ама уви- втори път ми идва малко в повече...Нали гледат там- как ги видяха, как ги отчетоха, че са добре?!? Затова ще правя ПЕТ. В друга болница. Но, предвид че и в Сити нещо ме претупаха последния път съм в сериозна чуденка....
А, тюрбаните и според мен са излишно скъпи. Не, че съм стисната, ама по-добре ги дайте за друго...

# 462
За ПЕТ в Александровска гледат хубаво дисковете.Ама се чака доста.

# 463
  • Sofia
ПЕТ ли претупаха в Сити или обикновен скенер?
И аз за Александровска имам добри отзиви. И за Пета градска. Обаче Надежда пращат или в Сити, или в Дървеница.

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 19:19 от Child of June

# 464
ПЕТ ли претупаха в Сити или обикновен скенер?
И аз за Александровска имам добри отзиви. И за Пета градска. Обаче Надежда пращат или в Сити или в Дървеница.

Чайлд, не те видях днес в стационара. В Надежда не ми дадоха правление за скенер. Директно те приемат за три дни и така точат касата. За ПЕТ и ЯМР ти дават направление. Те нямат такава техника
Кое е по-добре, след осем години да ти пораснат матка и яйчници или да ти поникне различен орган, след като имаш увеличена простата?😂

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 21:25 от Kasabi

Общи условия

Активация на акаунт