Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 556
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
  • Down south
Atlanta Hartsfield–Jackson.

# 526
  • София
Благодаря!
Избягвала съм го летището в Атланта заради огромната му натовареност.

# 527
  • Down south
Да, така е, много е натоварено.
Само да отбележа, че човекът беше с 10 годишна виза и ще остане 5 седмици.
В един момент, сред толкова въпроси,  се разтревожих, дали няма да откажат достъп Cold Sweat
Знам за такива случаи и е ужасно и за пътуващите, и за чакащите близки.

# 528
За да не пуснат някой турист трябва много да е сгафил. В смисъл да има сериозно престъпление.
Мисля че вече не ги е страх от нелегалната имиграция, колкото от това да им влезе някой терорист.

# 529
Здравейте,
В понеделник бяхме на интервю със сестра ми, а днес си получихме визите (за 10 години).
Часът ни беше за 8:15, но ни пускаха заедно с хората от 8:00 и 8:30, че дори една жена за 9:00ч. До почти 9 не бяха започнали с нито едно интервю. Имаше двама консули, които ги провежаха. Не спазваха някакъв ред. Почнаха с номер 2, после 3, после 1, 7...
Само на едно семейство отказаха преди нас, понеже мъжът бил български гражданин, но каза, че от години живее в Русия. Жена му работила в руското... нещо си (не чух точно какво). На други двама по-възрастни им казаха, че ще направят допълнителна проверка на някои неща и тогава ще ги уведомят за решението. Понеже мъжът имал 4 фирми и всяка била с различна дейност, каза.
Отне ни около час и малко от реденето пред сградата до излизане. Питаха ни стандартното - къде отиваме, колко време, отбеляза, че работим в една сфера, но различни фирми и че сме били на бригади по 3 пъти всеки. Всичко за 30сек

# 530
  • София
Здравейте,
предстои ми пътуване с двете ми деца до САЩ (визи имаме). Какви документи ще са ми необходими за пред имиграционните власти в САЩ (совен паспорти с виза)?

# 531
  • София
Ние други документи не сме носили, но бяхме цялото семейство.

Ще Ви трябва пълномощно от другия родител.

# 532
  • София
Ние други документи не сме носили, но бяхме цялото семейство.

Ще Ви трябва пълномощно от другия родител.

Пълномощно, имате предвид съгласие да пътуват с мен ли ?
Трябва ли да е преведено на английски ?

# 533
Пълномощното е за излизане от България, на български.
За щатите друго не ви трябва освен паспорт с виза. Хубаво е да имате някъде записани билетите за връщане и някоя резервация за хотел, да ги покажете ако искат.

# 534
  • София
За щатите друго не ви трябва освен паспорт с виза. Хубаво е да имате някъде записани билетите за връщане и някоя резервация за хотел, да ги покажете ако искат.

Виждам следното изискване и затова питах:

USA entry with children

If you are traveling to the USA with minors, they will need their own ESTA application or visa. You must also be able to prove upon request that you have the right to travel with the child.

We recommend carrying the following documents with you:

Certified translations of birth certificates
    Certified powers of attorney from any other legal guardians
    Copies of ID cards and contact details of all guardians
    Consent of the child to travel (signature), if possible

# 535
Възможно е да има промени след ковид.
Аз бих се обадила в посолството, за да нямам изненади на излитане.

# 536
  • Sofia
Освен виза и пълномощно, което така или иначе трябва, за да напуснете Бг, другите неща са препоръчителни, т.е. не би следвало да имате проблем, ако не разполагате с тях.

# 537

Виждам следното изискване и затова питах:

USA entry with children

If you are traveling to the USA with minors, they will need their own ESTA application or visa. You must also be able to prove upon request that you have the right to travel with the child.

We recommend carrying the following documents with you:

Certified translations of birth certificates
    Certified powers of attorney from any other legal guardians
    Copies of ID cards and contact details of all guardians
    Consent of the child to travel (signature), if possible

Не знам нищо такова, но пише recommend, не задължително. Ако искате да не рискувате си изкарайте превод

# 538
Ние пътувахме всички и носехме само паспортите на децата . Не са ни искали нищо повече нито на влизане , нито на излизане от страната. Единствено на отиване в Германия минахме на специална проверка и не беше много приятно с двете деца. Не знам дали е честа практика, после четохме че е изискване на американците, защото още на бордните карти в София фигурираше да ни проверят в Германия.

# 539
  • София
Каква специална проверка?
Ако е тест с натривки на дреха, багаж, това и нас ни тестваха? Всеки отделно, но нашите не са толкова малки и по-скоро им беше любопитно.
Акт за раждане въобще не ми е и хрумвало даже да копирам, но може и да съм носила.

В препоръките, които четете не виждам да пише да са преведени на английски. Но може би се подразбира.

А последното пък ме разби..
А ако не иска да пътува все едно някой ще го спре??
Синът ми го разпитаха нашите гранични полицаи повечко, с кой пътува, къде отива..и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт