Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 220
  • 758
  •   2
Отговори
# 270
Чух добри отзиви за хирург от болница Лозенец, млада е докторката, но много успешна. Ще ѝ потърся името.
При Гаврилов много бързо мина прегледа, секунди....но успя да се скара на мама. Не знам като оператор как е, май е доста противоречив.

# 271
Да спомням си много добре.
И аз не съм от най-големите му фенове.
Не мога сляпо да вярвам на казаното, а при този спринт при прегледа съвсем ставам критична.
Но мисля, че достатъчно време изгубих -цял месец, да чакам да се успокои биопсията и да направя изследването
Дано бързо да се съвземеш и следващият път да е по леко.

Рени, съвети не бива да се дават при такива ситуации, но аз като оперирана също от проф. Гаврилов, смятам че трябва пак да отидеш при него и да му обясниш какво е станало и поискаш отново той да те оперира. Може да се е заблудил от биопсията, мисля, че беше излезла чиста, ако не се лъжа. Знам какво е лутане и търсене на  хирург, отново стрес и притеснения. Все пак е блестящ хирург и вече си била негова пациентка.

# 272
Да аз съм решена да говоря с него днес.
Чакам го пред кабинета какво ще стане може би никой не знае.
Не ми се лута, не искам да се бавя повече.
Надявам се да е като миналия път уж най-доброто от най-лошото.

# 273
За мултифокалността и аз знам, че показва агресивност и се препоръчва мастектомия. Проф. Дудов ми беше казал, че ако не направя мастектомия при наличие на мултифокален дуктален, си подписвам смъртната присъда.

Чайлд, скоро да си на кукуряк! 🍀

Рен, късмет! 🍀

# 274
За мултифокалността и аз знам, че показва агресивност и се препоръчва мастектомия. Проф. Дудов ми беше казал, че ако не направя мастектомия при наличие на мултифокален дуктален, си подписвам смъртната присъда.

Чайлд, скоро да си на кукуряк! 🍀

Рен, късмет! 🍀
   Аз разбирам сериозноста на болеста и знам ,че не съм толкова смела да за направя нещо такова като да си запазя гърдата само за да си изглеждам естетически добре.Работата е ,че не изпитвам доверие и това създава много въпроси в мен.Има и много неща ,който незнам ето както за тази мултифокалност ако не бяхте вие докторите не са ми обяснили ,че си е много опасно.А аз гледам само характеристиката на тумора.

# 275
Привет и от мен .
Минах късно снощи преглед, в понеделник влизам и вторник ще е операцията.
Той си е на мнение, че  е прав и ......Който е имал досег с него знае натам. Какви са тия апарати , че пък и хора които са на друго мнение.
Не че няма да съм най-щастлива, ако неговото мнение се потвърди.

Та днес куп изследвания трябва да направя, които искат за постъпването.

# 276
  • Sofia
Рен, а какво е неговото мнение? И какво ще оперира или биопсия ще прави?

# 277
Ами не разбрах.
Предполагам ако е доброкачествено ще извади само него .
Но ако гефрирът покаже лоши клетки ще е по кардинално. Той мен ли ще пита? Там такава опция не стои.
Но и кардиналната операция може и да е за предпочитане защото е на съвсем друго място.

# 278
  • Sofia
Успех, желая, каквото и да прави. То вярно, че с него нищо не може да обсъди човек. При последните ми две операции, във ВМА ми казаха, че вече не разрешава касата гефрир + операция. Редът бил биопсия и след месец - операция.

# 279
Ооо ако са две манипулации ще е още по гадно. Дано не се стига до там ама

# 280
Това е докторката, за която ми споделиха добри отзиви. Някой тук да я познава?

Гаврилов не търпи ли други мнения? Ей, да не смееш да попиташ...

# 281
  • Русе
Май никой не е споделял мнение за нея.

# 282
Рени, успех и стискам палци да е  малкия дявол! Hands Pray
Пиши, когато можеш !
Момичета, на някой препоръчвали ли са да изследва PIK3Ca и PDL1 ?
Вчера бях при д-р Орешков от Токуда, за да придвижа диспансеризацията. Той ми даде указания да изследвам тези две неща. Чета, че едното (PIK3Ca) е ген, който давал инструкции за образуването на някакъв протеин, който е отговорен за деленето и транспортирането на клетките. Ако има мутация се назначавало лечение с алпелизиб, който действа точно на мутацията и не позволява да се образува този протеин, отговорен за деленето и транспортирането на раковите клетки.
Другото (PDL 1) било някакъв биомаркер, кото индикира дали е добре да се прилага имунотерапия, което пък от своя страна кара имунната система да реагира на патогени и да ги унищожава.
Д-р Орешков каза, че е много желателно да ги направя, за да се назначи адекватна поддържаща терапия, защото съм тройнонегативна.
Има ли някой да са го карали да ги изследва и къде?
Омръзна ми от тестове, изседвания, консултации и пр.....

# 283
  • Sofia
Моли, не са ми предлагали такива изследвания. Само за тройно негативния ли се отнася?
Аз ще пускам след края на лечението тестове за големи геномни пренареждания. Не ме питайте какво е, не съм отваряла да чета. Това по съвет на проф. Поповска и д-р Камбурова. Оказа, се че изследването при Камбурова не включва тях ( то си й пише, ама някой трябва и да чете) и тя ми каза, че е задължително при мен да се направи. Като стигна до там, ще споделя.

# 284
Добър вечер, дами,  на мен още не ми се е изпарил ентусиазма, но днес много се притесних. Направих сутринта исканите за пет-скенера изследвания и Урея е над нормата. Преди 18 дни беше 4, днес е 7,7-почти двойно, при норма 7,2. Четох, че завишената стойност показва бързо растящи тъкани в организма-бременност или тумор и това ме ужасява. В цикъл съм, не съм бременна. Това означава ли, че е започнал Гадът да расте бурно след биопсията? Може ли толкова бързо да расте? Възможно ли е в неделя да ми откажат скенер?

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 20:12 от Alik

Общи условия

Активация на акаунт