Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 200
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
Ще ида, Чайлд. Утре ще сменя превръзката и ще видя какво е положението.
Сисе, аз съм такъв случай. След 4 червени химии ефект нула. После от белите имаше минимален ефект. С 1/2 см. се намали тумора, но казаха, че малко било. След това се оперирах.

# 226
Ще ида, Чайлд. Утре ще сменя превръзката и ще видя какво е положението.
Сисе, аз съм такъв случай. След 4 червени химии ефект нула. После от белите имаше минимален ефект. С 1/2 см. се намали тумора, но казаха, че малко било. След това се оперирах.
   Чайлд хормонозависим е.Викат ме да обсъдим операцията.Мисля ,че беше ендоксан и епирубицин.  Моли е те на сляпо ли я правят химията.Аз го очаквах просто ми се искаше все пак да е имало ефект.

# 227
Сиси, и аз от подобни съображения не исках преди операцията химия, не че някой от всичките шестима хирурзи, при които ходих ми и предложи де...Тогава не знаех,че съществува понятието ,,онколог" и че от там трябва да се започне.Единия само каза, че при тройно негативния се започва с химия.При този подход поне се вижда дали действа лечението, а иначе е на сляпо.И досега се питам дали е имала ефект при мен след операцията.                         Моли, и аз изгорях,но без мокри участъци,много внимавах.Ластичен бинт с памук върху участъка.Пръскай с цикатридина раничките, да не е мазно върху мокрото.На твое място бих вземала профилактично и фиброзим.При мен има и вътрешни изгаряния.На ПЕТ скенера сега описват постлъчеви промени в белия дроб.Фиброза ще да е, какво друго.Ще мине и това и догодина да не стъпваш в болница! Само за скенера де...

# 228
Ще помоля и тези който са правили и едно моментна с реконструкция да ми пише на лично къде и при кого я е направила.Тези ми  говорят за не малка сума,а някъде бях чела ,че на места е наполовина цената.

# 229
  • Русе
Сиса, те не са много тези, които правят реконструкции.
Хатър прави мастектомия с импланти.
Василев (нещо го плюят последно време) от Майчин дом.
Романски (моята е при него) ама той изчезва за дълъг период.
Маслянков ( и него нещо не го долюбват последно време) в Александровска.
Вълкан Иванов - Варна.

Цената няма как да е под 3-4 хиляди, защото толкова струват имплантите. Отделно труда, а ЗК плаща само него, но пък не всички правят тия операции по ЗК. Реално при повечето цената минава 5-6 хиляди

# 230
Сиса, те не са много тези, които правят реконструкции.
Хатър прави мастектомия с импланти.
Василев (нещо го плюят последно време) от Майчин дом.
Романски (моята е при него) ама той изчезва за дълъг период.
Маслянков ( и него нещо не го долюбват последно време) в Александровска.
Вълкан Иванов - Варна.

Цената няма как да е под 3-4 хиляди, защото толкова струват имплантите. Отделно труда, а ЗК плаща само него, но пък не всички правят тия операции по ЗК. Реално при повечето цената минава 5-6 хиляди
   Слушала съм интервюта с Вълкан Иванов и ми вдъхваше доверие,докато май тук някой коментира,че по интервюта едно приказва ,а друго прави.

# 231
  • Русе
И аз съм слушала, но не го познавам. Чувала съм коментари.

# 232
  • Sofia
Василев е в бившата Тина Киркова (1 АГ - София). Там е и Младенов, който не препоръчват. В Токуда Панов също прави, може и други да има там.

# 233
Вълкан Иванов  не прави едноетапна с реконструкция. Поне на мен ми каза, че във Варна, там където оперира ( болница Темелков) нямало условия за такава операция. Аз бях пред дилема дали да е лумпектомия, защото големината на гърдата го позволява, или мастектомия с реконструкция. За второто ми отказа, защото според него не се налагало, а и нямал условия във Варна. Препоръча, ако настоявам, д-р Хатър в Панагюрище. Едно момиче от Шумен, с което заедно ни оперира, и с което се чуваме по телефона, преди седмица ми каза, че планирала при Хатър, но  за февруари 2023. За тогава записвала чак. При нея има генетична мутация и я съветват да махне и двете гърди.
Д-р Панов от Токуда не можах да го проуча. Този човек е като фантом! Никъде нищо не излезе за него, а и не намерих жена от първо лице да сподели.
За Маслянков, може да питаш Касаби тук от групата. Тя се оперира при него, но имаше резерви мисля. За него ми каза негов колега, че той е брилянтен коремен хирург. Гърди оперира сравнително от скоро.
Василев- по-скоро не! Много през пръсти я карал в последните години. Операция и реоперация след него. Поне с три жени съм говорила лично с такъв проблем след него.
Скоро една жена ми похвали д-р  Зарампукас от Сити клиник. Колега на Вълкан Иванов. Работили са в екип, докато Иванов е бил все още в София.
Отделно да споделя, че ме посъветваха, ако правя мастектомия , реконструкцията да е след лъчето. Не били редки случаите, в които импланта създавал проблеми при лъчетерапия.

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 11:01 от Mollly

# 234
  • Sofia
Точно така е - реконструкция след лъчетерапията, за да си спестите усложнения.
Имам лични впечатления от Панов, агитираше ме да правим операция две в едно. Любезен, но говореше само за позитивите, но не и за евентуалните последици. Запознах се и с едно момиче, оперирано от него, но тя беше отказала лъчето, за да няма проблем с импланта. Аз за себе си се радвам, че беше отпуска, когато трябваше да планирам операция. Проф. Йорданов ми обясни за рисковете и го послушах.
Аз съм с двойна мастектомия без реконструкция, няма и да правя.

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 11:19 от Child of June

# 235
Аз днес ще правя ямр .
Това нещо се промени след биопсията,много е твърдо,  боли ме. Но много ми се иска професора да е прав и да е нещо мастно.
Много разочарования от хирурзите споделяте.
От натоварването и многото пациенти претупват прегледите явно и разчитат много на опита си.
За съжаление доста нови момичета, които трябва да минат по този път.
Стискам палци на всички.

# 236
Здравейте, момичета,

аз днес си взех блокчето и стъклата и ги пратих по куриер до Трансхеликс в София за второ мнение от доц. Анна Михова. Свързах се с проф. Поповска на личния й телефон, но в момента е на обучение, а аз нямам много време и в крайна сметка този вариант избрах.
Сега след като организирах втората хистология друго ме гложди. Уместно ли е да направя консулт с добър онколог, напр. доц. Консулова, при положение, че съм решила да се лекувам в УМБАЛ Св. Марина Варна? Ако да, в кой момент? Когато имам резултата от втората хистология и пет скенера или след като имам и протокол за лечение от онко комисията? Как изобщо се процедира, ако са много различни становищата? Как работи системата? Извинявам се, че още не мога да съм полезна и само питам и споделям.

REN и мен ме боли след биопсията, казват, че е нормално.

# 237
Привет мили борбени момичета. Не съм писала отдавна, но това е добре, понеже нямам повод. Иначе ви следя- на новите попълнения, желая кураж и воля.
 Поводът да реша да пиша е имунитета. Милата ми майка постоянно ми дудне, че нямам имунитет, че много трябва да се пазя и аз съответно, само да ми текне сопола, влизам в едни филми...Та, въпросът ми е- вече година и нещо след операцията и лъчето не се ли възстановява тоя имунитет, мамка му и прасе. И защо постоянно слушам, че онкоболните сме имунокомпрометирани? Ако тече някаква терапия, ок, тежки са, нормално. Но след това? И последен въпрос- как си подържате имунитета, в случай, че наистина са прави тия дето ме стресират?
Моли, аз изгорях под мишницата до черно. Обели се и заздравя. Мажех го с дефламол, но не веднага, а около седмица след последното лъче започнах. И за седмица се оправих. Имах късмет, че изгорях на нечувствително място, та не усетих много много зор Simple Smile

# 238
Алик, д-р Консулова е била във Варна, възможно е да се познават с лекуващите те лекари и те да се съобразят с нейното становище.За нея мога да кажа само ,,Поклон!",и дай боже повече такива лекари.Като бяла лястовица е, гледаш и не вярваш на очите си, че такъв лекар съществува в България.За час при нея ще почакаш, пък в това време ще ти излезе хистологията.Ако не си подала документи за ПЕТ скенер,действай с първата хистология, че и за него се чака доста, пък доколко има смисъл в твоя случай, това може да каже онколог.При мен  не внесе яснота дали изобщо тумора е злокачествен, описаха го като лезия, със SUV около 5,което можеше да е и възпаление.Другата лезия, дето трябваше да е втори тумор, SUV 2.8, без коментар.Оказа се киста.Лимфите също не светнаха, а имаше в два.Под 5 мм метастази май апаратите в България не засичат.Може би според хистологията да се прецени има ли смисъл сега.Може пък само обикновен СТ да свърши работа.

# 239
Meagangood, в неделя съм на пет скенер. Едновременно ще излязат резултатите от втората хистология и от пет скенера и после онко комисия. Ако съм в тежко положение,  напреднал стадий ми се иска и тя да ме прегледа. Не мога да преценя кога е подходящо,  преди или след комисията да ми определи терапията.

Общи условия

Активация на акаунт