Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 224
  • 758
  •   1
Отговори
# 300
Корен, абсолютно е така! Аз защо плюя по Сити? КОЦ били, никакъв КОЦ не са. Хирурзи нямат, операциите се правят на околовръстното и понеже имат лични неразбирателства, дори не ти казват онколозите, че все пак разполагат с един хирург и да те насочат към него поне за консулт, а вече ти ако решиш, оперирай се другаде. Ходиш от врата на врата и като дадат коренно различни становища, почваш да се луташ като гламав. И понеже е Божа работа при нашата дуагноза, много удобно след това се замазват лекарските грешки: " Ми тя медицината не е математика! "
В интерес на истината, в Дървеница не знам дали отказват преглед по ЗК? Лекарят, за който писах е в Токуда.

# 301
Mollly, хистологията, в която е изследван PDL1 я правих при д-р Алексов, той работи в областния онкодиспансер до V градска.

# 302
Не отказват прегред с направление в Дървеница /поне на мен ми предложиха час за Гаврилов за вчера, а бях там в края на септември, за да запазя/. Но за частен прием имаше час за след 5 дни и веднага записват.

# 303
Преди три години и половина имаше по коридорите бележки , че онколозите по скоро химиотерапевтите не работят с направления. Чудно ми беше как може 1да не оставят да приема. Хора идват отвсякъде, сигурно има много такива, които не могат да си позволят.
А и са ги натикали в един полуетаж, аз само веднъж отидох до там. Доц. Консулова там ли трябва да се търси?

# 304
  • Sofia
Току-що прочетох, че доц. Консулова е уволнена.

# 305
Току-що прочетох, че доц. Консулова е уволнена.

И аз го чегох.Не я познавам,но от всичко четено  за нея разбирам ,че е специалист и много добър човек.Не се разбира каква е причината за уволнението.Може би не е удобна за някого и ака е така е отвратително и нечовешко.Ние пациентите имаме нужда от точно такива лекари.Често незнаем кой път да хванем,луташ се измъчван от куп емоции и страхове и хоп виждаш светлинка в тунела си,който е толкова дълъг и тъмен.Ако се налага нека се направи петиция или там каквото е нужно,но хората имаме нужда от точно такива като нея.

# 306
Е, стига де! Не успя да я сдъвче системата и просто я изплюва!
Утре смятах сутринта да отида да пробвам да се консултирам с нея.
Тя без работа няма да остане, обаче е много жалко и тъжно за пациентите. И съм много съгласна с нарисуваната картинка от авторката на поста.
Жалко! Много жалко!

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 10:20 от Mollly

# 307
  • София
Много, много жалко. Не съм ходила при нея, но от всичко написано разбирам, че и страхотен лекар.
Да направим нещо заедно - някакво общо писмо с много подписи?

# 308
Аз също ще се включа в обща петиция.

Някой с мниние за Маоло? Има ли наистина този ефект, който описват за него? Или е поредната заблуда за пари?
И още - прилагат ли при вас след ХТ подкожна инжекция за повишаване нивата на левкоцитите с Lonquex?

# 309
Здравейте, на 26.10.2022 беше моята операция. Средата на септември напипах малка бучка в лявата си гърда, след консултации се стигна до операцията и сега съм с изцяло остранени лимфни възли в ляво и съвсем малко от гърдата и бучката. Все още не е готова хистологията. Радвам се, че има такава група и благодаря много за споделеното Simple Smile.
Имам питане - дали е хубаво да взимам нещо за имунната система или като цяло докато чакам как ще продължа. Разбрах, че ще е поне лъчетерапия. След шока от диагнозата се стегнах, опитвам да правя нещата като преди операцията доколкото мога и гледам смело напред Simple Smile

# 310
Скип, аз Маоло така и не открих по време на химиите, но тук момичетата ми препоръчаха Герисан и на мен ми се отразяваше добре. Идеални ми бяха показателите, вкл. левкоцити и хемоглобин. Понеже Дудов отрича добавките, след първата химия не вземах нищо и имах проблем с неутрофилите. След като започнах с Герисан, повече не съм имала проблеми.
 Luce,  да разбирам ли, че не ти е правена биопсия преди операцията? Щом си със заразени ЛВ според мен няма да се разминеш с химията, но онкокомисията ще реши как да продължиш.
Според мен можеш да вземаш имуностимулатори сега, но ако не е наложително, по-добре изчакай онколога да ти каже.
Браво за това, че си намерила начин бързо да се освестиш след шока! Не всеки го може, а вярата и силният дух са много важна част от лечението!
Успех ти желая и много сили!
П.С.
Аз току що си поставих първия "Катрапс" и се наградих с една палачинка с шоколад в едно кафе! Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 15:01 от Mollly

# 311
  • София
Взимах Герисан и бирена мая по съвет на онколога по време на химията и Маоло по мое желание /но попитах онколога преди това, нямаше против/ и накрая пак стигнах до неутропения и до инжекции за растеж, може би след 3 или 4 химия. На червена химия бях.

# 312
Здравейте, много жалко за доц. Ася Консулова. Аз също ще се включа в петиция, подписка в нейна подкрепа, но се съмнявам да иска да се върне там, където не е желана и надявам се да се върне във Варна. Purple Heart
Готова е втората ми хистология от Трансхеликс. Доста по-различно е написана от варненската, но като че ли не си противоречат. И двете хистологии казват ER позитивен, PR негативен и HER2 негативен.  Ki-67 не виждам да са изследвали, има някакъв протеин р63-позитивен. Мамарен ли е, дуктален ли е? Инвазивен или DCIS In situ? Трудно ми е да ги съпоставя. Можете ли да помогнете?

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 16:38 от Alik

# 313
  • Sofia
E-cadherin е показател за дуктален карцином. Когато има съмнение, че е дуктален, се изследва този биомаркер, за да се докаже категорично, че е дуктален.
На твое място ще говоря с лекаря, направил ревизия, за да обясни какво е написал.

# 314
Скип, аз Маоло така и не открих по време на химиите, но тук момичетата ми препоръчаха Герисан и на мен ми се отразяваше добре. Идеални ми бяха показателите, вкл. левкоцити и хемоглобин. Понеже Дудов отрича добавките, след първата химия не вземах нищо и имах проблем с неутрофилите. След като започнах с Герисан, повече не съм имала проблеми.
 Luce,  да разбирам ли, че не ти е правена биопсия преди операцията? Щом си със заразени ЛВ според мен няма да се разминеш с химията, но онкокомисията ще реши как да продължиш.
Според мен можеш да вземаш имуностимулатори сега, но ако не е наложително, по-добре изчакай онколога да ти каже.
Браво за това, че си намерила начин бързо да се освестиш след шока! Не всеки го може, а вярата и силният дух са много важна част от лечението!
Успех ти желая и много сили!
П.С.
Аз току що си поставих първия "Катрапс" и се наградих с една палачинка с шоколад в едно кафе! Simple Smile
Molly, не ми е правена биопсия , направо операция и излезе злокачествено образувание, но ме бяха предупредили докторите.
Благодаря за споделеното за добавките, в сряда съм на превръзка и ще питам направо .
Благодаря за пожеланията, борец съм си Simple Smile.
Желая от сърце на всички успех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт