Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 837
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Някой скоро бил ли е в Сити - в момента кога се изнизва опашката, трябва да отида за протоколи, но не помня от колко до колко е най-добре да се отиде - от 13 до 14 Ок ли е, или вече си тръгват момичетата от медицинска онкология по-рано?

Олив, след 2 е дооста по-спокойно. Последния път отидох за едни протоколи за ТЕЛК на мама в 12 часа, чаках един час и след третото питане какво става (при положение, че се бях обадила предварително рано сутринта и имахме уговорка), вдигнах скандал, за да се задействат. Малко им беше.  След скандала процеса беше задействан и работата беше свършена за 5 минути.

# 616
От месец нещо ме боли от дясната страна на гърлото (свързва се с ухото вътрешното също), но не е като да е непоносимо.Започна обаче да ме притеснява,че не минава за толкова дълго време и, че се усилва през нощта и че е леко подуто и започнах да се страхувам да не е тумор.На 26 съм.Страх ме е че ако отида на лекар вече е късно.Всичко свързвам с рак, имам маниакален страх от него Cry Не знам какво е, не е нещо непоносимо,но за първи път така без причина леко ми се подува и ме плаши вече.Ще отида при личната и много ме е страх от отговора.На някой случвало ли се е, случват ли се такива подувания,които да не са рак?Само от дясната страна е, съвсем леко е.

# 617
От месец нещо ме боли от дясната страна на гърлото (свързва се с ухото вътрешното също), но не е като да е непоносимо.Започна обаче да ме притеснява,че не минава за толкова дълго време и, че се усилва през нощта и че е леко подуто и започнах да се страхувам да не е тумор.На 26 съм.Страх ме е че ако отида на лекар вече е късно.Всичко свързвам с рак, имам маниакален страх от него Cry Не знам какво е, не е нещо непоносимо,но за първи път така без причина леко ми се подува и ме плаши вече.Ще отида при личната и много ме е страх от отговора.На някой случвало ли се е, случват ли се такива подувания,които да не са рак?Само от дясната страна е, съвсем леко е.

Здравей, ако е нещо лошо и от страх да не стане късно не отидеш на доктор, може и да стане късно.Вече повечето видове рак са напълно лечими, хванати на време, а в случая може и изобщо да не става въпрос за рак. Няма как да знаем.  Отиди при личната, обясни и какво ти има и тя ще назначи изследвания. Тук, за жалост, не можем да ти обещаем, че е нещо хубаво или че не е. Приоритизирай здравето си и отивай на доктор, вярвам, че е нещо безобидно.

# 618
  • Русе
Подкрепям Хриемс. Отивай, докато не е станало късно. Може и инфекция да е.

# 619
Благодаря ви за отговорите! Аз продължавам с въпросите.Къде ще ми препоръчате да си направя ЯМР и как се съхраняват парафиновите блокчета?

# 620
  • Русе
Аз ги държах в хладилна чантичка. За ЯМР-то ти казах снощи. Heart

# 621
Вслушах се в съвета ви отидох веднага при първа възможност при личната лимфен възел каза и направление за хематолог,сега отивам да търся.Има ли Надежда да не е рак?

# 622
Има голяма надежда да не е рак.
Релакс малко.

# 623
  • Русе
Разбира се, че има. Стискам палци Hug

# 624
  • София
Най-вероятно изобщо не е рак, успокой се!
Може да е някаква вирусна инфекция, инфекция от нелекуван зъб и какво ли не още. Пусни си и кръвни изследвания - пълна кръвна картина и CRP (то специално ще покаже дали има някакво възпаление). И да не ти ги е пуснал ЛЛ, направи ги за своя сметка, не са скъпи - 10-20 лв. макс.

# 625
Чак на 17.12 има свободен хематолог.Записах.Само да не се е усложнила ситуацията до тогава.Хематологът тук работи само събота и неделя до обяд,ще трябва да почакам.
Поне се поуспокоих малко като се задействах колкото е възможно по - бързо.
Благодаря ви за подкрепата и за надеждите и от вашите отговори,мили хора! Бъдете здрави и вие всичките и се пазете!

# 626
Успех сноу и дано е малкият дявол

Взех втората инжекция Золадекс
Другата сряда ѝ е времето

Направих 7 седмици на тамоксифен и 3 на Золадекс
До тук нямам оплаквания
Топлите вълни почнаха още след втората химиотерапия
Същата вещица съм, но сега поне имам оправдание като яхна метлата

Прегръдки и да сте здрави, че много вируси вилнеят

# 627
  • Русе
Едни от най-добрите специалисти по нашата болежка в интервю на Нана от "Една от 8"
Много полезно за новобранките.

https://www.facebook.com/ednaot8/videos/653062329854888

# 628
Успех сноу и дано е малкият дявол

Взех втората инжекция Золадекс
Другата сряда ѝ е времето

Направих 7 седмици на тамоксифен и 3 на Золадекс
До тук нямам оплаквания
Топлите вълни почнаха още след втората химиотерапия
Същата вещица съм, но сега поне имам оправдание като яхна метлата

Прегръдки и да сте здрави, че много вируси вилнеят
    Вал ,това золадекс е дето се слага в корема ли?При какъв вид рак го изписват.

# 629
  • Русе
Да, в корема.  Хормонален.

Общи условия

Активация на акаунт