Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 510
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
  • Сф
Явно са го оправили, сега и аз влизам.
Вече не може ли онлайн да се плаща с карта таксата за визата? Гледам, че ми дава само Изи пей като опция.

# 361
  • софия
Нямам спомен някога да е можело с карта. Винаги е било на място, преди в една банка, сега само в изипей.

# 362
  • Sofia
Най- накрая ще отпадне изискването за ваксини за влизане в САЩ.
https://amp.cnn.com/cnn/2023/03/29/politics/vote-to-end-covid-em … ngress/index.html

# 363
Здравейте, родителите ми са с издадени визи - на баща ми отдавна пристигна, а на майка още няма уведомителен имейл (само от проверка на статуса разбрах, че е издадена). Знаете ли колко време трябва да чакаме и на кой телефон евентуално да звънна да питам..
Благодаря!!

# 364
  • Сф
Нямам спомен някога да е можело с карта. Винаги е било на място, преди в една банка, сега само в изипей.

Едно време беше в Юнион банк, после помня, че с карта беше, даже тогава бях изненадана. Снощи платих на Изипей, много неудобно, че те разкарват и трябва и в брой.

# 365
  • софия
Е, поне изипей каси има много и навсякъде. Не е толкова голяма драма. Може и по-зле да е Simple Smile

reni1506, вижте тук:
https://www.ustraveldocs.com/bg_bg/bg-niv-passporttrack.asp

# 366
  • Варна
Здравейте, родителите ми са с издадени визи - на баща ми отдавна пристигна, а на майка още няма уведомителен имейл (само от проверка на статуса разбрах, че е издадена). Знаете ли колко време трябва да чакаме и на кой телефон евентуално да звънна да питам..
Благодаря!!
Имахме и ние такава ситуация. Звъннах в посолството на телефона в сайта и нещата се задействаха.

# 367
Най- накрая ще отпадне изискването за ваксини за влизане в САЩ.
https://amp.cnn.com/cnn/2023/03/29/politics/vote-to-end-covid-em … ngress/index.html
Дано, че иначе нема да им стъпим. SmileySmileySmiley

# 368
Хора я кажете за първите стъпки след кацането, топици които ме интересуват:
- Сим карти (Съвместими ли са с нашите GSM апарати)
- Наем на коли (струва ли си и като цена как варират)
- Ще букнем мотел за 1 седмица в Лагуна Нигел до приятел колега американец ( после пердашим за Вегас до наши приятели)Там 2 седмици
- Медицинска застраховка за тримата ( Мен, жена ми и малкия ) за покритие 10 000 евро е към 96 лева (чудя се дали да не вдигнем на 20 000).
- Има ли лимит за кеш който да се носи ( знам че беше май 10 000 на човек не се декларират) или има някаква опция за съответната банка да става плащането с БГ дебитна карта?

Благодаря предварително.

# 369
10 000 е лимита за кеш, ама в днешни дни е лудост да носиш толкова кеш, навсякъде се плаща с карти. Гледай да е разрешено ползването в чужбина, да е разрешено безконтактното и магнитната лента (често се случва да не ползват чип, а магнитната лента).
За застраховки бих избрал по-голям лимит, много е скъпо здравеопазването и по-добре да имаш повече.
За сим карти вземи на т-мобайл или ат&т, те са GSM, другите не са. Преди можеше навсякъде да купиш карта (аптека, супермаркет), 2021 обаче само в магазин на компанията.
Кола под наем - разгледай цените отнапред, всичко се буква онлайн. Обърни внимание на застраховките, трябва да избереш, че не си жител на щатите за да ти даде коректно застраховките.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 21:22 от neuromancer

# 370
  • Sofia
- Ако телефонът ви поддържа е- сим, Air alo е супер приложение за интернет. Ако не- neuromancer е обяснил.
- без кола в Щатите се обикаля трудно.
- 10000€ не знам какво точно лечение биха могли да покрият, ако се наложи.
- $10000 кеш е на семейство, не само на човек.

# 371
  • София
Ние бяхме в Бостън, с американска сим карта  (бяха ни я взели приятелите ни там) в стар телефон (не айфон), никакъв проблем, работеше си мобилната мрежа чудесно.

Но като отидохме в Ню Йорк - греда, не зацепва и не зацепва, особености на мрежата им.
Добре, че бях с нов Самсунг, та там тръгна.

# 372
  • Бургас
Благодаря!!
Платихте ли на всеки по отделно куриерска такса по UID номер? При мен това беше причината за забавянето, докато не платих  куриерска такса и по второто UID, вторият паспорт не тръгна!

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 11:08 от magare

# 373
  • София
Синът ни ще учи в американски университет и се чудим с мъжа ми дали да не го придружим за 1 седмица като заминава през август месец. По този повод имам 2 питания, ако можете да ми помогнете:
1. Скоро ще подаваме за виза, но гледам паспортът ми изтича края на септември 2023 г. Да вадя ли спешно нов или 5-6 месеца до изтичането му са ок?
2. Сами ли заминават бъдещите студенти или е практика да се придружават от родители?

# 374
  • Сф
Определено го поднови, за едни 6 месеца остатък, не си струва да го влачиш още 1- години, защото визата ще ти остане в стария паспорт и ще трябва да носиш 2 като пътувате. За много страни искат 6 месеца поне валидност към датата на завръщане, така че няма да сбъркаш.
Това лято моя приятелка придружи дъщеря си за 2 седмици до Ню Йорк, помогна й с багаж, настаняване и т.н. Не знам дали има смисъл и двамата родители да ходят, по- скоро по- оправния да отиде с детето

Общи условия

Активация на акаунт