Тормоз-раздяла

• 4 979
  • 87
  •   1
Отговори
# 30
Не продавай телефона, той е връзка с полиция, с организации, с родители, с когото щеш. Ако трябва качи се на автостоп за да пътуваш.

Успех.

# 31
В понеделник сутрин по пътя за пазара/млякото/хляба (по какъвто повод намериш, за да излезеш от къщи) направо в РПУ отиваш и търсиш кварталния (сега се казва районен инспектор). Обясняваш всичко и искаш съдействие. Полицията знае къде да те насочи, служебно ще се свържат със социален работник и т.н. След няколкото смъртни случая след домашно насилие напоследък съм сигурна, че ще задвижат
машината.
Щом родителите ти не са читави, други роднини нямаш ли? Нещо, чичо, леля, братовчедка? Дори някоя пралеля на село ще ти бъде полезна...

# 32
В днешно време явно приятели няма... Ако нямаш роднини, сам си. Е, може ли пък без хич...

# 33
Не забравяй като тръгваш, да вземеш всички документи, актове за раждане твой и на детето и т.н.

# 34
Каза че нямала образование. Та тя пише по грамотно от потребителки с по две висши!
В подобна ситуация да си продаде телефона би било пагубно!!!  И то за 50лв.
Авторке, ако си истинска свързвай се вече с организациите и не чакай нова порция бой.

# 35
Обади се на полицията и да идват. Излез с тях отвкъщи

# 36
Ако ще идваш към София и не ти е окей там мога да съдействам за работа в Костинброд, има и квартири. За детето също има места. Стига да направиш някаква крачка и да си сериозен човек. Но трябва да се махнеш иначе ще си останеш обречена на нещастие.
Полицията опитай, но да не те отчайвам не разчитай особено. На мен ми казваха, че това са битовизми и че дори да изискам ограничителна било Бош лаф. Та останаха само жалби, жалби и полза нула.
Успех и напред!

# 37
A бе хора, не я надъхвайте сякаш живеем във филмите по телевизията!
Как си го представяте - звъни по телефона, идва полицията и пита какво става "Ами той ме бие!" и що не личи да сте бита? Защо до сега ЕДИН гигнал не сте подали, че сте в опасност? Няма едно медицинско да сте пострадала?
Че ако ставаше така всяка дама, решила да се изнесе и да си вземе децата и накаже бащата по каквато и да е причина така ще си тръгне!
На следващия ден той ще започне процедура, че тя е луда, ще доведе свидетели колко добре са обгрижвали и нея и детето, но тя живее в някакъв паралелен свят дето е в опасност и в параноята си е опасна за детето. А ето бащата примерен, работещ гражданин с дом, заплата и родители готови да гледат детето и тогава в такъв филм ще хлътне, че ще и се стъжни живота!

Адвокат какви са и правата и как да постъпи, за да документира насилието!
Звънене и проверка по центрове.
Планово бягане с документи, дрехи за детето и т.н.

Всичко друго: хукванки "още утре", тичай в полицията, тичай в кризисен център, дето и хабер си нямаш има ли места и ще  те риемат ли на сериозно е нож с две остриета и вероятно ще завърши зле.

Моето предложение към авторката а прочете в дадената дема по-горе, Да пише там. Да се обади на посочените линкове и да не прави нищо прибързано.  10 години е търпяла, но точно сега преди най-трудната очаквана зима решава да хукне спонтанно  с бебе на ръце .... Не подкрепям никакви подобни самоубийствени мисии.

П.П. Житейският ми и професионален опит ме убедеждават, че тази тема няма да има развитие. Авторката ще се пооплаче каква гадина е благоверния, ще получи търсеното съжаление и така ще откара още 10 години. Не е упрек към нея, нека не се засяга. Но съм убедена, че така ще стане ...

# 38
...Ако всичко това е вярно. Имам усещане за déjà vu. С такъв изказ, без образование...
Не изключвам и да греша.

# 39
Ако ще идваш към София и не ти е окей там мога да съдействам за работа в Костинброд, има и квартири. За детето също има места. Стига да направиш някаква крачка и да си сериозен човек. Но трябва да се махнеш иначе ще си останеш обречена на нещастие.
Полицията опитай, но да не те отчайвам не разчитай особено. На мен ми казваха, че това са битовизми и че дори да изискам ограничителна било Бош лаф. Та останаха само жалби, жалби и полза нула.
Успех и напред!

Много ти благодаря. Да знам също, че повечето жени се връщат. Аз до сега никога и не съм си тръгвала. Имало е моменти, в които съм го заплашвала, че ще го направя- той уж съжалява и така до следващшят път. Ясен ми е, всички насилници действат така. Свързах се със нашите, казаха, че ще ме приемат. Страх ме е от организациите, да не би да няма място и да останем на улицата. За това действам на сигурно, твърдо съм решена изляза ли не само повече да не се върна, а и повече няма дори по телефон да разговарям с него. Ако се наложи ще мета и улиците, но в този ад-не.

# 40
...Ако всичко това е вярно. Имам усещане за déjà vu. С такъв изказ, без образование...
Не изключвам и да греша.
Може да не е завършила висше, но това не значи да е неграмотна. Всъщност всеки, който има средно и българският му е майчин език трябва да може да се изразява и пише така.

# 41
Нали знаеш, че има законни права да вижда детето?

# 42
  • София /Абсурдистан
Някой спомена за общинско жилище. За София е мисия невъзможна това, да няма излишни илюзии. Единствен вариант са родителите, добри или лоши, все е някакво начало.

# 43
Имаш много варианти, казвам ти го като човек минал през системата за закрила на детето.Имаш вариант за настаняване в кризисен център или в Звено"Майка и бебе". В момента са много активни и доброволчески организации, които помагат с намиране на квартира и работа, предлагат помощ с финанси, храна, дрехи. Едната такава е Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще. Не веднъж са помагали на жени, жертви на насилие. Виж Анимус, кризисния център в Перник или този в Силистра-Екатерина Каравелова. Можеш да заведеш дело за защита от домашно насилие спрямо теб и детето и да искаш няколко мерки, сред които и да се ограничават контактите ви с детето. Ясно е, че ще се довлекат всички роднини, за да свидетелстват, че не е упражнявано насилие, но това означава ли, че трябва да се отказваш. Моля само жени, които не са били жертва на насилие, те и бебета им, да спрат да изразяват мнение как тя трябва да остава в тази среда и как ще й отнемат детето, ако си тръгне...  Тя дължи на себе си и детето си спокойствие и любов. Сега повече от всякога има варианти. Не позволявай живота на бебето ти да започва с насилие, защото ти решаваш за негов случая.

# 44
Пчеличка, имай в предвид че авторката няма дори майчинство и много лесно могат да я изкарат "негодна" за майка. Не знаем цялата история, не знаем с какво си има тя работа.
10 г. е седяла в тази токсична среда и не е подавала жалба, нито  е вадила медицинско за побой. Насилника е казвал, че съжалява след случките...тези са най опасни.
Никой не казва да стои и да търпи на боя. Да си тръгне.Но да си тръгне умната.

Общи условия

Активация на акаунт