Нашите цветя - обща тема 18

• 35 851
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Коледния кактус 😊 Моят още прави листа като луд. Дали да не наторя със за цъфтящи? Много искам да цъфне.

# 121
Давай тори:)
Като си харесат местенцето и после пак и пак цъфтят.
Един хилав имах аз ост старите бабини можели, от свекърва ми. Мин година го разсаждахме и зимата беше богато цъфнал в една необитаема хладна стая

# 122
Аз не помня, но майка ми каза, че баба е имала десетки по первазите и всички са цъфтяли много. Както и циклами. Аз сега откривам топлата вода 😂

# 123
С цикламите не се долюбвам е. Моето чи напомня, че имам май 2 грудки. Да ги видя на какво дередже са.

# 124
Ооо, Софт, много хубав дом си им намерила на цветята, да им е честит Wink
Аз реших, че есенни няма да слагам на балкона. Сакъзите са много щастливи, достатъчи са ми
Онзи ден минавах покрай Д. Петков и взех че се отбих (ех, Добри, Добрииииии, защо ти трябваше да ни открехваш за онова магазинче Joy). На фона на безумната инфлация, там направо онемях от ниски цени. Блуждаех наистина като луд с картечница Joy. Единствено факта, че като се прибера ММ ще си е у дома и ще ме види с дисагите ме укроти и си тръгнах само 3 саксии. Разкошна гардения, която нямам идея как да я гледам. Чета в нета уж, много сложно ми се струва пък да видим. Приемам всякакви съвети Каланхое изобщо нямах намерение да купувам тази година, но бяха по 2,5 доволни големички. Направо съм горда от себе си, че си тръгнах само с едно, не с четири Joy

# 125
  • на острова на мечтите

Един есенен колаж от моите фръцли и за да не влизам без нищо в новата тема.
И моите кактуси цъфтяха втори път. Май за първи път!
Нещо съм настинала и не ми е много цветно, но днес излязох да нагледам дворните красоти. И ранунколите избили. А  фрезиите са излязла и там, където не са ги сяли.
И жълтия хибискус и той не спря да цъфти. На есен цветът става много наситен. Почти оранжев.

# 126
  • Карлово
Тези зюмбюли обичайно ли е да цъфтят по това време при вас?

Аз се чудя на един шибой, който цъфти сега при мене.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 16:07 от ДамаТрефа

# 127
Здравейте, любителки на цветята! Искам да ви поканя ако имате саксии с в растение от видовете Сциндапсус, Филодендрон, Бръшлян (интериорен), Кактуси или Сансевиера и имате желание да направите малко място за нови саксии в къщи, да дарите вашите на една благотворителна ициниатива. Повече инфо https://www.facebook.com/photo/?fbid=483393580491698&set=a.481436027354120.

# 128
  • Карлово
Аз имам 2 саксии с кактуси, като в саксията са микс растения, но проблемът е, че не знам как да ви ги изпратя. Не съм от София. Тези дни подарих една 2 метрова нолина.
Ето ги преди, сега са по-хубави и няма дърво на живота в саксиите.
Скрит текст:
и това

# 129
  • на острова на мечтите
Оооо, Дама Трефа, много обичам такива композиции! Прекрасни! И аз имам една две такива. Като изляза в пенсия, много се надявам, да имам време да си наредя още такива.
Хубава инициатива!Успех на организаторите! Относно зюмбюлите, купих ги така преди седмица от пазара. Докато ги занеса до колата, ме спряха много жени, да ме питат истински ли са, и как се казват. Не е нормално да цъфтят, но тези ми изглеждат читави и издържат навън... Сега е почти пролетно при нас ( 26° през деня и 16°вечер).

# 130
Аз имам 2 саксии с кактуси, като в саксията са микс растения, но проблемът е, че не знам как да ви ги изпратя. Не съм от София. Тези дни подарих една 2 метрова нолина.
Ето ги преди, сега са по-хубави и няма дърво на живота в саксиите.

Много благодаря! Ако в куриерите ги укрепят в някой кашон и мислят, че ще оцелеят пътя с радост бихме ги взели. Ще ви пратя адреса на лично съобщение.

# 131
Аз за съжаление съм прекалено далеч за да се включа в инициативата.
И при мен е пролет. Или по-скоро индийско лято както пишат в страничката на времето. 😂
Днес почивам и пих кафенце сред красотичките ми.

Самозасялото се е със стебло колкото палеца ми вече. Може и да го бъде

А сингониума както и да го въртя, все към прозореца се обръща. Май ще му търся друго място.

# 132
  • Карлово
Това 2-то буги, на последната снимка, цикламено ли е или малиново червено?

# 133
Ами аз малко ги бъркам цветовете. Трябва да е цикламено по принцип Simple Smile Зависи от светлината като снимам, форума също променя цветовете.

# 134
  • на острова на мечтите
Опитах се да снимам една композиция с няколко сукулента, един кактус и едно самопосяло се, но не успях да фокусирам добре Confused Хич не ставам за фотограф. Червеният хибискус е в един невероятен червен цвят. Обичам есента с нейните багри и наситени цветове.

Общи условия

Активация на акаунт