Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 257
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
За ПЕТ-а, бях писала- че професорката ме погледна за точно минутка, пита при тях ли съм правила предишния и това ми беше прегледа. Не ми сложиха и лекарство във водата тоя път и накрая съвсем се възмутих, когато бабата преди мен я натириха бързо да си ходи, нищо че не беше много свежа ...
Викате, Александровска са по- читави....Предполагам, че пак се чака месец-два. А, какво искат като документация за записване( че взех само зелен талон, направление се разбрахме с докторката да ми даде, като ми излезе датата)?

# 466
  • Sofia
Там бях, скрита на стола до този за кардиограмата. Stuck Out Tongue Winking Eye
И аз не съм чула като си идвала, иначе щях да ти се обадя. Чувах за фон, че говорят за епикризи и скенери. Май днес приеха много за скенери.
Навсякъде точат.
Оф, трябва да мисля и аз къде да правя ПЕТ.
Любе, сетих се, да, тогава обсъждахме, че нашия рак рядко метастазира в дебело черво и ни спестяват контраста. Провери и в Пета градска, не знам с каква натовареност са, но и те са с нов апарат.

# 467
Здравейте, дами! Има ли някоя от Вас, която е правила т.нар. неоадювантна гъста доза ХТ за 5 месеца - общо 10 вливки на две седмици: 8 седмици червена ЕС (Епирубицин и Циклофосфамид) и 12 седмици бяла (Паклитаксел)? Доста агресивно ми звучи, ще бъда благодарна, ако споделите как се понася, какво да очаквам и разбира се колко е била ефективна.

# 468
  • Sofia
Здравейте, дами! Има ли някоя от Вас, която е правила т.нар. неоадювантна гъста доза ХТ за 5 месеца - общо 10 вливки на две седмици: 8 седмици червена ЕС (Епирубицин и Циклофосфамид) и 12 седмици бяла (Паклитаксел)? Доста агресивно ми звучи, ще бъда благодарна, ако споделите как се понася, какво да очаквам и разбира се колко е била ефективна.
16 седмици без прекъсване имам Паклитаксел. Няма да ти разказвам за страничните реакции, защото са и доста индивидуални. Като цяло - добре се понася и чак към края - след 10-12 - ми дотежаха.
За червената не мога да помогна - бях на 21 дни и тежко я понесох.

# 469
  • Русе
Аз бях на червена и я изкарах леко. Ама бях средната доза.

# 470
  • Sofia
Моята червена беше ФЕК/ЦЕФ и с двете съкращения е познато - пълната програма - Флуороурацил/ Епирубицин/Циклофосфамид. Предишните 16 с всичкото странични реакции и доктори покрай тях - ми се видяха песен.
Моят съвет е да не се настровайш кое как, защото наистина има много индивидуален момент.

# 471
Child, Паклитаксела на две седмици ли беше при теб или на три?

# 472
Алик, защо толкова много са те почерпили?

# 473
Kasabi, незнам, не е окончателно. Това е препоръката на доц. Консулова , ще видим какво ще кажат тук в Св. Марина. Дали ще се съгласят, дали ще ми понесе?

# 474
Здравейте, момичета  поизчетох ви, ще се изкажа по някои теми.

Алик, успех!
Чайлд, от Надежда дават талон за ПЕТ и можеш където решиш да го използваш, аз съм правила в Токуда 2 пъти. Доволна съм от организацията там, доброто отношение и не на последно място от това, че резултатът е готов на следващия ден. Надявам се и да гледат като хората.
Първият път, който беше веднага след диагнозата и преди ХТ, ми сложиха контраст, а вторият път, който беше след всички лечения, не ми сложиха. Значи дебелото черво се вижда добре с контраст само, така ли? В една американска група за РМЖ коментираха, че хората с нашата диагноза трябва профилактично да си правят колоноскопия...

На майка ми първият ПЕТ беше в Александровска, когато след него й занесох документите при Арабаджиев в Токуда, той каза "Бих посъветвал майка Ви да не прави повече ПЕТ в Александровска" 🤷‍♀️
Там около 2 седмици май чакахме резултат, може и повече да беше.

Аз година и половина някъде си карам с първичната епитеза на Амоена... да не вземе да ме изненада 😐 DZ, а като се спука епитезата, може ли да се ползва докато се набави друга или вече е неизползваема?

# 475
  • Sofia
Моят Паклитаксел беше всяка седмица. Без прекъсване. Ганчева ми казваше да спираме, аз й казвах, че ще се влача по корем, но ще ги избутам. Имах няколко сериозни странични ефекта, но пък с много хубава кръвна картина през всичките месеци.  Липсва ми този ми хъс и оптимизъм. Disappointed
Една лекарка в Сити ми беше казала, че дебело черво не се вижда на ПЕТ. Трябва си колоноскопия. Като се замисля в семейството ми има следната ситуация - баба с РМЖ, единият й син (баща ми) е с проблеми с простатата (доброкачествени и дано така да остане!), но чичо ми (другият й син) почина от рак на дебелото черво.

# 476
forest_dreams, залепила съм я с изолирбанд😂😂😂 Перфектна е 😂
Може да изкара още няколко месеца така😁

# 477
Alik , мама е на 2 седмици с червена със същата терапия ddEC се води, така поне ще е 4 вливки. След четвъртата ще се проследи и от тук са два варианта + още 4 или 12 всяка седмица с друга терапия. В момента е с всички съпътстващи негативни ефекти на химията..., но и намаляване на размера на тумора има.

# 478
Това е американският протокол за РМЖ, одобрен април 2022. В Надежда карат по него. Вероятно и другаде.

# 479
Знам от позната, която е провела част от лечението си в Турция, че и там вливките са на 15 дни. Успех!!!!
Моите бяха 8. 4 червени и 4 бели през 21 дни.Червените ги понесох по - зле. Имах проблеми с червата и ставите. При белите нямах странични ефекти. Само част от един мъдрец ми падна.
Успех и кураж

Общи условия

Активация на акаунт