Нашите цветя - обща тема 18

• 35 789
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
magni, резници и ги оставяш да пускат корени. Simple Smile
правят и семена - малки лилави топчета, но не знам колко време ще им трябва за да цъфнат.
тук има и чисто жълти и чисто лилави. листата имат много специфичен аромат.

# 91
Добри, във вода ли? Чета, че трябвало в почва с пясък и захлюпени - много трудоемко ми изглежда. Ми плумериите по-лесно завъдих 😂 Ако може като олеандрите, най-добре.
И да, ухаят много свежо. Харесва ми аромата им.

# 92
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ръгай във вода и не ги мисли. Simple Smile
псъка е за по-взискателни китки или ако видиш, че ти се опъват.

# 93
Близкият градински център е почти единственото нещо, което работи в неделя и прескочи до него.

Сингониум Milk Confetti, мини е и ще го видим колко ще се дооцвети

Коледна звезда

И това висящото, което явно ще цъфти.

# 94
Soft, отново прекрасни цветя показваш Heart Eyes Purple Heart! Висящото е мюхленбахия, при мен никога не е цъфтяло.
Сансевиера съм размножавали така , като преди това я уморих от преполиване.

# 95
Точно мюхленбахия беше. 🙈 Всичките бяха или цъфнали, или с пъпки. Аз взех напъпило.

# 96
Глоксито се сети да цъфне , изненада ме, изведнъж отвори грамофончетата, като парашут Smile

# 97
Здравейте,
моля за помощ. Тази година от почивката ни в Гърция си купих палма Вашингтония. Сега забелязах, че по листата/перата й има цялостно нещо като паяжинки, а в основата нещо като яйца/ларви супер дребни. Предполагам съм я купила в бързината в паразити (не я огледах тогава много много, че детето мрънкаше). притеснявам се да не заразя и останалите си цветя. Може ли съвет как да премахна тези паразити?

# 98
Почнах работа на ново място, много цветя за начупване има. 🤣

# 99
Почнах работа на ново място, много цветя за начупване има. 🤣
Точно за новия дом Simple Smile

# 100
Паяжините и ларвите снежно бели ли са?
На първо време я отдели от другите цветя и потърси в гугъл снимки на паяжинообразуващ акар и на памуклийка, да видим дали ще си познаеш гадинките.
Двете се пръскат с различен препарат, първо трябва да разбереш какво е. Или - късаш едно листо и с него в агроаптеката.

Ако наблизо е имало други растения, превантивно бих напръскала и тях.

# 101
Паяжините и ларвите снежно бели ли са?
На първо време я отдели от другите цветя и потърси в гугъл снимки на паяжинообразуващ акар и на памуклийка, да видим дали ще си познаеш гадинките.
Двете се пръскат с различен препарат, първо трябва да разбереш какво е. Или - късаш едно листо и с него в агроаптеката.

Ако наблизо е имало други растения, превантивно бих напръскала и тях.

Намерих аз гадинките - щитоносна въшка. Добре, че палмата не беше близо до другите ми растения.

# 102
Щитоносните са упорити. Такива съм пръскала с препарат, уби ги от първия път. Не помня какъв препарат, препоръчаха ми го в аптеката. После мих труповете от листата, под душа.

# 103
Щитоносните са упорити. Такива съм пръскала с препарат, уби ги от първия път. Не помня какъв препарат, препоръчаха ми го в аптеката. После мих труповете от листата, под душа.

Обица на ухото ми е другия път да не купувам цвете без добре да съм го огледала отвсякъде.

# 104
  • Бургас
Имам въшлясали две дървото на живота и едно каланхое. Бяла щитоносна 😱 Но,лошото е,че и по другите цветя има тук таме и май ще трябва да ги пръскам с нещо всичките. 😭
А,колко е упорита тази гад!

Общи условия

Активация на акаунт