Геодезическа снимка

• 545
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте . Бих искала да попитам ако някой е запознат или е преминал през подобна случка как трябва да се процедира . Става дума за къща в едно село в област Шумен . Искахме да си я прехвърлим на един от наследниците  , но трябваше скица . Отидохме в община Хитрино , но там ни обясниха , че в системата излиза само празно място без сграда . Ние трябва да си намерим геодезист , за да направи геодезическа снимка . Обадих се на няколко места цената е около 700 лв. Но ние като плащаме данъци на фактурата пише земя и сграда . Въпроса ми е дали  няма друг вариант понеже така или иначе винаги сме плащали данък за тази къща . Тоест как плащаме данък за къща като в системата я няма . Геодезиста ми обясни че кадастралната карта на самото село е доста стара . Дали ако отидем в общината в Шумен може да ни изкарат скица или единствения вариант е да си намерим геодезист

# 1
  • София
Скици се вадят в агенциите по кадастър, а не в общината. Освен ако в общината местната АК има офис. Това че плащате данък и за сграда, не значи нищо за АК. Някога е трябвало да се направи заснемане на обекта и да се подаде информацията за актуализиране в кадастъра. Не пречи да се обадите в общината и да питате, но с голяма вероятност ще трябва да платите за заснемане или при сделката да приложите скица само на парцела.

# 2
  • Далечният изток
Ако искате пишете ми на лично, да видя какво излиза в кадастъра. Имате ли документ за собственост? Какво пише там?

# 3
Доста села не са в Кадастъра, а се вади скица от Общината. Аз мисля, че докато не ви заснемат и нанесат сградата, няма как да се случат нещата. А данъчните взимат данъци за това, което е декларирано, било то нанесвено или не.

# 4
  • някъде ... тук ...
И да я пише къщата в нот. акт, щом я няма на плана/кад. карта, ви трябва заснемане и попълване на плана/кад. карта. Геодезистът знае какво да изготви, за да получите скица накрая.

Общи условия

Активация на акаунт