Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 868
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря ви Ели, Олив, за споделеното. И аз си мислех да попитам онколога дали няма да ми смени Аримидекса с някое друго лекарство, но явно всички имат такъв ефект. Но това е много изтощаващо, непрекъснато да мисля как да си боря тревожността, която си "наливам" всеки ден.
Олив,  освен да се включа в твоята група по планинарство🤗, че плуването го отказах окончателно. Понеже сега се уча да плувам установих, че много ме е страх и изпитвам ужас всеки път като попадна в дълбокия край на басейна и силите са ми на превързване. Реших, че този стрес ми е излишен, нищо че няма никога да се науча в крайна сметка да плувам. И сега си търся друг спорт.

# 571
  • Русе
Роси, не се отказвай. И аз изпадах в паника в началото, но сега вече успявам да се овладея, защото знам като потъна как да изплувам и не изпадам чак в такава паника. Дай си още време или смени треньора. Hug

# 572
  • София
Със сигурност е добре според мен спортът/хобито да ти доставя удоволствие, лично аз не съм на години и в състояние, в които да се натоварвам още повече психически - едно е да е предизвикателство заради доза адреналин и все пак да доставя удоволствие, друго - само да те натоварва.
Добре дошла си в планинарските разходки, Роси, повечето ми приятели са леко мързеливи или нямат време за тях, а аз по планини винаги мога да ходя. Simple Smile

# 573
Ели, в няколко различни периода от живота ми съм се опитвала да преодолея страха си и да се науча, но явно това не е моето и може би има защо да не ми се дава да се отпусна. А и както казва Олив, вече нямам сили да стискам зъби за да се докажа. А бях спортистка и  ми доставяше удоволствие да преодолявам трудностите.
Олив, трябва да се запознаем и да започна да се включвам с теб в разходките в планината.
Благодаря ви момичета❤️

# 574
Леле момичета, а аз мислех че съм извънземно. Не съм и предполагала че може да е от хормоналната терапия. И аз имам проблеми със съня и с "лошо настроение". Последното отдавах на коварната болест. Явно не е само от това. Благодаря Ви.!!  Хубав ден от мен!!!/b]

# 575
Здравейте моя баща изгуби битката  с тази гадна болест. Дано сега е на по- добро място 😞.  Предложих в другата тема ,но за кажа и тук имам лекарства : Оксикодон 20mg, Дексаметазон 4 mg , Лепенки, Урбазон ампули 20 mg , Дексаметазон ампули 4mg и Депакин 500 ,яко някой има нужда ,пишете ми в замяна нищо не искам . Бъдете живи и здрави

# 576
Добро утро.Да ви разкажа колко съм отвратена от държанието на сестрите и санитарките.Всеки ден ми взимат кръв.Тази сутрин дойде една и се започва като минимум ме бодът по 4-5 пъти.Вените са подути,посинели и ме боли страшно много.При което тя нервничи иска да пробва на оперираната ръка и аз отказвам.Тя започва да ми крещи ,че това моето е всеки път и вените са ми заминали и щяла да ме остави и да идва който ще да ми взима.Цяла сутрин не спирам да плача от това унижение,защото за мен е такова.На визитация им казах,че повече не искам да оставам и искам да ме пуснат.Вчера ми махнаха единия дрен.Въобще не ме заболя.Другия все още събира.Отчаяна  съм от всичко това.

# 577
  • София
Дръж се, още малко остана! За съжаление, от престоите си къде ли не съм установила, че най-ниското ниво персонал в йерархията е и най-неприятен като поведение. Прекрасно изключение са сестрите в гръдното във ВМА - много мили и сладки по спомен, с едно изкл. може би.
Защо ти взимат кръв всеки ден, нямам спомен за такова нещо? Къде е това, всъщност, сигурно си писала, но съм забравила?
Едит: да допълня, че и на двете ръце са махани лимфни възли, та е все едно откъде взимат, но давам обикновено тази, на която не е правена химиотерапия, а и повече години са минали от операцията. Ани е права - компрес с риванол много помага, в Надежда ми правеха такъв, че нещо се беше подула веднъж ръката от абоката.

# 578
Сис, на оперираната ръка съм давала само веднъж да ви вземат кръв и то година след операцията. Онкологът, който стоеше до мен каза че не е проблем в този момент вземането на кръв. Не говоря за поставянето на абокат. Вените мажи с Хепароид и разтривай няколко минути по дължината на вената. Компреси с риванол също помага. На мен сестрите ми ги слагаха. Стояха денонощие. Как ти вземат кръв и слагат венозен източник зависи от опитността на сестрата. Тези които не могат пукат вени и боли. Не се притеснявай поискай си сестра която е опитна. Имаш това право. И да не ти пука че мърморят. Те не са на твоето място. Ще се оправиш. Кураж момиче Blush

# 579
Дръж се, още малко остана! За съжаление, от престоите си къде ли не съм установила, че най-ниското ниво персонал в йерархията е и най-неприятен като поведение. Прекрасно изключение са сестрите в гръдното във ВМА - много мили и сладки по спомен, с едно изкл. може би.
Защо ти взимат кръв всеки ден, нямам спомен за такова нещо? Къде е това, всъщност, сигурно си писала, но съм забравила?
Едит: да допълня, че и на двете ръце са махани лимфни възли, та е все едно откъде взимат, но давам обикновено тази, на която не е правена химиотерапия, а и повече години са минали от операцията. Ани е права - компрес с риванол много помага, в Надежда ми правеха такъв, че нещо се беше подула веднъж ръката от абоката.
     Олив в Сърце и Мозък съм.Всяка сутрин ми взимат кръв за да видят показателите.Отделно и антибиотик и желязо ми вливат.Съгласна съм за йерархията.При друго положение не бих се оставила да ме навикват така,но нямам сили за спорове и разправии.От докторите съм възхитена.Учтиви,добри и дори шегаджии.   Ани,и аз си мисля ,че сега трябва да съм по внимателна с ръката.Изписаха ми лиотон да мажа.Знаете ли дали трябва дренажа въобще да не се пълни за да ме изпишат.Помня преди на една жена като стигна под 50мл.и я изписаха.

# 580
  • София /Абсурдистан
Сиско, как така без обезболяващи? Това е садизъм! Помоли някой от близките ти да ти донесе Паратрамол таблетки. Дават го без рецепта, но е силно. От тях ще ти се спи, но поне няма да те боли. На мен в Надежда ми го вливаха венозно и болка не съм усетила никаква. Ти в Бургас ли беше?

# 581
  • София
Трябва да падне под определено количество и тогава могат да махнат дрена.

# 582
Сиско, как така без обезболяващи? Това е садизъм! Помоли някой от близките ти да ти донесе Паратрамол таблетки. Дават го без рецепта, но е силно. От тях ще ти се спи, но поне няма да те боли. На мен в Надежда ми го вливаха венозно и болка не съм усетила никаква. Ти в Бургас ли беше?
      Болката е търпима и за това не взимам нищо.В Плевен съм.Разказах на моя за сутринта как ми се кара сестрата и той вземе да звънне на лекуващата тя била учудена как може да имат такова държание и явно е звъняла в отделението,че дойде едно докторче да се извини.   Олив чакам го с нетърпение така ми домъчня за децата вчера имаше свиждане ,но децата не ги пуснаха😑

# 583
Сис, хич не ги жали- оплаквай се и си търси правата( особено пред лекуващия  и завеждащия отделението, като минат). Не сме опитни зайчета, че да се учат, пък и да ни навикват...Аз,  с моите вени винаги имам зор, но като не стане от първи път много любезно, но и сериозно помолвам, да намерят друга сестра/ лаборантка, защото трети път няма да дам да ме дупчат. Че после със седмици ходя насинена и ме боли. Точно веднъж една сестра се опита да ми вземе кръв от оперираната страна и вече като ме види по коридорите в онкото, ме заобикаля отдалеч( нищо, че е минало сума време от операцията, все още имам болки от нея страна и само веднъж дадох да ми вземат кръв от нея, но още си спомням как ме боля после). Стигала съм до ситуация никой в отделението да не иска да ме боде, но тогава извикаха дежурната сестра от неонатология и  тя ми сложи абоката( при това, в конкретния случай не бях онкото, а в друга болница). И хепароид-а не си го вадя от дамската чанта- веднага след манипулация си се мажа. А, за обезболяващите ти писах още онзи ден- искай си, нямат основание да ти откажат. Все пак не сме в средновековието, да стискаме зъби и да търпим....Ох, много се ядосах!!!

# 584
  • София /Абсурдистан
Ама то е задължително да вливат обезболяващи, даже и в най-мизерната болница го правят, защо там да няма. Ние сме болни, а не мъченици.

Общи условия

Активация на акаунт