Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 52 857
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Досега в Сити ли е лекувана? Надежда? Токуда? Проф. Тимчева - през супердок май беше. Или д-р Консулова, която доста обсъждат напоследък.

# 691
  • Русе
Подкрепям Оливчето.

# 692
Рецидив значи пак в гърдата, нали? Другото е мети, доколкото знам.

# 693
Здравейте, бихте ли казали къде да потърся второ мнение за назначаване на лечение, хистологията е готова, чакаме решение на Онко комисия от Сити клиник, но за всеки случай бих искала и второ мнение за терапията - рак на гърдата, 4-ти рецидив. Къде бихте ме насочили? Очевидно е че лечението което е проведено до момента не дава резултат - рецидивите са на около 13-15 месеца, става дума за майка ми, София, благодаря предварително
Аз се лекувах в Св. София при д-р Марчела Колева и съм много доволна.

# 694
До сега има проведена 1 лъчетерапия в Онкото в Дървеница, 2 курса на химия в Сити клиник, където е на диспансерно наблюдение до момента. Рецидивите са рак на гърдата - на същото място където е основната операция. 1 година беше на Фазлодекс и сега 10 месеца на Имарса + Летрозол непрекъснато.
Значи да търся Тимчева, Консулова или Колева за второ мнение, благодаря

# 695
НаБабаДетето, а за мастектомия какво казват като опция, ако сте питали? То е ясно, че сега ще мине пълната програма вероятно, ама за в бъдеще, ако ги няма гърдите не е ли по-добър вариант?  При всеки ли рецидив е оперирана или ги топят с химии и лъче?
Вижте Консулова какво ще каже, явно някъде нещо пропускат !  Вчера четох, че Тимчева вече не приемала пациенти на живо. Само онлайн консултации давала. Аз съм се консутирала с нея през  Healee. Бързо ми отговори какво й е мнението, но няма механизъм след това да изискаш лечение спрямо нейното мнение, ако онкологът, при който се лекуваш не поддържа същото мнение. А специално Тимчева не практикува вече като химиотерапевт. Виж Консулова по-може  да я лекува, че нали вече си е в онкологията, ама вие май там сте били вече.

# 696
Първата операция е направена през 2013 г. с пълна дясна мастектомия, рецидивите са на същото място със засягане и на лимфен възел но все на едно и също място в областта на отстранената гърда. В онкологията е направена само лъчетерапията, 2016 г. при диспансерно наблюдение в Младост столичен диспансер, от където за почти 2 години не беше направен нито 1 контролен скенер. дойде първият рецидив и се премести за наблюдение в Сити клиник, където е и до момента- там са правени двете химии, и след последната химия започнаха инжекциите на всеки месец и от тях пак ефект няма - януари 2021 и ноември 2022 са последните 2 операции, хистологията излиза една и съща, оператор е проф.Байчев 5 пъти ВМА.

Как се записва час за д-р Консулова? Благодаря предварително

# 697
Ами да смените хирурга ли, и аз не знам!
За Консулова е доста трудно в момента, доколкото имам информация. Мога да дам телефон за частния й кабинет. Тук в темата го даде едно от момичетата. Но за там кой знае кога ще ви дадат час. Предвид това, че през деня е в онкологията и само вечер приема в частния, сигурно за месец напред няма часове. Във ФБ прочетох, че на място в онкологията старшата сестра, неохотно макар, записвала часове. Също писаха, че някои отиват там и висят пред кабинета, докато ги приеме.
При проф. Щерев в Надежда пробвахте ли? Той също е добър онколог. Там имат и добър хирург, доколкото знам-Деян Атанасов. Слагам   контакта с Консулова за всеки случай, ако решите.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 20:10 от Mollly

# 698
Здравейте, оперира ха ми фиброаденом, но под него се откриха туморни клетки.
Препоръчаха ми да занеса пробите в София(от провинцията съм) в лаборатория Трансхеликс или в онкото за второ мнение.
Може ли да ми кажете, ако знаете, къде е по-добре да ги занеса, за колко време ще станат.
И моля да ми кажете при кой лекар да отида в Токуда.Казаха ми, че там лекарите са добри. Изобщо от тук нататък какво да правя?
Освен химио и лъче терапия, може ли лечение да се провежда с лазер терапия.
Питам, защото съм прекарала хепатит Б, и ако започна лъче и /или химио, ще се активира хепатитът и черния дроб няма да издържи.
Моля ви за насоки и мнения
Благодаря!

# 699
Ние носихме блокчетата за втора хистология в Патологията на МА на ул Здраве, първи етаж, нищо не се заплаща за анализа до края на тази година минава по някаква програма

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 23:52 от НаБабаДетето

# 700
МА медицинска академия ли е?
За колко време става резултатът?

# 701
  • Русе
В началото на страницата има изредени някой от най-добрите доктори онколози.
В Токуда - доц. Арабаджиев или др. Контилев (аз съм при него - харесвам го).

# 702
МА медицинска академия ли е?
За колко време става резултатът?

Да, Медицинска академия клиника по Патоанатомия, ул. Здраве  пускам линк за улеснение
https://www.google.com/maps/@42.6837998,23.3135787,3a,15.2y,320.87h,93.54t/data=!3m7!1e1!3m5!1s4QelgDPZ_o_nwJxZq2bvJg!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fpanoid%3D4QelgDPZ_o_nwJxZq2bvJg%26cb_client%3Dsearch.revgeo_and_fetch.gps%26w%3D96%26h%3D64%26yaw%3D328.2677%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i16384!8i8192

за 5 дни стана нашия резултат

# 703
Момичета минавам да се похваля с едно хубаво нещо.Махнаха ми превръзката и ми казаха,че от 19 извадени лимфни възли няма нито един заразен😊.Зарадвах се ,но не очаквах ,че са махали толкова много.Чакат някакво допълнително изследване,защото на двете образувания хера е негативен,а на третото граничен.Иначе раздвижвам колкото мога и мажа с паста ръката.Под мишницата имам някакво болезнено уплатнение.Имате ли спомен на някой да му се е получило  след операцията.Питах докторката и тя мисли ,че не е лимфен възел,а по скоро нерв😏

# 704
  • София
Сиса, супер добра новина е това с ЛВ, ще си оправи другото!

Общи условия

Активация на акаунт