Нашите цветя - обща тема 18

• 36 148
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
  • Мадрид / София
Лудизията има много малко общо с моята. 😊 Това е доста претенциозно нещо и въобще не расте като лудизията.
Твойто не е Лудизия, а е от сорта на Макодес Петола. Обаче при цветонос / цветове е подобно на Лудизията. Затова някои правила са валидни и за двата типа орхидеи.

# 316

Твойто не е Лудизия, а е от сорта на Макодес Петола. Обаче при цветонос / цветове е подобно на Лудизията. Затова някои правила са валидни и за двата типа орхидеи.

Досиния Мармората. 😁 В интерес на истината, не знам за цветовете, но най-вероятно не трябва да се махат.

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 20:55 от Анонимен

# 317
  • на острова на мечтите
Диди Б. чувала съм, че трябва да стои на тъмно, за да цъфне. Пробвала съм го, но при мен не даде резултат. Тая година купих пак една нова, като прецъфти ще я изхвърля и така.
За да се обагрят пак в червено листата на коледната звезда, през март трябва да се отрежат червените "кичури".
Пробвай!

# 318
  • Бургас
Орхидеи и аз не мога да гледам. Уморила съм 3. Сега колегата ми подари мини орхидейка за рождения ден,чудя се дали ще я опазя....
Имам една която бере душа,според мен. Ще ви ги снимам тези дни.

# 319
  • на острова на мечтите
Ами не е трудно да гледаш орхидеи. Но моите бяха вече на доста години. А и ги бях занемарила. Останали бяха без корени и  така.
Всъщност имам много цветя и малко време да им посветя. Все набързо. Срам ме е.

# 320
  • Мадрид / София
Сегашните орхидеи, които продават по магазините, оцеляват около половината. Така че, ако не успеете причината не е непременно у вас.

# 321
Прясно разцъфнало. Красивичко е наистина. Много са му тънички листата, не като на другите сукуленти и се тревожа, че няма да издържат толкова цветове. Не знам де.

# 322
Софт, а когато е разцъфнало отрупано с цвят е още по-красиво. Аз затова толкова искам да видя моето така.

# 323
Магни, четох че за да го накараш да цъфти, трябва да стои 12 часа в денонощие на тъмно, също и да е на хладно през нощта. Даже препоръчват няколко дни да се държи на температура около 7 градуса. При теб освен в хладилника да го сложиш, друг начин не виждам. Аз подпирам с него прозореца на кухнята за да проветря вечер и често го забравям отворен цяла нощ.

# 324
И аз така четох, Софт, но момичетата в темата казаха, че можело и без да е на тъмно и студено. А и както мръква в пет, до сутринта му се събират 12 часа. Но студеното е около 19-20 вътре. Ти поне знаеш, че при нас вън този сезон е по топло от вътре. Още не сме включили отоплението. Simple Smile

# 325
Остави го навън тогава. Всъщност в нас е 21 градуса, но коледният кактус стои почти през цялото време на отворен прозорец.

# 326
  • на острова на мечтите
Моето е на светло. Поливам чат пат и цъфти като лудо.

От миналата година

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 08:04 от danilu

# 327
Моля за съвет. Подариха ми monstera thai constellation. Изкара ново листо и сега са 3, обаче сега преди малко видях бели тирета по новото листо. Трипси ларви. Напръскани с нийм инсектицид (нийм , кастилски сапун и вода), избърсах от до листа и стебла. Напръсках и в почвата. Знам, че нийм има бавно действие та искам да питам тези от Вас, които имат същата монстера - с какво мога да я пръскам, за да ни навредя на растението? В гугъл само опции с американски препарати,които ги няма тук виждам. Ако тръгна да ги чакам да дойдат ще е късно. Около 10тина бяха. Махнати са, огледах и карантиринах растението далеч от другите. Но има ли нещо бързо и сигурно и най-вече безопасно за растението и мен (с + тест за бременност съм), което мога да взема? С нийм ще пръскам, но ще е бавно и тежко... и не знам дали наистина ще проработи.

# 328
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
бели тирета? тя не трябва ли да е с белички тирета/ленти/петна?
интересно ми е каво ли е било.
снима ли "нарушителите"?

# 329
бели тирета? тя не трябва ли да е с белички тирета/ленти/петна?
интересно ми е каво ли е било.
снима ли "нарушителите"?
Кремави, не бели петна е тази монстера и те не мърдат. Тези нарушители мърдаха, и не не спрях за правя снимка, а направо действах да ги махна. Ако се върнат цял филм ще им направя.

Общи условия

Активация на акаунт