Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 844
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Страх ме е за тава,че ще ми и много лошо за косата не се претеснявам. Аз съм оперирана в Александровдка болница от доцент Тошев и доцент Маслянков и съм много доволна

# 601
  • Русе
Няма да ти е лошо, ако си с позитивна нагласа. И след толкова неща, които ще ти влеят... Бомба ще си.

# 602
Мария1715, минала си половината път. Вижда му се края, не се бой! Heartpulse
Аз бях на неоадювантна химиотерапия и честно казано хич не е лесно да знаеш, че "онова нещо" е още в теб, а ти остават още 7-6-5 и т.н. химии. Знаеш, че щом докторите казват, значи е правилно, но въпреки всичко моята нагласа беше, че след химията тепърва ми предстои по-тежката част - операция и възстановяване след нея. А на теб това вече ти е зад гърба.  Гледай на химията като началото на края на пътя, който трябва да извървиш. И наистина се опитай да си с нагласата, че този временен дискомфорт е част от цената. Има едно клише, че Бог ни праща толкова изпитания, колкото можем да понесем. Аз вярвам, че е така и всяка една от нас  го доказва с духа си и хъса за борба! Нормално е да си ужасена преди първата химия. И аз бях. Но лека-полека виждаш, че не е толкова страшно и след първата почваш дамачкаш наред Hands Muscle !
А и ние сме с теб Hug

# 603
Страх ме е за тава,че ще ми и много лошо за косата не се претеснявам. Аз съм оперирана в Александровдка болница от доцент Тошев и доцент Маслянков и съм много доволна
Здравей Мария,
Като човек минал 7 химии / 4 червени и 3 бели/ мога да кажа че се трае. Първите 1- 2 дни след вливка ти е некомфортно. Лежи ти се, изморен си, може да ти се гади но после си по- добре. Да имала съм един, два дни в които съм лежала нон стоп, но това е нищо ако с това ще си удължа живота. Не се бой. Уверена съм че ще се справиш. Питай за всичко ,което те интересува. Пърнвите дни след вливка пий повече вода, за да се пречисти тялото по- бързо от химията. Кураж и не унивай всичко ще е наред.

# 604
Благодаря ви от ❤️ Давате ми кураж да продължа.В къщи все стискам зъби и най вече заради дъщеря ми която е на 5 годинки.Тези дни е в еуфория защото утре има рожден ден а аз все мисля за химията след този хубав празник.

# 605
Благодаря ви от ❤️ Давате ми кураж да продължа.В къщи все стискам зъби и най вече заради дъщеря ми която е на 5 годинки.Тези дни е в еуфория защото утре има рожден ден а аз все мисля за химията след този хубав празник.
   Наистина се преживява химията.Аз имах 3 предоперативни.На първата повръщах 2-3 пъти, замаяност,лека умора абе може и да ти се полежава,но пък не беше и кой знае какво.Ковида далеч по зле ме мореше.Преди самата химия има и премедикация(лекарства с който да подпомогнат организма да се справи по-лесно).Като съм говорила с други хора освен ,че повечко са си поспивали други ефекти не са имали.На късмет си е Започни да подсилваш организма.Сок от цвекло,ябълки и моркови поне 1-2 литра дневно.Попитай онколога какво можеш да приемаш за подсилване на имунната система.На мен ми беше изписала Полимакс,но не смятам че ми помогна за поддържане на показателите.Има разни гъби,хрущял от акула,маоло.Това последното ще го пробвам ,ако решат ,че ще имам още химия.

# 606
  • София
Бих внимавала с всичко прекалено по време на химиотерапия, вкл. литри сокове, гъби и други "имуностимулиращи". Някои от нещата могат да попречат на химиотерапията да си свърши работата, а други са просто ненужни /никой не може да ме увери в ползата от литри сокове от каквото и да е, най-малкото съдържат твърде много фруктоза и киселина, да изядеш една салата от цвекло, моркови и ябълка е едно, да изпиеш 1-2 литра сок от същото - съвсем друго/. Бих препоръчала здравословно и разнообразно хранене и евентуално ако онколога нещо предпише - това е достатъчно. Вкл. дори обикновеният вит. С във високо количество може да попречи на химията, в интернет има доста инфо, особено на англ. ез., потърсете и внимавайте с витамини и добавки, и въобще с всичко прекалено.
https://www.breastcancer.org/research-news/supplements-before-an … uring-chemo-risky

Мария - ще се справиш, имаш за кого да го направиш Hug, не е толкова страшна химията, вливат разни неща, които помагат да не се чувстваш зле.

# 607
Мария, успех
И мен ме беше безумно страх, но изкарах подозрително леко 4 бр доцетаксел
5 дни почиваш и не си даваш зор и край

На Падането на косата трябва да се гледа позитивно - това е първият явен признак, че химиото наистина действа

В Швеция забраняват всякакви добавки и подобни по време на терапия, доказано е вече, че антиоксидантите (вит А, В, С) предпазват раковите клетки, а точно това не ни трябва

Още повече ние нямаме нужда от подсилване на имунната, той си е добре с изкл на първата седмица след химио
Нашият главен проблем е, че имунитетът не разпознава раковите клетки, а това никакви гъби и сокове няма да го постигнат

# 608
Мария, при теб най-трудното е минало, стегни се, колко ще ти е лошо? Два-три дни в месеца, ще мине. Аз след една седмица също започвам химиотерапия-предоперативна.  Днес бях на ЯМР и на преглед при доц. Консулова. Изписа ми против повръщане Зофран-сутрин и вечер по една таблетка. Никакви добавки, силна и здравословна храна, месо, яйца....Настроила съм се, че ХТ ще ми помогне, тя е нашето най-мощно оръжие срещу рака и нямам търпение да започва. Горе главата, все едно още една бременност, ама по-кратка даже Hug

# 609
Добро сравнение с бременността
Точно така се чувствах 8 месеца (синът нямаше търпение да се гушнем)
А сега 4 пъти по 5 дни

На мен най-трудното ми беше да се пазя от контакти
Висях вътре през деня и обикалях стаите
Привечер ме разхождаха като квартален пудел

При мен храненето беше проблем тези 5 дни
Карах на баница с мед, айрян, праскови
И лимон във водата, иначе не можех да я пия, а е важно точно тогава
Заради жегите правех и студен чай с лайм и мента

# 610
Добре дошла, Мария! И ти и Алик, след време ще се сещате, че сте минали там някаква химиотерапия, ама не е било нищо страшно( всъщност Вие страшното вече сте го минали- поставянето на диагнозата...оттам насетне, всичко е  просто път към по- добро). Да, ще има дни в които няма да Ви се става от леглото, ама пък после като станете, ще се чувствате като герои. Да- ще има дни в които няма да искате хапка да хапнете, но пък след тях ще се радвате на вкуса на всяка хапка...и всичко ще Ви е  безумно вкусно. Да, ще Ви опада косата, ама пък после ще Ви порасне по-хубава( а може и да е различна от досегашната). Ще намерите много читави хора по болниците, ще разчистите излишните хора в живота си, ще се научите да цените всеки един момент и да се наслаждавате на всяка сутрин, на времето, на птичките, тревичките и на още какво ли не, дето до сега не сте го забелязвали...Така че си пригответе време за хубавите неща( те лошите така или иначе ще минат). И го приемете като изпитание, което да минете и да си повярвате, че сте по-силни от всичко! Ние ще сме тук, за да помагаме с информация и да даваме кураж! И да Ви посритваме, ако се разлигавите Wink

# 611
Здравейте,момичета! Днес ми излезе хистологията след операцията. За съжаление нещата се усложняват. Оказа се , че в здравата тъкан са открити други огнища и в 5 от 8 извадени лимфни възела има разсейки. И не само това, но от дуктален туморът става мултифокален  лобуларен на фона на екстензивен лобуларен карцином in situ. Това вече е друга диагноза и аз смятам да си взема блокчетата и да ги дам наново да ги изследват. Насочиха ме към Поповска в Плевен но приемам и други варианти. Моля да ми съдействате с имена,координати,цена на изследването и т.н. Благодаря предварително!

# 612
Поповска е добър вариант, но някой тук писа, че вече не работи с пратени по куриер блокчета. Т.е. трябва да идете на място. А за  другото- не се отчайвайте- важното е, че са намерили неща, които иначе можеха да Ви създадат големи проблеми в бъдеще. така, поне знаете за тях и ще бъдете лекувана адекватно.

# 613
"ДКЦ - Плевен" ЕООД - бул. Георги Кочев 8А ПАТОАНАТОМИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
от понеделник до петък
РАБОТНО ВРЕМЕ: 08,00-14,00 ч.
телефон: 064/886 127, 064/886 384
Проф. Поповска-0898509501.

Аз втора хистология правих в Трансхеликс-доц. Анна Михова: https://www.transhelix.com/bg/pages/contacts.html
Доволна съм, доц. Консулова я препоръчва. Работят с куриер,  изпращат се блокчетата и копие на предходна хистология/епикриза, уточнявате кое точно искате да се ревизира, казват ви цената и плащате по банка. Доц. Михова работи там в понеделник и сряда. Когато направи доклада, изпращат всичко по куриер.

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 20:59 от Alik

# 614
  • София
Някой скоро бил ли е в Сити - в момента кога се изнизва опашката, трябва да отида за протоколи, но не помня от колко до колко е най-добре да се отиде - от 13 до 14 Ок ли е, или вече си тръгват момичетата от медицинска онкология по-рано?

Общи условия

Активация на акаунт