Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 807
  • 758
  •   2
Отговори
# 660
marie71, при мама доста си я болеше и по време на процедурата, и после поне седмица имаше болки и синини.

# 661
Здравей, Мари. Биопсията се взема под локална анестезия. В момента на манипулацията няма болка. След това боли малко, но не е кой знае какво. Има оток известно време и след това  имаш усещането, че туморът се е уголемил, но това е нормално и не трябва да се шашкаш
Да, доволна съм от д-р Йорданов. Преди това една друга докторка ме мъчи един час, та ми се видя кошмарно, но като дойде Виктор Йорданов, за отрицателно време взе пробата. Не е страшно, спокойно!

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 21:53 от Mollly

# 662
Здравейте,

Отново съм при вас за съвет и идеи.
Майка ми началото на миналата година мина химиотерапия, лъчетерапия и уж беше в ремисия на предишния пет скенер, рак на гърдата.

Как да им помогна, как да съхраня себе си, за да съм им полезна. Имам две малки деца и живея в друг град. Дайте ми малко надежда, но не ме лъжете.

Здравей, Pure_nature!
Аз съм в 4ти стадий с костни метастази, диагностицирана през юни тази година “de novo”. С естроген-позитивен и хер2- и прогестерон-негативен тумор. На таргетна (Kisqali с активна съствака Рибоциклиб) и хормонална терапия съм от юли, от която се повлиявам много добре. Пет-скенерът ми от октомври показа “приспани”костни метастази и сериозно смаляване на тумора в гърдата . Ако и майката ти е с този вид тумор, вероятно ще й изпишат точно този вид терапия.

Къде са й болките, за които пишеш - в костите ли? И лъчетерапията за костните метастази ли е назначена?

Относно хранителните добавки, както и фенбендазола, които изброяваш - много трябва да се внимава и  всичко да е съобразено с лекарствата, които са назначени, за да не се компрометира действието им. Някои от нещата, които си изброила, и аз взимам, но след много-много четене и няколко консултации с натуропати, които са запознати с взаимодействието на лекарствата с добавките.

Благодаря за отговора, добър резултат 🤗 все по-добри да са.

Мама е с ХЕР 2 негативен 1+
ER 75% терапевтичен отговор шанс
PR 50% терапевтичен отговор шанс

Четох обаче, че след операцията, химиите и лъчетерапия ХЕР2 може да се е изменил при метастазите (нейните са в костите). Има ли как да се изследва? Операция ли трябва, биопсия?

Днес й направиха първата лъчетерапия, 10 процедури, дали са достатъчно, малко ми се струват.
Казали са й после по една инжекция на 28дни и някакви лекарства през устата всеки ден.
Витам Д й е много нисък.
Докторката в онтологията й е казала, че вероятно много ще я боли, но не е казала какво болкоуспокояващо може да взема и тя не се сетила да попита.

# 663
  • Русе
Така наречената хормонална терапия ще има. Хапчетата и инжекцията.

Стискам палци за мама Hug

# 664
Здравейте,момичетата.
Бихте ли ми помогнали къде и как мога да намеря доц Консулова?
Благодаря ви предварително!

# 665
  • Русе
В Дървеница, но май записвали само на място часове.
Това намерих във ФБ:

Момичета, ето какво имам от Ася Консулова:
Започва да преглежда в София в кабинета на доц . Такоров: вероятно ще е често във вторник и започвам на 31.05 и 07.06. Адресът е жк Хиподрума, ул. Найден Геров, бл. 26, вход В.
Телефон за час: 087 7300047

# 666
Благодаря,Ели.

# 667
В Дървеница записва старшата сестра на място, доста неохотно....

# 668
Здравейте, чета ви от известно време и се престраших да пиша. Оперирана съм 2021г, минах химиотерапия, лъчетерапия, сега съм на хормонална - нолвадекс + золадекс. Много ме морят тези топли вълни. Много често се събуждам и не мога да заспя, от време на време изпадам в депресивни състояния. Как се справяте с всички "екстри" на хормоналната терапия?

# 669
Момичета вкъщи съм си.Правя всеки ден упражнения.Това което ме притеснява е че,ръката си ме боли от лакътя нагоре.Нагоре към лопатката и подмишницата също.Тази болка ми ограничава движенията.Не мога да си изпъна до край ръката и не мога да я вдигна догоре.Утре съм на преглед и ще питам ,но ми се иска да чуя и от първа ръка при вас как е протекло.След колко време болките утихнаха напълно,ръката успя ли на 100% да възвърне подвижноста си.Импланта усещам  как ми ръби ли ,незнам и аз как да го обясня.Сега от студа се стяга и мястото боли.И последно да питам какви рол они  ползвате и как мога да се обезкосмявам?

# 670
Ще си боли и наболява още дълго време.
Поне година ще имаш стрелкащи болки от време на време Sad
Подвижността се оправя с постоянни упражнения. Не ги прекъсваш поне 6 месеца.
Аз още на първия месец ги спрях, защото си върнах подвижноста и само 2 седмици ми бяха достатъчни да оплескам нещата.
На ново се раздвижвах после пак🙄

mari_mari_mari, аз имах само топли вълни. Депресивни състояния нямах. То си бях в депресия постоянно 😂
Като легна да спя имам шише вода до главата. Ставах и пих вода.
Възглавницата ми има охлаждащ гел.
Върши работа за вълните.

# 671
Здравейте момичета, аз съм една от вас, диагностицирана съм миналата година. Имам телк 80%. Искам да питам дали имам право да искам намаляване на лихвата по жилищният кредит ? Случайно някоя да знае дали можем да искаме това от банката ? Мерси предварително

# 672
  • Русе
Не съм чувала за намаляне на лихва по ипотечен, но със сигурност падат по-голямата част от таксите. Или поне в ДСК е така. На посестрима, със застраховка живот, й изплатиха ипотеката Simple Smile
Ако имате, пробвайте.

# 673
Може да се възползвате от безплатна винетка, карта за градски транспорт и да не плащате данък общ доход 10% до 660 лв. месечно работна заплата. Може да има и още отстъпки порати процента ТЕЛК, но не съм напълно запозната. Безплатно паркиране също.

# 674
  • Русе
Всички благинки, които ползваме заради ТЕЛК-а ги има в първият пост.

Общи условия

Активация на акаунт