Нашите цветя - обща тема 18

• 35 783
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Може би имате  предвид пахира Simple Smile https://zelendom.bg/pachira/, лично за мен непретенциозно растение!
А за мен - много претенциозно:-)
От година се боря с една такава кокона и битката е неравна, листата съхнат и капят на общо основание, проскуба се ужасно.

# 556
  • Карлово
Имам голям лавров храст в саксия. Чудя се - да остане в антрето на 10 гр. или да го преместя в стаята на по топло 22 - 25гр.? Дали ще хване вредители на по-топлото?
Тук в Карлово ги гледат в градината, в земята и стават много големи. Моят е така засаден, сега ще му е първа зима у дома, температурите тук тези дни сутрин са под нула,  в саксия мисля, че 10 градуса не са му никак малко.

# 557
Весела Коледа, цветни момичета!

# 558
Еха Магни!
Видя ли - точно на време!
Честито Рождество!

# 559
  • София
Честито Рождетство Христово!

# 560
  • Бургас

Честито Рождество Христово!

# 561
Здравейте!
Получих разкошен лилиум в саксия. След като разцъфтя, му опадаха, и цветовете, и зелените листа.
Каква е грижата за него след това?

Честита Коледа!

# 562
Получих разкошен лилиум в саксия. След като разцъфтя, му опадаха, и цветовете, и зелените листа.
Каква е грижата за него след това?
Ако със сигурност е лилиум,  като позасъхне всичко режеш дръжката и оставяш луковицата да спи до следващия сезон, но да е някъде където няма да замръзне, ако е мазе да се внимава с това. Не знам да се гледат вътре, някой ако има да каже как върви. По принцип може, но са капризни, зимата трябва да спят на не повече от 10С и на тъмно, лятото не трябва да се пекат на прозореца, но искат много светлина. Ако не се гледа добре не цъфти добре, докато растат активно трябва да се торят, почвата се държи влажна, но да се внимава да не задържа вода, че ще изгние луковицата. Ако е цъфтяло точно сега явно са му изчанчени сезоните и не се знае как ще продължи нататък, но ако си ги спазваш гореописаните неща може пък да потръгне нормално, пробвай ако ти се занимава.

# 563
Моят лилилиум първо изкара година в друга саксия и после го засадих в градината, вече три лета цъфти. На забутано място е , освен това и кучето го постъпква , но цъфти по 4-5 цвята.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 09:38 от Mateah

# 564
  • Бургас
Оооо,разкошен е лилиума...😍 Направо му усетих аромата ☺️

# 565

Не помня дали съм показвала, но тези кактуси ги развъждам от детските ми години. Успешно презимуват на двора и са като трева в размножаването си. Този имаше близо 40 цвята наведнъж, жалко, че са еднодневки.

# 566
Eфибуш, да, сега точно цъфна, явно е търсен ефект в някоя оранжерия. Ще опитам....дано успея, подарък ми е. Прекрасно миришеше почти 10 дена изкара, и засенчи с аромата си коледното ни дръвче.

Mateah, прекрасни са в градна лилиумите, моят е бял.
Скрит текст:

# 567
Скрит текст:
Успешно презимуват на двора и са като трева в размножаването си.
Има ли мраз и температури под нулата във вашия двор? Много е атрактивен кактуса, но четох, че не издържа да замръзне Thinking

# 568
Има, да.
И все пак оцеляват.

# 569
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а удобно ли е да попитам къде се намира градинката ви?
защото има значение. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт