Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 52 872
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
Скрит текст:
Здравейте момичета, аз съм една от вас, диагностицирана съм миналата година. Имам телк 80%. Искам да питам дали имам право да искам намаляване на лихвата по жилищният кредит ? Случайно някоя да знае дали можем да искаме това от банката ? Мерси предварително

Buttercake,
Това няма да го намериш регламентирано никъде, тъй като търговските банки са частни, и ако имат такива преференции, то това си го решава всяка банка сама за себе си. Не е държавна политика, тъй като държавата там не може да се меси. Същото е и с мобилните оператори. Дали и колко е въпрос на тяхно решение .
Може да се свържеш с твоя личен банкер и да го питаш лично дали твоята банка има такава поилитика?
И след това  да ни кажеш, за да е полезно и за нас Simple Smile

# 676
Благодаря ви милички, да сме живи и здрави !
Имам среща за предоговаряне, обадиха ми се от банката KBC, защото минаха 10 години и така, ще отида и после ще обадя и на вас.
А за мобилния, с телка ли да ида ? Аз искам да ми прекратят договора,  ама не знам даши ще стане ? То остават 4 месеца до края, ама все пак, много неизгодно го сключих този договор, не знам как ме подмамиха и омотаха, ама ми набутаха още един номер. Може би, защото ми беше притеснено, че на другия ден щяха да ме оперират за фиброаденом. То пък се оказа рак, та така запомних с лошо чувство тоя мобилен оператор. Човек не трябва да сключва договори, когато е под стрес. Карай, здраве да е.

# 677
Скрит текст:
Здравейте момичета, аз съм една от вас, диагностицирана съм миналата година. Имам телк 80%. Искам да питам дали имам право да искам намаляване на лихвата по жилищният кредит ? Случайно някоя да знае дали можем да искаме това от банката ? Мерси предварително

Buttercake,
Това няма да го намериш регламентирано никъде, тъй като търговските банки са частни, и ако имат такива преференции, то това си го решава всяка банка сама за себе си. Не е държавна политика, тъй като държавата там не може да се меси. Същото е и с мобилните оператори. Дали и колко е въпрос на тяхно решение .
Може да се свържеш с твоя личен банкер и да го питаш лично дали твоята банка има такава поилитика?
И след това  да ни кажеш, за да е полезно и за нас Simple Smile
Лично съм питала във Фибанк нямат такава политика за ТЕЛК, А1 имат само ако имаш телефонен номер към тях, за интернет и телевизия нямат намаление, чакам да ми отговорят от Йетел.

# 678
  • София
Йетел имат 20% отстъпка върху абонаментния план за тел., важи за един телефон само, дори да има повече на твое име, случайно го открих това наскоро и така сключих последния си договор.

# 679
Йетел имат 20% отстъпка върху абонаментния план за тел., важи за един телефон само, дори да има повече на твое име, случайно го открих това наскоро и така сключих последния си договор.
Благодаря, така ми казаха и на мен, но сега чакам да ми отговорят, дали може на съществуващ абонамент или при преподписване 😜

# 680
По въпроса с ТЕЛК и кредити!
Много зависи каква застраховка сте сключили!
Има застраховки, които покриват останалата част от кредита ( няма значение какъв е).
Моята застраховка не покриваше нищо😂
Само ако бях хвърлила кърпата до 2020г, домашните щяха да са напред няколко вноски😉
На приятелка застраховката ù беше хубава.
Излезе в болничен (без ТЕЛК) и от застрахователната компания ù покриха вноските за няколко месеца😉
Та който навремето е чел и мислил, получава нещо насреща. Който като мен не се е вълнувал от застраховки- духа супата 😁

# 681
За Виваком- трябва да Ви изтече договора и тогава можете да преподпишете на преференциални условия( на мен поне ми дадоха доста приятни, такива), но само за една услуга( имам няколко на мое име, имах избор коя да е с намаление). При подновяване на ТЕЛК-а, не се налага да им представяте новия, само при преподписване искат актуален.
Аз, да питам- днес се записах за ПЕТ скенер в Сити Младост. Четох, че има някакви промени в клиниката. Момичето дето ми взе епикризите, нищо не ми каза... Нали няма да ми искат доплащане?

# 682
  • Варна
По въпроса с кредитите и застраховките, наистина зависи от застраховката. На мен също ми покриха няколко вноски докато бях в болничен (максимума е 6 последователни, с 2-месечен отлагателен период), но цялостно покриване на ипотеката има само ако ТЕЛК-а е над 75% и без възможност за работа, т.е. да си пред умирачка. Smirk

# 683
  • Русе
Посестримата е със стандартните 80 % за първите две години и право на работа й изплатиха ипотеката. Тук по-скоро зависи от самата застраховка.

# 684
  • София
И като повдигнахте въпроса за застраховките, в нашият случай съгласяват ли се да ни правят застаховка Живот, знаейки за заболяването. Започвам работа в нова компания, която прави такава застраховка за служителите си, но се замислих как точно ще стане в моя случай и дали застрахователите отказват.

# 685
  • В царството на игрите:)
И като повдигнахте въпроса за застраховките, в нашият случай съгласяват ли се да ни правят застаховка Живот, знаейки за заболяването. Започвам работа в нова компания, която прави такава застраховка за служителите си, но се замислих как точно ще стане в моя случай и дали застрахователите отказват.
Мисля, че въобще няма да стане, а ако стане цената ще е доста солена. На втората година от заболяването с ТЕЛК 80 % се опитах да изтегля 1000 лв. заем. 1000 лв.!!!!!!! Е, заради ТЕЛКа такъв цирк ми спретнаха /не искаха да ми дадат/, че се наложи да пиша до къде ли не, защото парите не ми трябваха вече, но стана принципен въпрос. Когато преди 7 г. теглихме ипотечен отново ми казаха да не си и помислям аз да го тегля. Съкредитоискател съм на съпруга ми. Аз въобще не бих повдигала въпосът пред банката за ТЕЛК, че камо ли и да ми намаляват вноските.Веднъж диагностициран нещата стават доста слажни и неприятни за болния.

# 686
  • Русе
Аз подновявах животна и ме изключиха за това заболяване. Т.е. мога да се разболея/умра и да платят от всичко друго, но не и РМЖ.

Кредит не съм теглила, че да знам. Показах го и ми махнаха по-голямата част от таксите.

# 687
Здравейте, момичета, днес ми е първата химия ЕС, стиснете ми едни палчета да е максималноо ефективна и с по-малко странични ефекти Flowers Four Leaf Clover

# 688
Алик, всичко да мине по конец и с минимални странични ефекти!!! Дръж се, няма да се даваме на тая гад! Като помня аз как се бях спекла преди първата..  Прегръщам те силно! Почваш партията шах, и ти си с белите Simple Smile !

# 689
Здравейте, бихте ли казали къде да потърся второ мнение за назначаване на лечение, хистологията е готова, чакаме решение на Онко комисия от Сити клиник, но за всеки случай бих искала и второ мнение за терапията - рак на гърдата, 4-ти рецидив. Къде бихте ме насочили? Очевидно е че лечението което е проведено до момента не дава резултат - рецидивите са на около 13-15 месеца, става дума за майка ми, София, благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт