Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 814
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
И на мен много ми хареса клипчето на проф. Дудов. И аз съм против това самобичуване и психозата, че на човек като му е гадно, трябва да спре да прави всичко което му харесва и да се постарае да му е още по-гадно (scream). Съгласна съм, че човек не трябва да променя нищо, защото това е стрес за организма, а той е по-опасен и от захарта и от алкохола, но разбира се всичко с мярка. Както писа Моли, в дозата е отровата. За цигарите и аз съм много горда от себе си, спрях ги преди 17 месеца, но другите си вредни навици не ги давам Simple Smile Не знам колко ще живея, но няма да е в диети и лишения. Винаги чаша вино ми е помагала да се почувствам по-добре от каквото и да е хапче, в каквито и да е трудни моменти в живота.

# 646
Момичета трябва ми мнение за отличен патоанатом за рак на щитовидната жлеза. Имам различно стадиране от двама патоанатоми .

# 647
Здравейте,

Отново съм при вас за съвет и идеи.
Майка ми началото на миналата година мина химиотерапия, лъчетерапия и уж беше в ремисия на предишния пет скенер, рак на гърдата. На 58 години е, активена, ходи на работа, боли я, но се справя.
Сега след последния пет скенер светна в костите, направи сцинтиграфия и се оказва с расейки 4та степен в костите, държи ме, че никъде другаде не е светнала. Днес й го казаха в Онкологията и в Надежда ходи на второ мнение, в понеделник започва лъчетерапия, след това таргетна.
Моля, споделете, има ли надежда? Ще може ли да живее нормално?

Свързах се с един холистичен доктор, който препоръчва таблеки за вътрешно обезпаразитяване на кучета. Чета разни разкази на английски, чудя се, възможно ли е, има ли някой, който го пробвал или познава някого, който се е излекувал?
fenbendazole:
1. Fenbendazole
2. Curcumin
3. CBD Oil
4. Vitamin E
5. Berberine
6. Quercetin

Ще се радвам да ми дадете или пишете някаква информация, благодаря предварително 🌷

ПП много стрес и напрежение има в семейството ни. Всичко започна с баща ми 2018г с рак на пикочния мехур (добре са му контролите), края на 2020 намериха на мама на гърдата, както и на баба 2020 рак на панкреаса (тя почина март 2021г). Тази година пролетта на брат ми рак на тестисите, а е на 34 години, последно на скенра беше ок.

Как да им помогна, как да съхраня себе си, за да съм им полезна. Имам две малки деца и живея в друг град. Дайте ми малко надежда, но не ме лъжете.

# 648
Здравей
Доколкото знам от 2019г. има много хубаво лекарство за метастатичен рак на гърда. Мисля че беше Рибоциклиб. Но той е за хормоночувствителен Хер негативен рак на гърдата. Доколкото съм запозната метастазите може да са с различни характеристики от основния рак  Говори с Консулова или Тимчева. Поне аз не знам тук да пишат медицински лица. Лечението напредва така че надявам се майка ти да е с теб още дълги години. Холестик поне аз не ти препоръчвам. Витамини да. Имаше видео от Дудов, виж го ако искаш. Успех и се пази. /b]

# 649
  • София
Върни малко назад - бях пуснала едно видео с проф. Дудов, точно по повод чудодейните лекарства. Относно точно това противопаразитното за животни, никакви доказателства няма за подобно действие:

Conclusion

These studies provided no evidence that fenbendazole would have value in cancer therapy, but suggested that this general class of compounds merits further investigation

От тук:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3580766/

Разбирам, че и холистиците трябва да живеят и да изкарват пари, всъщност аз съм За холистичния подход - живей здравословно - движение, хранене, контрол над стреса, но когато става дума за сериозна болест се взимат сериозни мерки - онкологични.
А иначе - надежда винаги има, струпали са ви се много неприятности, но лошото отминава рано или късно, просто не се подвеждайте по шарлатании и слушайте лекарите. Да, те не са магьосници и не винаги могат да излекуват всички, но това няма да го направят и тези, които продават чудодейното биле И само малко по-нагоре писахме за метастази в костите - има лечение, не е толкова страшно.

# 650
... ,това золадекс е дето се слага в корема ли?При какъв вид рак го изписват.

Да, Золадекс е имплант, който се инжектира подкожно в корема
Предназначението му е да изключи яйчниците
При мен е предписан заедно с тамоксифен за естрогеннозависим рмж

Сега гледах видеото на професора
Само за слънцето не разбирам - нали уж заради химиото трябвало да го избягаме една година?
За всичко останало съм съгласна с него
Много добре поднесена инф

# 651
  • В царството на игрите:)
Метастазите в костите сами по себе си не са животозастрашаващи и биха могли да се държат под контрол. Лошото е, че ако не успеят да ги контролират могат да отидат в други органи. Хубавото е, че има много лекарства за метите в костите и все някое сработва. Разбира се всичко зависи от организма и е строго индивидуално.
Pure_nature, Много изпитания са ви са се струпали и трябва да има светлина в тунела Simple Smile

# 652
Благодаря за подкрепата, ще се оправи, вярвам, че и с това ще се справим.

Върнах темата назад, но не намерих за метастази в костите, ще чета отново.

Майка ми има теи опаковки фемара, които са нови, взети са на редовна цена и иска да ги подари на някого, защото няма да ги използва, ще й слагат инжекции след лъчетерапията. Пишете ми, за да може да ги изпрати.

Съболезнования на близките на Хули, тя беше изключително светъл и ярък човек, добър човек.

# 653
Момичета, от три дни започнаха да ме болят лимфите встрани от лявата гърда( единствената де...) и започвам да се спичам вече.Сякаш е и леко увеличен един.Така ме боляха преди диагнозата и след операцията се успокоиха,Края на септември ПЕТ - уж чист.Ехография обаче тая година не съм правила.Дали е възможно за толкова кратко време нещо да се е пръкнало отново? Сега накъде - диспансерен онколог, хирург- мамолог, образен диагностик за ехография( и на лимфни възли)?Иска ми се преди празниците да е консулта.Някакви препоръки?Възможно ли е да е реакция от вируса с кашлицата и хремата, който изкарах преди две седмици?

# 654
  • София
Възможно е да е от вируса, но най-добре сподели с лекуващия онколог и той да прецени, или пък иди при хирурга, който те е оперирал, да погледне на ехограф първо, ако има такава възможност.
Което ме подсеща да отида при проф. Байчев да ме погледне, беше казал всяка година да минавам при него на ехограф, а тази пропуснах. Дано е фалшива тревога!

Още едно интервю, с доц. Арабаджиев:
https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Dotc-Zheliazko-Arabadzhie … redak_791326.html

# 655
  • На село
Здравейте,

Отново съм при вас за съвет и идеи.
Майка ми началото на миналата година мина химиотерапия, лъчетерапия и уж беше в ремисия на предишния пет скенер, рак на гърдата.

Как да им помогна, как да съхраня себе си, за да съм им полезна. Имам две малки деца и живея в друг град. Дайте ми малко надежда, но не ме лъжете.

Здравей, Pure_nature!
Аз съм в 4ти стадий с костни метастази, диагностицирана през юни тази година “de novo”. С естроген-позитивен и хер2- и прогестерон-негативен тумор. На таргетна (Kisqali с активна съствака Рибоциклиб) и хормонална терапия съм от юли, от която се повлиявам много добре. Пет-скенерът ми от октомври показа “приспани”костни метастази и сериозно смаляване на тумора в гърдата . Ако и майката ти е с този вид тумор, вероятно ще й изпишат точно този вид терапия.

Къде са й болките, за които пишеш - в костите ли? И лъчетерапията за костните метастази ли е назначена?

Относно хранителните добавки, както и фенбендазола, които изброяваш - много трябва да се внимава и  всичко да е съобразено с лекарствата, които са назначени, за да не се компрометира действието им. Някои от нещата, които си изброила, и аз взимам, но след много-много четене и няколко консултации с натуропати, които са запознати с взаимодействието на лекарствата с добавките.

# 656
Благодаря, Олив! Ще опитам да се доберат до проф.Байчев в най-кратък срок, което няма да е лесно, той е моя хирург, но не съм го посещавала след операцията.Дано е нещо банално, но неизвестността ме плаши.

# 657
  • София
О, пиши дали е голяма лудница, когато отидеш, трябва и аз да стигна до него. И пиши какво е казал.

# 658
Има ли някой от вас, лекувал се с Кейтруда да е отключил диабет тип 1?

# 659
Здравей,  Molli! Ти доволна ли си от биопсията, която ти взе д-р Йорданов? Болеше ли? След това имаше ли посиняване на гърдата?

Общи условия

Активация на акаунт