Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 18

• 53 566
  • 774
  •   2
Отговори
# 570
Като стана въпрос за спане на една страна, тези огромните възглавници за бременни няма ли да бъдат удобни?
Точно такава ме спаси мен. Нареждах 3-4 възглавници и отгоре нея. Нямах никакъв проблем със спането след 3 ден. До тогава мислех,че ще им направя нещо и се будех,  за да проверявам 🤣. Болката е относителна и различна. Неведнъж съм споделяла ,че при мен почти нямаше. Заболя като излизах от упойката и беше силна и пареща. Но нищо, което да не се изтърпи. Сестрата сложи обезболяващо и мина. Честно казано, никой няма да ви остави без обезболяване за първите 10 дни. Просто съветват, ако нямате болка, да не взимате превантивно. След това става като мускулна крампа. Аз се бях подготвила да вия от болка. Даже не знаех как ще стигна от клиниката до вкъщи. Нищо подобно!
След операцията също минах през момента- защо го направих, но беше за кратко. Сега съм на 3ти месец и си ги харесвам много. Даже повече от много.
Относно хирурзите- просто намерете този, на който имате безрезервно  доверие! Няма хирург ,който да не се е дънил. Няма такъв! Съпругът ми е адвокат, близка съм и с негови колеги- адвокати по медицинско право- такива истории съм чувала за повечето от споменаваните в групата хирурзи -косата ми настъхва. Такива гафове се случват и затова Ви карат да  подписвате декларации, че ги освобождавате от отговорност, ако се случат! Операцията не е игра. Преминавате към нея по собствено желание,затова се запознайте предварително за рисковете и подходете към нея информирано!

# 571
Момичета, мина месец от операцията , от вчера дясната ми гърда е видимо по надолу от лявата. Дали е нормално ?

Вариантите са 2 - или дясната гърда се е наместила по-бързо от лявата или импланта е пропаднал. По-скоро е първото. Тази разлика само за един ден ли се получи?

# 572
Здравейте дами,
Извинявам се предварително, ако има друга тема и не пиша на правилното място. От известно време обмислям увеличаване на бюста, но тези дни много често ми попадат в полезрението данни и статии за възможните усложнения след поставянето на импланти, от сорта на автоимунни заболявания, депресивни състояния и какво ли още не... Искам да попитам, момичетата, които вече имат импланти как се чувстват, имали ли са подобни симптоми?

# 573
  • Sofia
Забелязах нещо дребно и ще ви питам, понеже тук имате голям опит и може да дадете адекватно мнение.

Това са две снимки на пациентка на Стоянов, с (по мое мнение) доста красив бюст. Фотосите са правени 6 месеца след операцията. На първата снимка бюстът изглежда невероятен, но на втората защо ми се струва, че има някаква подутина / задигнато място в горната част на гърдата, която се пада вляво на снимката?

Скрит текст:

Само аз ли го забелязвам? Това на какво се дължи? Да не би имплантите все още да не са се наместили?

# 574
Black cat, това е горната част на импланта. Според мен, може да се получи при по-слаби жени или при използването на по-висок имплант. Имплантите, които той използва най-много са Mentor, а те имат и височина доколкото знам. За анатомичните става дума, за кръглите не знам. Забелязала съм в неговата работа, че обикновено имплантите са високи и обхващат голяма площ около и на гърдите. Принципно с времето би трябвало да слязат надолу и да се наместят по-добре.

# 575
Момичета някоя от вас правила ли си е инфузионната терапия с витамини в Есте след операцията, която препоръчват?

# 576
Здравейте дами,
Извинявам се предварително, ако има друга тема и не пиша на правилното място. От известно време обмислям увеличаване на бюста, но тези дни много често ми попадат в полезрението данни и статии за възможните усложнения след поставянето на импланти, от сорта на автоимунни заболявания, депресивни състояния и какво ли още не... Искам да попитам, момичетата, които вече имат импланти как се чувстват, имали ли са подобни симптоми?

Имах същите притеснения. След като проучих, разбрах, че здравословните усложнения се получават при хора с хомозиготна мутация на MTHFR гена. Аз лично пуснах изследване и за двата алела на този ген в геника. Алелите са два C677T и A1298C. Изследването ми струваше 100 лв. Излезе за 10 дена резултата. Аз бях хетерозигот и в двата алела, тоест имам мутация, но тя ще остане непроявена. Не ги изписват от никоя клиника, но аз ги пуснах на своя глава защото много се притеснявах от подобни усложнения.

# 577
Здравейте дами,

Имах същите притеснения. След като проучих, разбрах, че здравословните усложнения се получават при хора с хомозиготна мутация на MTHFR гена. Аз лично пуснах изследване и за двата алела на този ген в геника. Алелите са два C677T и A1298C. Изследването ми струваше 100 лв. Излезе за 10 дена резултата. Аз бях хетерозигот и в двата алела, тоест имам мутация, но тя ще остане непроявена. Не ги изписват от никоя клиника, но аз ги пуснах на своя глава защото много се притеснявах от подобни усложнения.
Благодаря ти, Jaklinan, а към тези изследвания хирургът ли те насочи? Със сигурност ще го разпитам, но все си мисля, че никой няма да каже- да, възникват подобни усложнения.

# 578
  • София
Jaklinan, тези изследвания дали се правят в повечето лаборатории?

# 579
Здравейте дами,

Благодаря ти, Jaklinan, а към тези изследвания хирургът ли те насочи? Със сигурност ще го разпитам, но все си мисля, че никой няма да каже- да, възникват подобни усложнения.

Не, сама се насочих. Аз като попитах моя хирург ме изгледа малко, все едно съм …..Те хирурзите не признават BII, камоли пък да насочат пациент към това изследване. Направете си проучване за връзката м/у гена и автоимунните заболявания в следствие на поставени импланти. Има повече инфо в чуждестранни сайтове. Сама взех решението на направя това изследване, правят го в лаборатория геника. Мутацията в тези гени е отговорна за нвъзможността на организма да усвоява фолиева киселина и витамини, също така да детоксикира бързо организма. По пътя на логиката след поставяне на импланта, организма се затлачва още повече и не може да преработи токсините от импланта. Дори импланта да е затворен в капсула, то тази капсула е кръвоснабдена. Така че от там идват проблемите на жените.

# 580
Не, сама се насочих. Аз като попитах моя хирург ме изгледа малко, все едно съм …..Те хирурзите не признават BII, камоли пък да насочат пациент към това изследване. Направете си проучване за връзката м/у гена и автоимунните заболявания в следствие на поставени импланти. Има повече инфо в чуждестранни сайтове. Сама взех решението на направя това изследване, правят го в лаборатория геника. Мутацията в тези гени е отговорна за нвъзможността на организма да усвоява фолиева киселина и витамини, също така да детоксикира бързо организма. По пътя на логиката след поставяне на импланта, организма се затлачва още повече и не може да преработи токсините от импланта. Дори импланта да е затворен в капсула, то тази капсула е кръвоснабдена. Така че от там идват проблемите на жените.

Здравейте , как се нарича изследването в Геника ?

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 17:16 от bubanka

# 581
  • Sofia
Здравейте , как се нарича изследването в Геника ?

Вродени тромбофилии – MTHFR (1298A>C) и MTHFR (C677>T) са по 40 лв. всяко.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 14:02 от Blаck Cat

# 582
  • София
Страшно полезна информация, дами! Благодаря от сърце. На пролет ще ги пусна и ще ви тормозя за помощ при разчитането на резултатите.

# 583
Ами аз съм носител на тази мутация....

# 584
Ами аз съм носител на тази мутация....

Хомо или хетерозигот обаче? Хетерозигот остават непроявени. Аз например съм хетерозиготен носител. Преди операцията направих консулт с медицински генетик. Обясни ми, че хетерозиготните носители, нямат проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт