Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 422
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Привет, на всички. Имаме покана за Америка за 5ти февруари, но много ме притеснява че няма да успеем с документите. И още нещо, задължително ли е да си ваксиниран за да влезеш в страната?

за успяването не знам, вижте дати за интервю кога има, + 3-4 дена за получаване
иначе да, трябва да сте ваксинирани (за над 18 годишни)

# 121
  • Пазарджик
Благодаря за отговора.
При нас единия от двамата не е ваксиниран та ще видим какво ще правим. Аз съм скептична, че ще ни дадат. Имаме покана от брата на мъжа ми, мъжа ми, детето, мен и свекито. Свеки вече е имала визи изтекла и е ходила до Америка.
Може ли някъде да се видят предварително датите за интервюта?

# 122
не знам, аз съм в друга държава и при мен трябва първо да се плати, за да се видят датите, но тук съм чел, че гледат датите и без да са платили. Потърси.
то така трудно се цепи секундата, защото докато разберете дали ще дадат визи цените в последния момент ще станат астрономически

# 123
Да споделя личен опит с български кредитни карти и аз. Определено има магазини и заведения, в които НЕ минават. В един от най-големите молове в САЩ, в едни магазини минаваше картата, в други не. Същото се отнася и за заведения - някъде НЕ минава картата (една и съща). Изпробвано в три щата. Моето обяснение е, че има локални вериги за хранене, ресторанти, кафенета и брандове, които са само за техния пазар и не са си направили плащанията международни. Няма значение дали магазинът/ресторантът е в лъскав мол или в някоя глуха пряка. Това са личните ми наблюдения. Така че, ВИНАГИ си носете достатъчно кеш! За мен е правило при всяко пътуване.

Има и един шоков момент с картите по ресторантите. Идва келнера и ти взима картата, отива с нея до касата и после ти я връща. Аз имам проблем с това, макар че никъде не ми откраднаха данните, слава богу. Но да имат предвид хората, които за първи път ще ходят.

По въпроса за визите. Проверките, които извършват са свързани основно с тяхната база данни за някакви криминални прояви или евентуална ваша връзка с хора, които те определят като заплаха за страната им. Изобщо се съмнявам, че се интересуват от заплати, имоти и т.н. Обяснението, че много заможни хора НЕ получават виза е именно това. Например, работят на голяма заплата в някаква фирма, която при тях е отбелязана като съмнителна, защото шефовете или собствениците са бивши хора на ДС службите (такива фирми има много у нас, знаете). Или ваш роднина, за който не подозирате, е имал някакъв досег с техните служби.....може да е било нищо и никакво, но ще излезне там при тях като червен флаг. Има откази, разбира се и по лични съображения на консула. Ако нещо не му се харесате, за него е по-добре да откаже, отколкото да поеме риск с вас. Интервюто често има изненадващ елемент, който е чист психологически похват, целящ да ви стресира и да си проличи ако послъгвате за нещо. Лошо е ако влезете в обяснителен лежим, отговорите е хубаво да бъдат максимално ясни и кратки и по същество.
По мое мнение дават лесно визи на туристи като цяло и най-много разпитват хора, с роднини там.

# 124
  • Down south
Цитат
Има и един шоков момент с картите по ресторантите. Идва келнера и ти взима картата, отива с нея до касата и после ти я връща. Аз имам проблем с това, макар че никъде не ми откраднаха данните, слава богу. Но да имат предвид хората, които за първи път ще ходят.
Да не се забравя бакшиш 20% (ресторанти)
Също така, че в някои щати таксите не са включени в цените, визирам магазини.

# 125
  • Sofia
За бакшиша, американци ни научиха (не знам защо не ми беше хрумнало), че е по - добре да се оставя кеш, а не да се попълва в касовата бележка и да го взимат от картата.

# 126
  • Бургас
Скрит текст:
С всяка кредитна карта може да разплащате без проблем, с международни дебитни също.
А ако все пак решите да носите кеш- лимитът е $10000 за човек/семейство.
Има разлика между човек и семейство. Мисля, че е 10К на човек.
Пътуващите, моля споделете ковид сертификата в какъв вид го искат и гледат ли го изобщо.

Синът ми си носеше сертификата в телефона, а аз го бях разпечтала на хартия. Беше ми притеснено да не би да ми падне батерията на тел и да не успея да го покажа Simple Smile
Единствено в София на летището аз сама си дадох сертификата в паспорта на чекиращия, а после никъде не ми го търсеха, дори на летището в Сиатъл,  даже се чудя дали все още изискват в такъв случай ваксина. Thinking
Между другото декларация за това колко пари носим в себе си и дали имаме алкохол и храна в багажа не сме попълвали.

# 127
по правилата се изисква, реално кой знае
а се гледа само на бординга при заминаване, всъщност май по света (без България) почти никъде не се проверява при пристигане, само при заминаване

# 128
  • Down south
За бакшиша, американци ни научиха (не знам защо не ми беше хрумнало), че е по - добре да се оставя кеш, а не да се попълва в касовата бележка и да го взимат от картата.
И двата варианта са ОК. Така или иначе бакшиша се разделят между различни страни.

ПП Ваксина се изисква и за това са отговорни авиолиниите, с които летите. Тук никой няма да ви иска доказателства и т.н.

# 129
  • София
То има и места дето и кеш не приемат.

В парка на Ниагара на мъжо ми и двете карти не ги приемаше четеца. Будчица в парка, в която продаваха напитки.
И си остана без напитка.

# 130
  • Sofia

И двата варианта са ОК. Така или иначе бакшиша се разделят между различни страни.

В единия случай обаче не се удържа данък.

# 131
Здравейте.
С ваксина Янсен може ли да се
Влезе в Америка, тъй като имам само една доза от нея.

# 132
Здравейте.
Да.

# 133
Здравейте.
[/quote]
Да.
[/quote]

Значи, не е нужно да си правя втора от Янсен, бустерна и прочие.
Понеже тя нали се види еднократна.

# 134
трябва да е пълна ваксинация, по "книга"
Янсен е една доза, значи трябва една, другите са по две дози, значи две

Общи условия

Активация на акаунт